Μπερδεμένοι είναι οι βουλευτές της ΝΔ

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους επισημαίνουν ότι το κόμμα δεν έχει σταθερή γραμμή, σε ορισμένες περιπτώσεις αλλάζει από μέρα σε μέρα, ενώ δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός και επικρατεί εικόνα σύγχυσης. Αναφέρουν χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις των νομοσχεδίων για την Παιδεία, τους Λαθρομετανάστες και τους Συνεταιρισμούς, όπου η επίσημη γραμμή του κόμματος άλλαξε την τελευταία στιγμή.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν καθυστερημένα για την αλλαγή, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των βουλευτών που εγγράφονται για να μιλήσουν στη συζήτηση ενός νομοσχεδίου, καθώς φοβούνται ότι στην πορεία η θέση του κόμματος θα αλλάξει κι εκείνοι θα βρεθούν στον «αέρα»!

Οι γκρίνιες των βουλευτών επεκτείνονται και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αφού πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ότι οι θέσεις του κόμματος σε σημαντικά ζητήματα δεν έχουν προβληθεί όσο και όπως πρέπει, με συνέπεια οι πολίτες είτε να έχουν άγνοια είτε να έχουν στρεβλή αντίληψη ως προς το τι πρεσβεύει η ΝΔ. Αναφέρουν χαρακτηριστικά την περίπτωση της εργασιακής εφεδρείας, που ενώ ήταν πρόταση της ΝΔ, την υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ με διαφορετική φιλοσοφία και παρουσίασε το θέμα ως συναινετικό μέτρο.

Η αντίδραση της Λ. Συγγρού ήταν τουλάχιστον ισχνή και τα αρμόδια στελέχη δεν φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι, αντίθετα με την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, η πρόταση της ΝΔ δεν προέβλεπε απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν λείπουν οι βουλευτές που υποστηρίζουν ότι το κόμμα πρέπει να στηρίξει συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις της κυβέρνησης και ζητούν από την ηγεσία να μην παρασύρεται από τους λεγόμενους λαϊκιστές.


Σχολιάστε εδώ