Μικρά & ενοχλητικά

Έξοδος κινδύνου

Λάβαμε την καταγγελία πως σε κτίριο της Εκκλησίας στην Κυψέλη, το οποίο φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν υπάρχει εδώ και χρόνια έξοδος κινδύνου και σύστημα πυροπροστασίας. Ισχύει άραγε; Γιατί αν ισχύει και συμβεί κάτι τραγικό, πράγμα που απευχόμαστε, ποιον θα πρωτοσώσει το προσωπικό; Τον εαυτό τους ή τα άτομα που φιλοξενούνται στο πολυώροφο κτίριο; Οι υπεύθυνοι που γνωρίζουν το θέμα, λένε οι καταγγέλοντες, γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα;

«Ιερές» πιέσεις

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν τον τελευταίο καιρό διάφορα μπλογκ με εκκλησιαστικό περιεχόμενο που με το μόνο που δεν ασχολούνται είναι οι… εκκλησιαστικές αναλύσεις. Διατείνονται πως έχουν «ιερό» σκοπό και κόπτονται για την ενημέρωση, όμως με τις αναρτήσεις τους ασκούν πιέσεις προς κληρικούς. Για να «τσιμπήσουν» οι ιερείς και να παρακαλέσουν να σταματήσουν τα χτυπήματα, φυσικά με το αζημίωτο. Τον νεόφερτο «μπλογκερ» ακούγεται πως τον στηρίζει οικονομικά και γηραιός Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου.

Νυν και πρώην

Την περασμένη εβδομάδα δώσαμε συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα νέα έργα που εγκαινιάζει. Στον μακρύ κατάλογο με τα έργα συμπεριλάβαμε και τη βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής. Για να είμαστε όμως ακριβείς, το έργο ολοκληρώθηκε μεν επί των ημερών του Ιερώνυμου (και μπράβο του), υπήρξε όμως έμπνευση και έφτασε κοντά στην ολοκλήρωση από τον παπά Θωμά Συνοδινό, το άλλοτε δεξί χέρι του Μακαριστού Χριστόδουλου. Με τη συνεργασία των «πρώην» και των «νυν» μπορεί να μη γίνονται θαύματα, όμως γίνονται θαυμαστά έργα!

• Σκληρή η απάντηση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» στους βουλευτές που ψήφισαν την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό.

«Προσεκύνησαν» το Ισλάμ. Εψήφισαν υπέρ του τεμένους 198 άπιστοι βουλευταί» – «“Λιβανοποιείται” η χώρα και αλλοιώνεται η ταυτότης της».


Σχολιάστε εδώ