Στο 30% έχουν φτάσει οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Πάντως στα ανώτατα κλιμάκια της επιχείρησης υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο εξαιτίας του χαρατσιού αυτού να σταματήσουν να πληρώνουν πολλοί περισσότεροι καταναλωτές.

Ήδη σήμερα το 30% των πελατών της ΔΕΗ δεν πληρώνει τους λογαριασμούς γιατί δεν έχει χρήματα. Άλλο ίδιο ποσοστό πληρώνει… αγκομαχώντας και αν προστεθεί το νέο χαράτσι θα… κλατάρει και θα σταματήσει να πληρώνει κι αυτό!

Τα νούμερα αυτά βέβαια τα κρατάνε μυστικά για να μη… γενικευθεί η υπόθεση και δεν πηγαίνουν συνειδητά πλέον οι καταναλωτές να πληρώσουν. Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος των ιθυνόντων. Μήπως και ο κόσμος πειστεί από τις παραινέσεις και τις τοποθετήσεις φορέων, οργανώσεων αλλά και κομμάτων (σ.σ.: ήδη το ΚΚΕ κάνει εκστρατεία για σταμάτημα των πληρωμών) και συνειδητά πλέον δεν πηγαίνει να πληρώσει τους λογαριασμούς του!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν χωριά στη Βόρεια Ελλάδα των οποίων τα μισά νοικοκυριά έχουν σταματήσει τις πληρωμές! Βέβαια, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές, η ΔΕΗ δεν έχει… τολμήσει να τους κόψει το ρεύμα, ωστόσο είναι κι αυτό ένα γεγονός που διογκώνει τους προβληματισμούς και τους φόβους των υψηλά ιστάμενων της επιχείρησης για το μέλλον. Να σημειώσουμε δε πως ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα ρευστότητας. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο μια και η ΔΕΗ εισπράττει χρήματα και για λογαριασμό άλλων, όπως ΟΤΑ και ΕΡΤ, οπότε αν δεν έχει ρευστότητα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε αυτούς! Θα έχουμε δηλαδή… καραμπόλα αρνητικών εξελίξεων. Μήπως τελικά με το νέο «εφεύρημα» για το χαράτσι στα ακίνητα η κυβέρνηση πάει για… μαλλί και βγει κουρεμένη;


Σχολιάστε εδώ