Άλλαξε «συντονιστή» στην παράταξή του ο Καμίνης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και στην οποία παραβρέθηκαν τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ανακοινώθηκε η επιλογή.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πάντως, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, πνέουν μένεα κατά του δημάρχου, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι ανήκει στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. «Προφανώς ξεχνάει με ποιες ψήφους εκλέχθηκε», τονίζουν με νόημα, ενώ τη δυσφορία τους την έχουν μεταφέρει και στη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Ιωαννίδης κυριολεκτικά θα καθίσει σε ηλεκτρική καρέκλα, αφού θα πρέπει να συμβιβάσει ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές πεποιθήσεις, όπως ο Τάσος Αβραντίνης που προέρχεται από τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάκης Μπέης που είναι παλαιοκομματικός ΠΑΣΟΚος, η κόρη του προέδρου της Δημοκρατικής Ανανέωσης Μαρία Κουβέλη και ο ορκισμένος κομμουνιστής Φώτης Προβατάς.

Ο κ. Καμίνης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση μετά και τη δημόσια κόντρα ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανδρέα Βαρελά και τον γενικό γραμματέα του δήμου Θόδωρο Λιβάνιο, αναφορικά με το μέλλον των συμβασιούχων στον Τομέα Καθαριότητας. Ο κ. Βαρελάς υποστήριξε και στο δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων στην Καθαριότητα για ανανέωση των συμβάσεών τους, ενώ αντιθέτως ο κ. Λιβάνιος είπε ότι «δεν τους έχουμε ανάγκη, θα πάρουμε νέο προσωπικό».

Όσο για τον δήμαρχο της Αθήνας, αυτός σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου τόνισε πως «κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά». Δηλαδή οι 710 συμβασιούχοι της Καθαριότητας θα περάσουν από κόσκινο. Άραγε με ποια κριτήρια;


Σχολιάστε εδώ