Ό,τι χάνουμε σήμερα το χάνουμε για πάντα!

Ήδη το ΚΚΕ έχει πάρει την πρωτοβουλία για στήσιμο επιτροπών στις γειτονιές με στόχο όχι μόνο την οργανωμένη άρνηση των πληρωμών αλλά και την ουσιαστική στήριξη όσων δεν έχουν να πληρώσουν.

Στον Περισσό εκτιμούν ότι το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του κόσμου και εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει στους δρόμους.

Το ΚΚΕ έχει εδώ και καιρό δηλώσει ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη, αφού η οικονομική κρίση είναι δομική και οφείλεται στα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και όχι στους λάθος χειρισμούς της σημερινής ή της χθεσινής κυβέρνησης. Η «τρόικα» και η κυβέρνηση, λένε στελέχη του κόμματος, αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές που υφίσταται η πλουτοκρατία από την οικονομική κρίση και τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αυριανή κερδοφορία των επιχειρήσεων. Κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, και τονίζουν ότι εάν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές, τότε θα χάσει όλα όσα με σκληρούς αγώνες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Ακόμα χειρότερα, αναφέρουν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα καταδικαστούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανθρωπιά, στην απόγνωση μιας απίστευτης βαρβαρότητας. Η εκτίμηση που κάνει το ΚΚΕ είναι πως ό,τι χάνει σήμερα ο λαός, το χάνει για πάντα, και το κεντρικό ζήτημα που μπαίνει είναι: Ή θα σωθεί ο λαός ή τα μονοπώλια και ο καπιταλισμός. Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις ο Περισσός καλεί τον λαό να σηκωθεί αποφασιστικά και ρωμαλέα πάνω απ’ όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες και να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα ένα οργισμένο κύμα οργανωμένης άρνησης πληρωμής κάθε μορφής χαρατσιού και πάλης για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση. Η απάντηση του λαού, λένε, πρέπει να είναι τόσο ισχυρή που να θορυβήσει και να τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, την ελληνική πλουτοκρατία, αλλά και την ΕΕ και την «τρόικα». Με κάθε τρόπο, υπογραμμίζουν, πρέπει να υπάρξει οργανωμένη απάντηση σε κάθε μορφή και απόπειρα στάσης πληρωμής προς τον λαό. Οι εξελίξεις, τονίζουν, αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του και πόσο ψεύτικη, υποκριτική και δόλια ήταν η θέση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος για την κρίση, για τη σωτηρία της χώρας μέσα από τα Μνημόνια και την ΕΕ. Η κυβέρνηση, εκτιμούν, αλλά και τα άλλα κόμματα του συστήματος ούτε πέρσι ούτε τώρα εξαναγκάστηκαν από την «τρόικα», αφού αυτοί την κάλεσαν στη χώρα μας ως σύμμαχο και στήριγμα για να περάσουν τα μέτρα. Από την αρχή γνώριζαν ότι οι αιματηρές και άγριες θυσίες που επιβάλλουν στον λαό δεν είναι φάρμακο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αλλά μέτρα που θα εξασφαλίσουν την αυριανή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών. Κανένας, καταλήγουν, δεν μπορεί να καταδικάσει έναν λαό αποφασισμένο για το δίκιο του, και σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, της οργάνωσης και της αντεπίθεσης.


Σχολιάστε εδώ