Η αναβολή της δίκης… άναψε φωτιές!

Στη δικάσιμο της συγκεκριμένης ημέρας επρόκειτο να εκδικαστούν οι αντίθετες αγωγές των κ. Θ. Τσουκάτου και Π. Καμμένου. Όμως από τις 12 το μεσημέρι είχε εξαγγελθεί τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων. Έτσι, όταν στις 12 ακριβώς εκφωνήθηκε πρώτη η υπόθεση του κ. Τσουκάτου, ο γραμματέας της έδρας δήλωσε συμμετοχή στην απεργία, μολονότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου, την προηγουμένη είχε δηλώσει ότι θα εργαστεί κανονικά.

Η δήλωση αυτή του γραμματέα, που θα είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της συζήτησης των υποθέσεων, εξόργισε τον κ. Καμμένο, ο οποίος σε εντονότατο ύφος άρχισε να καταφέρεται εναντίον του, αλλά και κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει υπαινιγμούς κατά της Δικαιοσύνης και ύβρεις κατά του δικηγόρου του Τσουκάτου, πρώην βουλευτή Δ. Γκούσκου.

Η επίθεση του κ. Καμμένου συνοδεύτηκε από έντονες φωνασκίες και απειλητικές χειρονομίες ισχυρής ομάδας οπαδών του, τους οποίους με υψωμένο το χέρι κάλεσε να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα «κλέφτες, κλέφτες»!

Όπως ήταν επόμενο, το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του. Όταν επανήλθε, ύστερα από αρκετή ώρα, ο πρόεδρός του Στέλιος Κακαβιάς, εξαίρετος και ιδιαίτερα έμπειρος δικαστής, με σταθερό και ήρεμο ύφος, στηλίτευσε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντάς τα απαράδεκτα. Πρόσθετε δε ότι αποτελούν εκδηλώσεις ασέβειας προς θεμελιώδεις θεσμούς του Πολιτεύματος και ότι το Δικαστήριο, εξαντλώντας όλα τα όρια μακροθυμίας και συγκατάβασης, απέφυγε να διατάξει την παραπομπή των ταραξιών στο Αυτόφωρο.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον αληθεύει ο ισχυρισμός του κ. Καμμένου για παλινωδία του γραμματέα. Είτε όμως αληθεύει είτε όχι, η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη και επιβεβαιώνει πανηγυρικά για μια ακόμη φορά το γεγονός της ανεπίτρεπτης εκ μέρους των βουλευτών κατάχρησης των προνομίων που τους έχουν παρασχεθεί.

Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όταν ένας βουλευτής είναι διάδικος, έχει τα ίδια κι απαράλλακτα δικαιώματα που έχει και ο αντίδικός του! Άλλωστε το Σύνταγμα έδωσε κάποια προνόμια στους βουλευτές για να τα χρησιμοποιούν για την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, και όχι για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων. Και αφού δεν εννοούν να το καταλάβουν, είναι καιρός να τους αφαιρεθούν. Ο κ. Καμμένος, αν δεν είχε την κάλυψη της βουλευτικής ιδιότητας και διέτρεχε τον κίνδυνο να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο, σίγουρα θα ήταν πολύ πιο προσεκτικός.


Σχολιάστε εδώ