H Βουλή αναγνώρισε τον ρόλο του ΔΙΚΕΠΑΖ

// Επιτέλους, μέσα στη γενική απαξίωση της αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων της, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Βουλή απ’ όλα τα κόμματα η δράση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά. (ΠΕΣΥΔΑΠ) και των 18 δήμων μελών του όσον αφορά τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Στο πλαίσιο καίριας επερώτησης ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση, το στόμα όσων μίλησαν έσταζε μέλι για τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), το οποίο ανήκει στον ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης στάθηκε στη θετική προσωπική του εμπειρία όταν μετέφερε τραυματισμένο αδέσποτο ζώο για περίθαλψη στο Κέντρο, τονίζοντας επιπλέον ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός φορέας της αυτοδιοίκησης χωρίς χρέη και μηδενικό δανεισμό. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Φ. Πιπιλή, του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης, του ΚΚΕ Θ. Ιγνατιάδης και του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αμμανατίδου.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας χαιρέτισε τη δράση του ΔΙΚΕΠΑΖ και πρότεινε να το επισκεφθεί διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία ώστε να δοθεί το σύνθημα για εξάπλωση της φροντίδας των ζώων σε όλη τη χώρα.

Ο ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Β. Αποστολάτος, αφού ζήτησε περισσότερη φροντίδα για τα ζώα, τόνισε ότι η δράση των 18 δήμων και του Συνδέσμου τους τον κάνει υπερήφανο, ενώ ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης αναφέρθηκε στον καθηγητή Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού, πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ και «ψυχή του προγράμματος», όπως είπε. Άντε τώρα οι γνωστοί περιθωριακοί τύποι να σβήσουν τις καλές κουβέντες από τα πρακτικά της Βουλής…

Να σημειώσουμε ότι η αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα που προβλέπει πολύ αυστηρότερες κυρώσεις για όσους δήμους δεν αναλάβουν ουσιαστική δράση για το θέμα έχει προκαλέσει σειρά αιτημάτων για νέα μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ, κάτι που για λόγους δυνατοτήτων θα ικανοποιηθεί μόνο για ελάχιστους.


Σχολιάστε εδώ