MEDIA – ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

– Κλείνει τα απογεύματα από αύριο, Δευτέρα, η ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΡΤ, αντιδρώντας στο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου. Οι επιπτώσεις για τους εργαζομένους είναι τρομερές. Επί του συνόλου των 3.000 μονίμων υπαλλήλων το 10% θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία «ύστερα από αξιολόγηση», σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ακόμη, από τους περίπου 700 συμβασιούχους οι μισοί θα χάσουν τη δουλειά τους άμεσα. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους περίπου 400 εργαζομένους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

– Στα 485.000 ευρώ ανερχόταν το 2010 το κόστος λειτουργίας του ΙΟΜ, το οποίο σκοπεύει να κλείσει ως φορέα ο Η. Μόσιαλος και να το επιστρέψει στην ΕΡΤ. Το ΙΟΜ είχε έδρα τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και συνεπώς δεν πλήρωνε ενοίκιο. Αρχικώς το ΙΟΜ ήταν ένας τομέας της ΕΡΤ και το 1994 μετεξελίχθηκε σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου από τον τότε υπουργό Τύπου και σημερινό αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο, με πρώτη πρόεδρο την Όλγα Κλειαμάκη. Τελευταίος πρόεδρος του παραγωγικού τα τελευταία χρόνια Ινστιτούτου ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης, πρώην μέλος του ΕΣΡ.

– Λειτουργικό κόστος 1.589.548 ευρώ έχουν οι 19 περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ, με συνολικά έσοδα ύψους 355.374 ευρώ, απασχολώντας 405 εργαζομένους, μόνιμους και συμβασιούχους, και παράγοντας κάθε εβδομάδα 986 ώρες προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εγκριθεί από την εποχή Χυτήρη, δημιουργούνται 9 νέες μονάδες, που περιλαμβάνουν το Βόρειο Αιγαίο (Μυτιλήνη), το Νότιο Αιγαίο (Ρόδο), την Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά), την Πελοπόννησο (Τρίπολη, Καλαμάτα), τη Δυτική Ελλάδα (Πάτρα, Πύργος, που έχουν έδρα την Πελοπόννησο), το Ιόνιο (Κέρκυρα, Ζάκυνθος), τη Θεσσαλία (με τους δύο γειτονικούς σταθμούς Βόλου, Λάρισας), την Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (Ιωάννινα, Κοζάνη, Φλώρινα) και τη Μακεδονία – Θράκη (Καβάλα, Σέρρες, Κομοτηνή, Ορεστιάδα).
Από αυτούς ορισμένοι θα μείνουν και άλλοι θα λειτουργούν ως «αναμεταδότες».


Σχολιάστε εδώ