Νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων από τον υπουργό Υγείας

Μετά την επιδρομή κατά των πολυτέκνων από το υπουργείο Παιδείας, που επιχειρεί την απαγόρευση εγγραφής των παιδιών των πολυτέκνων που έχουν επιτύχει σε ΑΕΙ – ΤΕΙ με το πρόσχημα ότι έχουν αδελφό άνω των 23 ετών, τη σκυτάλη πήρε το υπουργείο Υγείας. Ο συνταγματολόγος υπουργός κ. Λοβέρδος ανήγγειλε τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων (55.000 ευρώ) για τη χορήγηση του επιδόματος των 44 ευρώ μηνιαίως, που χορηγείται στις πολύτεκνες μητέρες για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών. Το ΣτΕ έχει κρίνει ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος και σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα είναι αντισυνταγματικά (ΣτΕ 1095 2001, 314 2007, 1366 2009 κ.λπ.).

Ο ίδιος δήλωνε στις 21-11-2010: «Ξέρω βέβαια και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, γι’ αυτό θα είμαι πολύ προσεκτικός» και τον Δεκέμβριο του 2010 απέσυρε τη διάταξη που θέσπιζε εκ νέου όρια εισοδήματος. Τώρα, αναιρώντας τον εαυτό του, επανέρχεται και θέτει ως όριο οικογενειακού εισοδήματος το ποσόν των 55.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως (καθαρά 42.000 ευρώ περίπου και για την πολύτεκνη με 10 παιδιά!). Αξιώνει, δηλαδή, για να χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη σε μια πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσόν των 7.000 ευρώ ετησίως (42.000:6, όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσόν των 580 ευρώ μηνιαίως (!), ποσόν που είναι στα όρια της φτώχειας!

Όλα αυτά γίνονται σε μια χώρα όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και εξαιτίας της έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου. Μάλιστα, σε μια περίοδο δεινής οικονομικής κρίσεως, η οποία πλήττει πολύ περισσότερο τις οικογένειες των πολυτέκνων, και σε μια περίοδο επιδείνωσης του δημογραφικού μας προβλήματος. Τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής του 2011 έδειξαν ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδος ανέρχεται σε 10.787.690 άτομα, ενώ στην απογραφή του 2001 ήταν 10.934.097 άτομα, δηλαδή μείωση κατά 146.407. Για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει μείωση του πληθυσμού της Ελλάδος!

Ήταν χαρακτηριστικό τότε (5-12-2010) το σχόλιο στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» του κ. Μάκη Κουρή: «Την ώρα που το δημογραφικό έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα για το αύριο της χώρας και με την υπογεννητικότητα ο πληθυσμός της Ελλάδας μας όχι μόνο έχει καθηλωθεί, αλλά και το ισοζύγιο έχει ανατραπεί, η κυβέρνηση τιμωρεί τις πολύτεκνες οικογένειες. Κόβει τα επιδόματα πολυτέκνων από τις οικογένειες που έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ! Λες κι είναι πάμπλουτοι. Ότι αυτό έφταιγε που βουλιάξαμε. Και θα σωθεί η οικονομία καταργώντας ένα κίνητρο για να κάνει μια οικογένεια περισσότερα παιδιά. Προνόμιο κι αυτό μόνο των εχόντων. Συγχαρητήρια, κύριε Παπακωνσταντίνου, μπράβο σας, κύριε πρωθυπουργέ. Πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι… Είναι η συνταγή της πολιτικής σας… Την ίδια στιγμή ορδές λαθρομεταναστών μπαίνουν από τα σύνορα και για την κυβέρνηση πέρα βρέχει. Μόνο από τον Έβρο στο δεκάμηνο μπήκαν 20.000 Αφγανοί! Κι όλοι αυτοί αντί να απελαύνονται φτάνουν στην Αθήνα. Οι πολύτεκνοι είναι το πρόβλημα…». Προσυπογράφουμε. Είναι ώρα να στείλει ο λαός στο γηροκομείο της πολιτικής όλους όσοι οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτήν την κατάσταση.


Σχολιάστε εδώ