Περιμένει άμεση βελτίωση από Βαλβέρδε ο Μαρινάκης

Η άμεση στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ερνέστο Βαλβέρδε περιόρισε αισθητά την κριτική στον ισπανό τεχνικό. Αλλά η στάση που κράτησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αφορούσε στο χθες και όχι στο σήμερα. Πρακτικά, δηλαδή, ο Μαρινάκης έβαλε πλάτη μόνο για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Περιμένει, δηλαδή, να βελτιωθεί αμέσως η ομάδα και να αναδειχθεί η δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με την Ξάνθη για το Πρωτάθλημα.
Τον ανησυχούν οι
μυϊκοί τραυματισμοί
Τα μαντάτα από την Τουρκία για τη φυσική κατάσταση του Άλμπερτ Ριέρα προκάλεσαν συναγερμό στον Ρέντη. Οι διαβεβαιώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε έπεισαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι η προετοιμασία πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά είναι σαφές ότι στον Πειραιά υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός. Από τον Ιούλιο, άλλωστε, το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού είναι διαρκώς γεμάτο με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Με δεδομένο ότι το επόμενο τρίμηνο οι «ερυθρόλευκοι» θα δίνουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το άγχος θεωρείται φυσιολογικό, παρά την πίστη του ισπανού τεχνικού πώς όλα εξελίσσονται βάσει του προγραμματισμού και ότι όλα τα προβλήματα οφείλονται στην πολύμηνη αποχή του Ολυμπιακού από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Ψάχνει ισορροπίες
Τον Ερνέστο Βαλβέρδε αγχώνει περισσότερο η ύπαρξη πολλών παικτών στις ίδιες θέσεις. Τα πολλά ματς του επιτρέπουν να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, αλλά επειδή υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές, το ροτέισον μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Για να το εφαρμόσει, ο ισπανός τεχνικός γνωρίζει πώς απαιτείται χημεία μεταξύ των παικτών. Αλλά αυτή δημιουργείται μέσα από τη συνύπαρξή τους σε αγώνες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει συμβεί και δικαιολογημένα ο Βαλβέρδε ψάχνεται για το πώς θα κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια με το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής, ώστε να αποτρέψει τις μουρμούρες. Από την επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθούν πολλά για την πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επίσης και για τη σχέση του Βαλβέρδε με τον Μαρινάκη.


Σχολιάστε εδώ