Το 27,3% δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει το χαράτσι

Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 27,3% απαντά ότι δεν προτίθεται να πληρώσει το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα, ενώ το 61,7% δηλώνει πως θα το πληρώσει.

Το παραπάνω αποτέλεσμα (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) προκύπτει απ’ την πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Και είναι εντυπωσιακό αυτό το ποσοστό του 27,3%, αφού οι αμφισβητήσεις της πληρωμής του νέου φόρου στα ακίνητα μόλις έχουν ξεκινήσει, ενώ ο κόσμος δεν έχει ακόμα συνέλθει απ’ το σοκ που προκάλεσε αυτό το νέο χαράτσι.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά και τις τοποθετήσεις κομμάτων υπέρ του να μην πληρωθεί αυτό το χαράτσι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τη σωρεία των νομικών προσφυγών που ήδη ξεκίνησαν, θα δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ρεύμα υπέρ του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αυτόν τον νέο φόρο και το ποσοστό αυτό θα διευρυνθεί. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι είναι και το 20,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ενώ (ΠΙΝΑΚΑΣ 2) στο ερώτημα που απευθύνθηκε σε όσους δήλωσαν ότι δεν θα πληρώσουν, για ποιο λόγο θα το κάνουν, το 59,3% απάντησε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, ενώ το 38,6% τονίζει ότι δεν θα πληρώσει επειδή θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο άδικο.


Σχολιάστε εδώ