MUSIC+MEDIA

// Το εισόδημα του έλληνα πολίτη συμπιέζεται όλο και περισσότερο και αυτό αναπόφευκτα θα περιορίσει και τα ποσά που δαπανά για την ψυχαγωγία του, ακόμα και αυτήν που απολαμβάνει στο σπίτι.

// Ο καταναλωτής θα αναζητήσει και πάλι ευκαιρίες οικονομικές και θα προσπαθήσει με λιγότερα χρήματα να καλύψει περισσότερες ανάγκες, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τις εφημερίδες σ’ έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και προσφορών.

// Παρόλο που όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αντιμετωπίζουν αυξανόμενα προβλήματα, οι εφημερίδες φαίνονται να είναι οι πλέον στριμωγμένες, καθώς τόσο οι κυκλοφορίες, όσο και τα διαφημιστικά έσοδα πέφτουν ραγδαία.

// Για όσες αποφασίζουν να μείνουν στο παιχνίδι η επιλογή των καλών προσφορών είναι μονόδρομος, και τον νέο κύκλο ανοίγει η «Real News» με μια κολοσσιαία για την εποχή συμφωνία με την ΕΜΙ.

// Με μια συμφωνία που η αξία της ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, η εφημερίδα θα διαθέσει τις επόμενες Κυριακές σαράντα άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, από τους πλέον αγαπητούς στο κοινό καλλιτέχνες.

// Με την κίνησή της αυτή η εφημερίδα εξασφαλίζει για τους επόμενους τουλάχιστον 10 μήνες μια πάρα πολύ δυνατή προσφορά, γεγονός που θα αναγκάσει βασικούς ανταγωνιστές της να κάνουν εξίσου θαρραλέες κινήσεις, οι οποίες όμως ίσως τους δημιουργήσουν περισσότερα οικονομικά προβλήματα.

// Θυμίζουμε ότι η ΕΜΙ πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει μια εξίσου καλή συμφωνία με την «Καθημερινή», που της επέτρεψε παρά την κρίση να διατηρήσει καλά οικονομικά αποτελέσματα.

// Για μια ακόμη φορά φαίνεται πόση σημασία έχει το να χτίζει μια δισκογραφική εταιρεία διαχρονικά έναν δυνατό κατάλογο και να μην εστιάζει μόνο σε πρόσκαιρες επιτυχίες.

// Από την άλλη μεριά η Universal Music επενδύει σε νέα ονόματα, με στόχο να μπορέσει να τα δουλέψει συνολικότερα και όχι μόνο δισκογραφικά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κανάλια είχαν συνέπεια την αναβολή των συζητήσεων για την έναρξη και στη χώρα μας του μουσικού τηλεοπτικού διαγωνισμού «The Voice», του οποίου η εταιρεία έχει τα δικαιώματα.

// Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Universal Music να κλείσει συμφωνία στην Αλβανία με το Top Channel και με τον τρόπο αυτό να ξεκινήσει ουσιαστικά δραστηριότητα σε μια νέα αγορά η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την οικονομική κρίση στον βαθμό που έχουμε επηρεαστεί εδώ.

// Η εταιρεία έχει επίσης αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία και μαθαίνουμε ότι κι εκεί γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

// Στις περισσότερες βαλκανικές αγορές μια τέτοια δραστηριότητα είναι η μόνη που φαίνεται να έχει ενδιαφέρον, καθώς η πειρατεία δεν αφήνει καμία πιθανότητα άλλου εσόδου.


Σχολιάστε εδώ