στα ενδότερα των ομάδων

=Απ’ όλα έχει ο μπαξές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας μέχρι ρώσους επενδυτές που αγάπησαν ξαφνικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

=Τι κι αν εδώ και μήνες γίνεται χαμός με τα στημένα παιχνίδια σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες; Όποιος έχει κάποια λεφτά στην άκρη ή θέλει να κάνει δουλειές με το κράτος αμέσως καταφεύγει στη λύση της επένδυσης σε μια ΠΑΕ.

=Έτσι εμφανίστηκε στην καθημερινότητά μας ο Γιώργος Τσάκας. Κάποιοι τον παρομοίασαν με τον Ντάνι ντε Βίτο στον «Μπάτμαν», ενώ άλλοι βρίσκουν καταπληκτική ομοιότητα με τον Φραγκίσκο Μανέλη!

=Παράλληλα άρχισαν να κυκλοφορούν και ανέκδοτα για τους υποψήφιους επενδυτές της ΑΕΚ. Ένας Σέρβος, ένας Ρώσος, δύο Ιταλοί και ένας Ουρουγουανός που έμεναν σε ξενοδοχείο το οποίο αποτελεί και καταφύγιο για ζευγαράκια που αναζητούν ερωτική φωλιά για λίγες ώρες.

=Το περίεργο με τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα είναι πώς δεν τον αξιοποίησε ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο Τσάκας έμενε επί χρόνια στην Καβάλα, και μάλιστα πήγαινε στο γήπεδο όταν βρισκόταν εκεί.

=Το πιθανότερο είναι να μην αντιλήφθηκε ο Big Mak τις διασυνδέσεις του συντοπίτη του στη Σαουδική Αραβία. Αν τις είχε πάρει χαμπάρι, όλο και κάποια επενδυτική πρόταση θα κατέθετε στον πρίγκιπα.

=Όσο για τους υποψήφιους αγοραστές των μετοχών της ΑΕΚ, αρκετοί εξ αυτών εμφανίστηκαν στο παρελθόν και σε άλλες ελληνικές ομάδες. Ο Μεντίνα είχε παρτίδες με τον Ιωνικό την εποχή του Χρήστου Κανελλάκη, ενώ ο Τέρζιτς βρήκε άκρη όταν πήρε την ομάδα της Νίκαιας ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

=Επίσης, ο συγκεκριμένος Σέρβος είχε εμφανιστεί στο παρελθόν και δίπλα στον Νέρι Καστίγιο. Άρα κάτι τέτοιο πρέπει να είχε συμβεί και με τον Ουρουγουανό, ο οποίος γενικά πλεύριζε κάθε συμπατριώτη του που αγωνιζόταν σε ελληνική ομάδα.

=Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί ένας επενδυτής από το Κορδελιό και για τον ΠΑΟΚ. Αν και αυτή η περίπτωση μοιάζει πιο εφικτή απ’ όλες όσες ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

=Είναι, πάντως, θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ότι δεν πτοούνται οι επενδυτές απ’ όσα ακούγονται καθημερινά για τα σκάνδαλα διαφθοράς και τους στημένους αγώνες. Είναι αχτίδα φωτός που γεννά ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος.

=Η απελευθέρωση του Μάκη Ψωμιάδη, πάντως, θορύβησε πολλούς και έκανε ακόμα περισσότερους να πιστέψουν πως η όλη ιστορία θα σκάσει σαν φούσκα. Παρά τις νέες πειθαρχικές διώξεις από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα.

=Κυρώσεις, βέβαια, θα επιβληθούν. Αρκετές ομάδες θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών και έτσι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

=Μόνο τυχαία δεν είναι κάποια πράγματα. Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου έγιναν οι πρώτες συλλήψεις, ενώ ο Ψωμιάδης εντοπίστηκε την ημέρα κατά την οποία κορυφώθηκαν οι φήμες για τη χρεοκοπία της χώρας με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ματαιώσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

=Όσο για τις τελευταίες πειθαρχικές διώξεις, ανακοινώθηκαν την ημέρα που ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα, που έφεραν σε απόγνωση όλους τους έλληνες πολίτες. Συμπτώσεις που όμως οδηγούν και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

=Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αιφνιδιάστηκε από τη νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Περίμενε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα άφηναν βαθμούς στα Πηγάδια, καθώς η ομάδα της Θράκης δυσκόλεψε αφάνταστα τον Ολυμπιακό τρεις μέρες νωρίτερα.

=Φυσιολογικά, λοιπόν, αυξήθηκε ο προβληματισμός του για την ετοιμότητα των «ερυθρολεύκων», καθώς και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους. Αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού περιμένει να δει στην πράξη τις διαβεβαιώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για σταδιακή βελτίωση στην απόδοση της ομάδας του.

=Φυσικά και τον στηρίζει τον Ισπανό ο Μαρινάκης, όπως δείχνει με κάθε ενέργειά του. Αλλά αν συνεχιστούν οι χαμηλές πτήσεις του Ολυμπιακού, όπως συνέβη στους αγώνες με Μαρσέιγ και Ξάνθη, μπορεί να προκληθούν αναταράξεις στου Ρέντη και να αρχίσει η κριτική εκ των έσω για τον Βαλβέρδε.

=Περίεργα πράγματα συμβαίνουν και στον Παναθηναϊκό με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οι επιλογές του Πορτογάλου στον αγώνα με τον Ατρόμητο ξάφνιασαν πολλούς στην Παιανία και ακούστηκαν αρνητικά σχόλια.

=Κυρίως για την απόφαση του Φερέιρα να βάλει βασικό τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Λουκά Βύντρα. Εντάξει, ο τελευταίος προερχόταν από ένα κακό ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και μια γκέλα από το μακρινό παρελθόν του.

=Αλλά ο Γιούρκας είχε μπει από πέρσι στη μαύρη λίστα και έγιναν προσπάθειες να λύσει το συμβόλαιό του και να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη ομάδα. Ουσιαστικά ούτε στην προετοιμασία του έδινε σημασία ο πορτογάλος τεχνικός και ξαφνικά τον εμπιστεύτηκε στο πιο δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος έως τώρα.

=Έτσι, άφησε τον Επστάιν να αλωνίζει στην πτέρυγα, ενώ ξόδεψε νωρίς και τη δεύτερη αλλαγή, καθώς είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Σιμάο από τον Καπίνο όταν αποβλήθηκε ο Καρνέζης. Κινήσεις που γέννησαν πολλές απορίες.

=Κάποιοι στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως ο Φερέιρα προχώρησε στις συγκεκριμένες κινήσεις για να περάσει το μήνυμα ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Όπως είχε κάνει κάποτε ο Ίβιτσα Όσιμ, όταν ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε την πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους και ο Βόσνιος έριξε στο γήπεδο τον 18χρονο τότε Γιώργο Καφέ για να δείξει πως δεν είχε επιλογές.

=Παρά τα παράπονα τα οποία ακούγονται για τον Φερέιρα και τον Βαλβέρδε, μαντίλι κούνησε πρώτος ένας άλλος Ίβηρας. Ο Όσκαρ Φερνάντεθ πρόλαβε και δούλεψε στην Τρίπολη μόλις δύο μήνες και κάθισε στον πάγκο για τρεις αγωνιστικές, με συγκομιδή έναν πόντο έπειτα από μία ισοπαλία και δύο ήττες.

=Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ο επόμενος που θα τον ακολουθήσει θα ‘ναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Με τον Νίκο Λυράκη να διαφωνεί για πολλές από τις επιλογές του σέρβου τεχνικού.


Σχολιάστε εδώ