Από τον Νοέμβριο του 2010 είχαν αποφασιστεί 60.000 απολύσεις στο Δημόσιο!

Χάρις σ’ ένα τέτοιο γεγονός αποκαλύπτεται ότι από τον Νοέμβριο του 2010 η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να απολύσει 60.000 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2010 είχε έρθει στην Αθήνα υψηλόβαθμο στέλεχος της Swedbank, προερχόμενο από την Μαδρίτη με πτήση της Aegean. Έμεινε στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS στην Κηφισιά και στο τριήμερο που παρέμεινε στην Αθήνα είχε προγραμματίσει συναντήσεις με τον υπουργό Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη, την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, που τον ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς τους και τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί.

Ο κύριος Swedbank κρατούσε σημειώσεις, κυρίως σε τίτλους των θεμάτων -σε… τετραγωνάκια, όπως αποτυπώνονται στις φωτοτυπίες που δημοσιεύουμε- από τις λεπτομερείς αναφορές που του έδιναν οι υπουργοί! Λες και ήταν ο επιθεωρητής…

Ξέχασε όμως τον φάκελό μ’ αυτές τις σημειώσεις που κρατούσε σε κάποιο εστιατόριο όπου είχε κρίσιμο ραντεβού.

Απ’ αυτές τις σημειώσεις, που καλός φίλος του «ΠΑΡΟΝ»… μας τις έδωσε, βγαίνουν πάρα πολλά, από τα οποία προκύπτει ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί γνώριζαν πού πάει η κατάσταση και το τι μέτρα-κοστούμι είχε ήδη κόψει για τον ελληνικό λαό.

Από τους… τίτλους βγαίνει ότι τα συμπεράσματα του ξένου τραπεζικού στελέχους, από τις συζητήσεις με τους υπουργούς, ήταν μεταξύ των άλλων:

• Στα επόμενα τρία χρόνια θα γίνουν 60.000 απολύσεις στο Δημόσιο και στον «Καλλικράτη» 10.000!
• Το 2013 θα είναι το κορύφωμα της ανεργίας!
• Προβλεπόταν μείον 4% ανάπτυξη το 2010, μείον 3% το 2011 και άγνωστο για το 2012.
• Υπάρχει ανάγκη να γίνει πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας αλλά και κίνδυνος να πέσουν οι μισθοί (όπερ και εγένετο…)
• Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει φτώχεια και το έγκλημα αναμένεται να αυξηθεί.
• Οι τράπεζες έχουν δώσει δάνεια κατά 160% πάνω από τις καταθέσεις που έχουν.
• Οι επιτυχίες για επενδύσεις θα έρθουν από Αμπου Ντάμπι (από το Ελληνικό υπολόγισαν 4 δισ.), Ισραήλ, Γερμανία, Γαλλία και ότι είναι η Ελλάδα πύλη για την Ανατολή… (Βέβαια τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φάνηκε μέχρι τώρα…).

Τελικά πάλι καλά που υπάρχουν οι ξένοι και μαθαίνουμε οι Έλληνες τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για μας… Τόσο δημοκρατικά λειτουργεί… Και τόσο σεβασμό έχει για τον ελληνικό λαό, που τον αποκαλεί από τις εξέδρες υπερήφανο μόνο στις εκλογές, για να του πάρει την ψήφο του… Ο λαός στην εξουσία… Άλλο ένα σύνθημα, κύριε Παπανδρέου, που έχει καταχωνιαστεί στα αρχεία του ΠΑΣΟΚ…


Σχολιάστε εδώ