ψιλά γράμματα

*** Η κρίση βαθαίνει στα media και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μέχρι το τέλος του έτους. Η επιχείρηση εκκαθάρισης των Μέσων και διάλυσης των θέσεων εργασίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπροστά υπάρχουν τα λουκέτα. Την ίδια ώρα, σιωπή στην κυβέρνηση για τους δημοσιογράφους που έχουν ρόλο συμβούλου (με απόσπαση) στα υπουργεία ή που εξακολουθούν να διαθέτουν γραφεία Τύπου.
*** Γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι σχετικές λίστες;
*** Νέες ανίερες συμμαχίες. Οι νέοι σύμβουλοι είναι οι παλιοί υβριστές της.
*** Δεν θα γίνει συγχώνευση στην ΕΡΤ, διαβεβαίωνε, εκτός από τον Τ. Χυτήρη, που είναι πλέον… εκτός, και ο Λ. Ταγματάρχης. Τώρα;
*** Σε ένθετο με τον τίτλο «Media News» οι ειδήσεις για τα ΜΜΕ στο «Ποντίκι»
*** Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την επανέκδοση του «Έθνους». Πολλές ευχές. Και έφτασε τα 100 τεύχη το περιοδικό «Επίκαιρα» των Λιβάνη – Κυριακίδη. Καλή συνέχεια.
*** Κυκλοφορεί το «Διαβάζω» με αφιέρωμα στη Μαργαρίτα Καραπάνου.
*** «Διαδίκτυο με κανόνες» ζητούσε η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της στις 28 Ιουλίου 2011, αναφερόμενη «στο άρρωστο φαινόμενο των ανώνυμων ιστοσελίδων». Κάποιοι φαίνεται πως το ενεργοποίησαν εκ νέου και ακολουθούν την ίδια πολιτική και στο twitter.
*** Και δύο επίκαιρα βιβλία: «Οι λέξεις και το χρήμα» του Andre Schiffrin από τις Εκδόσεις Αιώρα, για τις εξελίξεις στο βιβλίο, στον κινηματογράφο και στις εφημερίδες. Και το «Παναθηναϊκός 2008-2011 – “Πιο ισχυροί και από τον Αμπράμοβιτς”», για την πραγματική και ανέκδοτη ιστορία της «πράσινης» πολυμετοχικότητας, του Αλέξανδρου Βασιλόπουλου, από την OPM.


Σχολιάστε εδώ