Μηνύσεις και αγωγές…

Στη δικαστική υπόθεση γύρω από το Δορυφορικό της ΕΡΤ έχει εμπλακεί η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, λόγω, όπως η
ίδια υποστηρίζει, «ψευδορκίας της τότε συναδέλφου της στο Δορυφορικό Εύας Νικολαΐδου». Όπως μας πληροφόρησε η Ειρήνη Νικολοπούλου, έχει υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά της Εύας Νικολαΐδου. Συγκεκριμένα: Μήνυση για απειλή κατά της ζωής της, αγωγή για αποζημίωση από ηθική βλάβη για προσβολή της προσωπικότητάς της, μήνυση για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα, μήνυση για ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγή για αποζημίωση από ηθική βλάβη για το παραπάνω αδίκημα.

– Δεν δέχθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ να μεταδώσει τις δηλώσεις των διανοούμενων υπέρ της ΕΤ1, όμως το βίντεο της ΠΟΣΠΕΡΤ «τρέχει» ήδη στο YouTube. «Το να κλείνει η ΕΤ1 είναι σαν να κλείνει ένα πανεπιστήμιο», δηλώνει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπογραμμίζει ότι «το κλείσιμο ενός καναλιού που προσωπικά θεωρώ από τα καλύτερα σε ποιότητα είναι μια απώλεια», προσθέτοντας ότι δεν συμφωνεί με το κλείσιμο της ΕΤ1.

– «Τη βαθύτατη ανησυχία της για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο βασικών υπηρεσιών της ΕΡΤ με το πρόσχημα της “εκσυγχρονιστικής αναδιοργάνωσης”» εκφράζει η Ένωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Ψυχαγωγία και τις Τέχνες, UNI MEI, με επιστολή της προς τον Η. Μόσιαλο. «Οι περικοπές αυτές, εάν εφαρμοστούν, θα εκληφθούν ως τιμωρία έμπειρου και αφοσιωμένου εργατικού δυναμικού, που έχει στο παρελθόν εργαστεί σκληρά και έχει καταφέρει να κάνει την ΕΡΤ επικερδή επιχείρηση», σημειώνει η UNI MEI, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 300.000 εργαζομένους.

– Τελικά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου θα γίνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Ένωσης (Βασ. Σοφίας 25, 3ος όροφος). Το μέγα θέμα που απασχολεί τον περιοδικό Τύπο και θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση είναι η κατάργηση της επιδότησης της ταχυδρομικής διακίνησης των εντύπων, που σημαίνει αύξηση του κόστους, που για πολλές εφημερίδες και περιοδικά κάνει απαγορευτική τη συνέχιση της έκδοσης.


Σχολιάστε εδώ