Στα βήματα του «Έθνους» και το Mega

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για πιστή σχεδόν αντιγραφή των μειώσεων που επέβαλε ο Φ. Μπόμπολας στις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» πριν από λίγους μήνες, χωρίς να ενημερωθεί κανείς από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Στο Mega, εκτός από τις μειώσεις μισθών, δεν ισχύει πλέον η αμοιβή της εργασίας του Σαββάτου, ενώ έγινε και μείωση για την εργασία της Κυριακής από το 175% στο 75%, με την παροχή δύο ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Με την υπογραφή της ατομικής σύμβασης διαφώνησε η Δήμητρα Σωτηριάδου, η οποία συμφώνησε να πάρει την αποζημίωσή της και να αποχωρήσει από το κανάλι.

• «Καίγονται» στο Mega για τη φημολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το κανάλι εξαρτάται σε πολύ σημαντικό βαθμό από τα έσοδα της διαφήμισης και οι σχετικές ροές καθορίζουν την πορεία του όσο δεν μπαίνουν μετρητά από τους μετόχους στην εταιρεία.

• Mε προσοχή παρακολουθούν Mega και ΑΝΤ1 τις κινήσεις του Alpha για τη διατήρηση μόλις μίας βάρδιας στη λειτουργία του, που έχει αποτέλεσμα να μετακινηθούν όλες οι ζωντανές εκπομπές μεταξύ 12.00 και 8.00 το βράδυ. Τα δύο κανάλια δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον Alpha σε αυτήν την πολιτική, αλλά αναμένουν τα αποτελέσματα που θα έχουν στην τηλεθέαση οι κινήσεις τους. Νέα τακτική που επίσης εισάγει ο Alpha είναι η υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων με όλους τους συνεργάτες των εκπομπών. Πρακτικά μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς το RTL έχει δηλώσει πως τον Νοέμβριο θα επανεξετάσει την πολιτική των εκπομπών του.

• Στην Τυποεκδοτική για την εκτύπωσή της η «Εξέδρα». Το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της «Ραδιοτηλεόρασης» θα επηρεάσει την εκτυπωτική εταιρεία του ΚΚΕ. Η μεγαλύτερη απώλεια για την Τυποεκδοτική ήταν το λουκέτο προ τριών ετών στον «Ελεύθερο Τύπο».

• «Ο περιορισμός δραστηριοτήτων του 902 οδηγεί σε περιορισμό των δραστηριοτήτων των συνεργείων του σταθμού», απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα στη ΔΕΘ για τις απολύσεις 20 τεχνικών το τελευταίο εξάμηνο. Η γενική γραμματέας του κόμματος χαρακτήρισε τους εργαζομένους αυτούς «εξωκομματικούς» και αναρωτήθηκε γιατί «θυμήθηκαν ύστερα από 6, 7, 8 μήνες ότι υπήρχε κακή συμπεριφορά».

• Το «Οίκο» έκλεισε το περασμένο Σάββατο, ο «Οινοχόος» θα δώσει τη δική του μάχη στα περίπτερα. Το περιοδικό της «Καθημερινής», ύστερα από 7 χρόνια κυκλοφορίας, θα επιχειρήσει από τον επόμενο μήνα αυτόνομη κάθοδο.

• Με καθεστώς τετραήμερης απασχόλησης λειτουργούν από το καλοκαίρι οι Εκδόσεις Λυμπέρη. Οι εργαζόμενοι δεν πηγαίνουν τις Παρασκευές στην εταιρεία, με συνέπεια να συρρικνώνεται κι άλλο η αμοιβή όσων διατηρούν τη δουλειά τους και έχουν υποστεί ήδη άλλες δύο μειώσεις.


Σχολιάστε εδώ