Με κρίσιμα μέτωπα αντιμέτωπη η ΕΣΗΕΑ

Το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα με πρόεδρο τον Δημήτρη Τρίμη από τη «Συσπείρωση» και γενική γραμματέα τη Μαρία Αντωνιάδου από την παράταξη του Π. Σόμπολου, έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα, κρίσιμα θέματα σε όλο τον χώρο των ΜΜΕ. Η εκλογή προεδρείου έγινε δυνατή έπειτα από πολλές συναντήσεις μεταξύ των παρατάξεων και κάτω από την ισχυρή πίεση των δημοσιογράφων. Στο προεδρείο μετέχουν ακόμη οι παρατάξεις «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (ΚΚΕ) και «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι», με τους Παναγιώτη Ράμμο και Νανά Νταουντάκη στις θέσεις του α’ και β’ αντιπροέδρου, και η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», με τον Γιάννη Αγγέλη στη θέση του ταμία. Το νέο προεδρείο, εκτός από το ανοιχτό μέτωπο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, έχει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην «Ελευθεροτυπία», αλλά και την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης στον ΔΟΛ, όπου φημολογούνται απολύσεις. Ενώ δεν υπάρχει εφημερίδα και κανάλι που να μην αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δουν αν θα εκδηλωθεί πρωτοβουλία από την Ένωση Ιδιοκτητών, που μέσω του Φώτη Μπόμπολα είχε εκφράσει την επιθυμία να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με μείωση των αποδοχών.

Τους χάλασε τα σχέδια

Υπήρχε σχέδιο από αυτούς που τελικά συμφώνησαν να μείνει ακυβέρνητη η ΕΣΗΕΑ μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά με τη στάση μας τους υποχρεώσαμε να συγκροτηθούν για να υπάρχει τουλάχιστον προεδρείο. Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που επικαλείται σχετικό έγγραφο του ΔΣ (118/3.5.2011), το οποίο είχε αναθέσει να διαχειρίζονται τα οικονομικά της ΕΣΗΕΑ υπάλληλοι του λογιστηρίου, με υπογραφή Κουμπιά. Και προσθέτει:

«– Παρά τα πολύ καλά εκλογικά αποτελέσματα για την ΚΕΔ και την πρωτιά σε σταυρούς του Δημήτρη Τσαλαπάτη, δεν μπορεί δύο σύμβουλοι μόνοι τους να συγκροτήσουν διοικητικό συμβούλιο.

– Αποδείχθηκε όμως ότι είναι αρκετοί για να υποχρεώσουν τους χαρούμενους επαναστάτες, που επί χρόνια είχαν σαν… χόμπι να κρατάνε ακυβέρνητη την ΕΣΗΕΑ, να συγκροτηθούν.

– Τώρα η ΕΣΗΕΑ έχει προεδρείο. Η πρώτη μας υπόσχεση, λοιπόν, έγινε πράξη.

Η επόμενη μέρα είναι το μεγάλο στοίχημα.

Εμείς θα επιμείνουμε στις θέσεις μας».


Σχολιάστε εδώ