Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΜΠΟΡΕΙ η ΝΔ να έχει μετακομίσει προ πολλού στη Λ. Συγγρού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Ρηγίλλης έχει περάσει σε αχρησία. Πληροφορούμαι ότι το γραφείο του Αντ. Σαμαρά λειτουργεί κανονικά κι εκεί ο τελευταίος κάνει ορισμένα ραντεβού που δεν θέλει να πάρουν ιδιαίτερη δημοσιότητα. Το τελευταίο διάστημα είδε εκεί πρέσβεις από χώρες μέλη της Ευρωζώνης, όπως ακόμη της Κίνας και της Ρωσίας. Τους πρώτους τους ενημέρωσε για τη στάση του κόμματος στα σχέδια διάσωσης τη ελληνικής οικονομίας (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο…) και τις εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Οι συναντήσεις με τους πρέσβεις είχαν βαθύτερο ορίζοντα. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να ανοίξει «δίαυλο επικοινωνίας» με Μόσχα και Πεκίνο και να εξασφαλίσει τη στήριξη των χωρών αυτών όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στη Ρωσία το κόμμα εκπροσώπησε ο Δ. Αβραμόπουλος.

ΤΑΣΕΙΣ… αναχωρητισμού κατατρύχουν τελευταία την Ντόρα Μπακογιάννη. Άλλως δεν εξηγείται ότι, μετά τη «δραματική» αναγγελία ότι αν το κόμμα της δεν μπει στη Βουλή θα αποσυρθεί από την πολιτική, δηλώνει τώρα ότι έχει προτάσεις για υψηλά αξιώματα στην Ευρώπη! Δεν αποκαλύπτει ωστόσο ποιος, πού και πότε, προφανώς για να μην το… μάθουν κι όσοι της έχουν κάνει πρόταση. Με αποτέλεσμα η όλη υπόθεση να θυμίζει περιπτώσεις με… ιέρειες του ελαφρού τραγουδιού που κατά καιρούς δηλώνουν ότι ξεκινούν διεθνή καριέρα. Και το πιο μακρινό που πάνε είναι το Λονδίνο. Για… ψώνια στα «Χάροντ’ς»!

Ο… εντιμότατος Γ. Λούλης «διέπρεψε» -ως γνωστόν- την πενταετία 2004-9. Εμπνευστής της θεωρίας του «μεσαίου χώρου» και συνεπικουρούμενος από τον Θ. Ρουσόπουλο κατάφερε να μετατρέψει τη ΝΔ σε… Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Κατάφεραν να πείσουν τον Κ. Καραμανλή ότι πρέπει να κρατάει ισορροπίες, να μη συγκρουστεί με κανέναν, ώστε να καταστεί… «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων». Όλα αυτά, πάντως, δεν εμποδίζουν τον κ. Λούλη στο νέο του βιβλίο να αποφανθεί ότι «ο Καραμανλής ήταν άτολμος»! Αν δεν είναι καθυστερημένη αυτοκριτική για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διάρκεια της πενταετίας και τις ευθύνες που έχει προσωπικά, τότε πρόκειται για… περίσσευμα θράσους.

ΥΓ.: Το γεγονός ότι επιτίθεται εναντίον του Αντ. Σαμαρά, στελέχη της ΝΔ το αποδίδουν στο γεγονός ότι ο τελευταίος δεν τον προσέλαβε ως σύμβουλό του. Για να τον… χαντακώσει, όπως και τους προηγούμενους αρχηγούς.

ΔΕΝ έχει περάσει απαρατήρητο ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ έχει περιορίσει αισθητά την παρουσία του στα Μέσα Ενημέρωσης. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τους αμέσως προηγούμενους μήνες… Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Άρ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίζονται όλο και πιο σπάνια, όπως επίσης και οι Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Σταϊκούρας… Με αφορμή το γεγονός αυτό ορισμένοι έσπευσαν να μιλήσουν περί… «λευκής απεργίας», το οποίο ισχύει, αλλά όχι σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις. Ας πούμε Κ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης απέχουν συνειδητά, διότι έχουν επιφυλάξεις ή ενστάσεις για πτυχές της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος (πρόωρες εκλογές, εφεδρεία κ.ά.) και δεν μιλάνε για να μην προκαλέσουν την μήνιν της Λ. Συγγρού. Διαφορετική περίπτωση είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που έχει ενστάσεις μεν, αλλά ακολουθεί και προσωπική στρατηγική. Όσο για τους κ. Χαρακόπουλο και Σταϊκούρα, έχουν κατεβάσει ταχύτητα σε συνεννόηση με τη Λ. Συγγρού. Κι αυτό διότι η κατάσταση από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής είναι ασαφής και άρα οποιαδήποτε παρέμβαση από πλευράς ΝΔ θα μπορούσε να προκαλέσει παρεξηγήσεις…


Σχολιάστε εδώ