Ξεσκονίζει την Αττική Οδό το ΣΔΟΕ!

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» όπου έθετε το ερώτημα αν έχει δοθεί λογαριασμός, πόσα εισπράττει από τα διόδια και πού πάνε… Επισημαίνεται ότι από τα δύο υπουργεία που έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης της εφαρμογής της σύμβασης, το άλλοτε ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών, ποτέ δεν έχει γνωστοποιηθεί αν γίνεται έλεγχος, πόσα δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η Αττική Οδός έχουν εισπραχθεί, σε τι ποσοστό, τι απόσβεση στα χρήματα που έχουν βάλει οι κατασκευαστικές έχει γίνει και σε πόσα χρόνια θα παραδώσει στο Δημόσιο την εκμετάλλευση της οδού ο Όμιλος Μπόμπολα. Μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας τον Μάιο του 2009 ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς είχε παραγγείλει προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να διερευνηθεί τι προβλέπει η σύμβαση από πλευράς χρόνου εκμετάλλευσης και αν τηρούνται οι όροι και αν με βάση τα αυτοκίνητα που έχουν διέλθει έχει καλυφθεί το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.

Ο φάκελος, μετά από νέα εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος παρενέβη, διαφωνώντας με την πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών που έκανε την προκαταρκτική να τεθεί στο αρχείο χωρίς καν να ερευνήσει όλες τις πλευρές, περιορισθείς σε μια έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ.

Ήδη την περασμένη Τετάρτη κατέθεσε το σχετικό δημοσίευμα μαζί με τα αναπάντητα ερωτήματα ο υπεύθυνος της εφημερίδας μας.


Σχολιάστε εδώ