Στάση πληρωμών μαγειρεύει η κυβέρνηση!

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, αντιδρώντας έντονα στις δηλώσεις Βενιζέλου περί Αργεντινής (μετά την πτώχευσή της είχαν βγει τα τανκς στους δρόμους) και περί ανάγκης για «στρατιωτική πειθαρχία» στην υλοποίηση των μέτρων, είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι «συνταγματολόγος και όχι συνταγματάρχης».

Στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «κυβέρνηση εθελοδουλίας» που πρέπει να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές, αφού, όπως εκτιμούν, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την «τρόικα» ετοιμάζουν εσωτερική στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών τον Οκτώβρη. Στόχος τους η τρομοκράτηση του λαού προκειμένου αυτός να καταπιεί αμάσητα τα απανωτά χαράτσια.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, υπογραμμίζουν, και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε ότι έχει ήδη προαποφασιστεί ένας δεύτερος γύρος εκβιασμού απέναντι στον λαό, αφού το μεγάλο θέμα της κυβέρνησης δεν είναι η εσωτερική στάση πληρωμών, η εσωτερική χρεοκοπία, αλλά μην τυχόν και σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας, μην τυχόν υπάρξει πιστωτικό γεγονός αν η χώρα σταματήσει να πληρώνει. Γι’ αυτό, είπε, μας έχουν στο σωληνάκι και μας δίνουν τις δόσεις του δανείου, όχι για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, να έχουμε ανάπτυξη, αλλά για να πληρώνουμε τους δανειστές μας.

Το επόμενο στάδιο του εκβιασμού κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ –επειδή μέχρι τον Μάρτιο δεν υπάρχει ελληνικό ομόλογο που να λήγει και να πρέπει να πληρωθεί– είναι να κηρύξουν μέσα στον Οκτώβρη μια εσωτερική στάση πληρωμής μισθών και συντάξεων, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον πείσουν να πληρώσει τα χαράτσια και να αποδεχθεί τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Καθημερινά, λένε στον ΣΥΝ, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την «τρόικα» έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο, με σκοπό να δοκιμαστούν πολιτικές που θα διαλύσουν τη μεσαία τάξη και θα φτωχύνουν κι άλλο τους εργαζόμενους, προκειμένου, με φθηνό εργατικό δυναμικό, να έρθουν οι «επενδυτές» να κερδοσκοπήσουν και να αρπάξουν μισοτιμής τον δημόσιο πλούτο.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάνε εκλογές, για να μιλήσει ο λαός και να δοθεί μια ευκαιρία, ώστε με νωπή λαϊκή εντολή να καταδικαστούν τα κόμματα που υιοθετούν ή ανέχονται την οικονομική δικτατορία του Μνημονίου. Για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση που με λαϊκή στήριξη θα μας βγάλει από το Μνημόνιο. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΣΥΝ για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς στη βάση μιας από αριστερά αμφισβήτησης των επιλογών της κυβέρνησης και της «τρόικας» έχει απορριφθεί τόσο από το ΚΚΕ όσο και από τον Φ. Κουβέλη, στην Κουμουνδούρου επιμένουν γιατί θεωρούν ότι στη βάση του αριστερού κόσμου αυτή η πρόταση ακούγεται ευχάριστα και δημιουργεί δυναμική συνεργασίας, η οποία αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί και σε επίπεδο κομμάτων ή κινήσεων της Αριστεράς.


Σχολιάστε εδώ