Ξέχασες τον κόσμο, Πρόεδρε…

Και ήταν τόσο ακραία και ανησυχητική η εκτίμηση του «τσάρου», που αντέδρασε αμέσως η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, χαρακτηρίζοντάς την άστοχη… Ενώ εσείς, κύριε Πρόεδρε, σιωπήσατε… Όμως θα πάει και παραπέρα, ο πολίτης… Ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν λέει όχι σ’ όποια μέτρα πάρει η κυβέρνηση, που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία, περικοπές αβάσταχτες, λουκέτα και θάνατο της αγοράς. Και για πολλά από τα οποία αμφισβητείται η συνταγματικότητά τους.

Αντιλαμβάνεστε, κύριε Παπούλια, ότι το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί κατά της κυβέρνησης ακουμπάει πλέον και σας. Και ο κόσμος δεν είναι άδικος που έχει αρχίσει να ασκεί κριτική και σ’ εσάς… Ενώ σας έχει τιμήσει επανειλημμένα, με πάθος και αγάπη, αυτά τα δύο χρόνια που η ζωή του, η οικογένειά του, κτυπιούνται αλύπητα, δεν σας είδε καθόλου δίπλα του. Ενώ μπορούσατε… Έχετε δύναμη, που η εξουσία δεν μπορεί να μην υπολογίσει…

Περιμένει, Πρόεδρε, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, εκείνα τα περήφανα γερατειά που σήμερα έχουν ριφθεί στον Καιάδα, όλοι οι πολίτες, να τους απλώσετε το χέρι. Έμπρακτα να αποδείξετε ότι είστε κοντά τους… Ότι θα παλέψετε για να μπει είναι τέρμα στο κούρεμα των πάντων.

Αρκετά σιωπήσατε, Πρόεδρε… Χωρίς ζωντανούς δεν υπάρχει χώρα…


Σχολιάστε εδώ