Φορολογικό συμβόλαιο που δεν θα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο χρειαζόμαστε, κύριε Βενιζέλο

Ότι θα είναι συμβόλαιο που θα ισχύσει τουλάχιστον για ΔΕΚΑ χρόνια και το οποίο δεν θα μπορεί να παραβιάσει με τις γνωστές αλχημείες και τερτίπια καμιά κυβέρνηση. Και δεν θα αιφνιδιάζεται ο επιχειρηματίας, ο επενδυτής, η αγορά όλη. Με μοναδική πρόβλεψη, ότι αν υπάρξουν γεγονότα πρωτόγνωρα, που αλλάζουν τα πάντα, για οποιαδήποτε αλλαγή θα χρειάζεται η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.

Μόνο έτσι θα μπορεί να προγραμματίσει ο κάθε πολίτης και η κάθε οικογένεια τη ζωή της, ο επιχειρηματίας να ξεκινήσει μια δουλειά να έρθει ο ξένος να επενδύσει, γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα βάσει των οποίων έκανε τους υπολογισμούς του δεν θʼ αλλάζουν κάθε μήνα, όπως συμβαίνει σήμερα. Αλλιώς μην περιμένετε να έρθει κανείς, κύριε Βενιζέλο. Ακόμη και ο ντόπιος δύσκολα θα αποφασίσει να ρίξει τα λεφτά του…

Και επειδή επανειλημμένα χρησιμοποιεί τη λέξη ανάπτυξη η κυβέρνηση και πιο συχνά ο πρωθυπουργός, μόνο που μας έχουν βγει τα μάτια να τη δούμε, η ανάπτυξη θα έρθει, κύριε αντιπρόεδρε, και από τους μέσα, τους Έλληνες. Πρέπει όμως να δώσετε εγγυήσεις, ότι δεν θα χαθούν οι ίδιοι και τα λεφτά τους στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Δεν θα τρέχουν σε Πολεοδομίες, Αρχαιολογία, Δασαρχείο, όπου θα πρέπει να δίνουν το κατιτίς τους για να ξεμπλέξουν (και γύρευε πότε).

Πρέπει να προβλεφθεί ότι ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας-επενδυτής θα καταθέτει τον φάκελο της πρότασής του σʼ έναν φορέα –εκείνο το περίφημο ONE STOP SHOP, που από το 1981 το εξήγγειλε ο Αρσένης και μετά η Λούκα και ακόμη δεν τον είδαμε τον… Παναή…– και αυτός θα βγάζει όλες τις άδειες. Και δεν θα έχει καμιά εμπλοκή ο ενδιαφερόμενος που θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο, να δώσει δουλειά σε κόσμο.

Μπορείτε, κύριε Βενιζέλο, να συνδέσετε το όνομά σας με τη νέα δημιουργική εποχή, χωρίς μαγαζάκια και διαπλοκή. Στο χέρι σας είναι… Απλά πράγματα είναι όλα. Βούληση χρειάζεται. Και γνώση της αγοράς.


Σχολιάστε εδώ