Δημοτικές Παρωδίες

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους λήγει στο τέλος του 2011 και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για τη συνέχισή του, επιθυμώντας στην πραγματικότητα τη διακοπή του. Κι αυτό γιατί ο δήμος σε συνεργασία με ΜΚΟ θα οργανώσουν παρόμοια προγράμματα τα οποία θα στελεχώσουν αποκλειστικά με προσωπικό της επιλογής τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δεκάδες εργαζόμενοι (γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχοθεραπευτές, νοσοκόμες κ.λπ.) που απασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πεταχτούν στον δρόμο. Προκειμένου δε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των ηλικιωμένων στους οποίους προσφέρονται υπηρεσίες υποστήριξης ιατρικού και ψυχολογικού χαρακτήρα, υπήρξε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Σύμφωνα με αυτήν την πονηρή διάταξη, τον ρόλο της φροντίδας των ηλικιωμένων θα μπορούν να τον αναλάβουν συγγενείς (παιδιά, εγγόνια κ.ά.) που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο ανέργων του ΟΑΕΔ. Όμως, με αυτόν τον τρόπο, όσα άτομα τρίτης ηλικίας ή αναξιοπαθούντες δεν έχουν συγγενείς ή, όταν έχουν, αυτοί εργάζονται, αποκλείονται αυτομάτως από κάθε δικαίωμα περίθαλψης, αφού δεν θα τους επισκέπτονται ούτε οι κοινωνικοί λειτουργοί που θα επιλεγούν από τις ΜΚΟ.

*** Το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Σταματόπουλου, που όλοι γνώρισαν πίσω από τα μικρόφωνα του Flash, ακούγεται τελευταία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων. Το τελευταίο είχε μείνει ακέφαλο μετά την αποχώρηση του Τάκη Καμπύλη με προορισμό τον Αθήνα 9,84. Παράλληλα ήρθε επιτέλους η μετάθεση του Ανδρέα Σιμάτου από το ΑΠΕ, όπου εργαζόταν. Πάντως το συγκεκριμένο γραφείο έχει χάσει σχεδόν όλη την παλιά του αίγλη.

*** «Ψυχρολουσία» από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφορικά με το θέμα της απαγόρευσης ή μη χορήγησης αδειών λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου στο Γκάζι. Οι επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στον κ. Σγουρό, ο οποίος τους δικαίωσε και έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δήμου που κατέθεσαν. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή ετοιμάζει ένσταση, επικαλούμενη την ύπαρξη πολλών καταστημάτων που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής. Το θέμα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή.

*** Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αγίου Δημητρίου ο γνωστός τραγουδιστής Χάρης Κατσιμίχας. Η παραίτησή του ήταν προδιαγεγραμένη και όλοι την ανέμεναν από στιγμή σε στιγμή. Οι λόγοι της παραίτησης, όπως τους ανέφερε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Κουτσανδρέα, ήταν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να ασκήσει τα καθήκοντά του. Οι ασχολούμενοι με τα αυτοδιοικητικά πράγματα του Αγίου Δημητρίου θεωρούν ότι η εμπλοκή του Χ. Κατσιμίχα –η συμμετοχή του οποίου στο ψηφοδέλτιο της νυν δημάρχου Μ. Ανδρούτσου ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή– έγινε απλά και μόνο για να κερδηθούν οι εκλογές. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε ελάχιστες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και το κυριότερο δεν του δόθηκε κανένα αξίωμα παρότι ήταν ο πρώτος σε ψήφους από όλες τις παρατάξεις. Αυτό και μόνο είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραιτείτο, όπως και έγινε.


Σχολιάστε εδώ