Αποικία των μεγάλων κρατών και του ΔΝΤ η Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει όρους που θίγουν ευθέως την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, αλλά ο πρωθυπουργός υποχωρεί, για την ακρίβεια υποκύπτει. Οι γερμανοί βιομήχανοι ζητούν «γην και ύδωρ» για να επενδύσουν στη χώρα, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή της για την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας ώστε να «ξεπουληθεί» στη συνέχεια, προκειμένου να καλυφθούν τα δάνεια της χώρας προς το εξωτερικό.
Πρωτοφανής στα χρονικά, γι’ αυτό και προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, υπήρξε η απαίτηση του ΔΝΤ να δεσμευτεί εγγράφως, πέραν του υπουργού Οικονομικών, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας. Κι αυτό ως απόλυτη προϋπόθεση για να επιστρέψει η «τρόικα» στην Αθήνα!
Αντιμετώπιση που αρμόζει περισσότερο σε τριτοκοσμική χώρα κι όχι σ’ ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπεριφορά εξόχως προσβλητική, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου αντί να αρνηθεί και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια όχι μόνο τη δική του, αλλά πρώτα απ’ όλα της Ελλάδας, έσπευσε να στείλει τη σχετική επιστολή.
Παράλληλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ’ απαίτησιν της Γερμανίας, εμφανίζεται σαν έτοιμη από καιρό να «ξεπουλήσει» τη δημόσια κινητή και ακίνητη περιουσία. Κι όχι με τον τρόπο που αρχικά είχε αποφασιστεί, από ελληνική εταιρεία ώστε έτσι να ελεγχθούν όλες οι διαδικασίες, οι προσφορές, οι τιμές κ.λπ. Αλλά αντίθετα όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν μόνο προσωρινά στην κατοχή μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία στη συνέχεια θα τα μεταβιβάσει σε ευρωπαϊκή, με έδρα πιθανότατα στο Λουξεμβούργο, η οποία και θα αναλάβει την εκποίηση.
Που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα έχει λόγο στη διαδικασία, αλλά ούτε καν θα γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Με άλλα λόγια θα πωλείται μια δημόσια επιχείρηση ή μια μεγάλη έκταση γης και στην Αθήνα θα το μαθαίνουν όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση. Μέσα από τη διαδικασία αυτή είναι πιθανόν κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία να περάσουν στην κατοχή ακόμη και τουρκικών επιχειρήσεων. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη και χωρίς καν να έχει ζητήσει την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού. Οι πιθανότητες στο μέλλον κάποιοι υπουργοί που θα βάλουν την υπογραφή τους να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Πλην όμως η κατρακύλα της σημερινής κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανοί επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στη χώρα μας ζητούν, για την ακρίβεια απαιτούν, να τύχουν ιδιαίτερα προνομιακής αντιμετώπισης. Ειδικές χωροταξικές ρυθμίσεις, μειωμένη φορολογία, ευέλικτες μορφές εργασίας και ελευθερία στην επιλογή του προσωπικού (μετανάστες με χαμηλές αμοιβές) που θα απασχολείται στις επιχειρήσεις.
Όροι που δεν ισχύουν για τους έλληνες επιχειρηματίες. Θα πρόκειται ακριβώς για τις φημολογούμενες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου θα μπαίνουν οι γερμανοί επιχειρηματίες και θα… «αλωνίζουν»! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζήτησαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί στα πρόσφατα ταξίδια τους στο Βερολίνο και είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια τέτοια εξέλιξη, με το «άλλοθι» της δήθεν ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αποφεύγει, δεν τολμά να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο, αλλά θα επιτρέψει τη δημιουργία… πολλών, μικρών γερμανικών ΑΟΖ στην ελληνική επικράτεια.


Σχολιάστε εδώ