ΚΚΕ: Μην πληρώνετε και μη φοβάστε!

Την άρνηση πληρωμής το ΚΚΕ τη ζυμώνει εδώ και καιρό, αλλά μετά και την τελευταία καταιγίδα τη συγκεκριμενοποιεί, χαιρετίζοντας τα «ταξικά εργατικά σωματεία, τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων» που παίρνουν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες προκειμένου να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση στους φόρους που πνίγουν το λαό.

Στον Περισσό τονίζουν ότι κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι, αφού η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.

Με βάση την ανάλυση που εδώ και καιρό έχουν κάνει στο ΚΚΕ, στη σημερινή συγκυρία αυτό που συζητείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς αν η χρεοκοπία της χώρας θα είναι ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη.

Συζητιούνται τονίζουν τα στελέχη του διάφορα σενάρια που προβλέπουν ακόμα και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία -όχι μόνο στη χώρα μας- η οποία θα προκαλέσει ταχύτατες εξελίξεις ακόμα και απρόβλεπτες στο πολιτικό πεδίο και όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας. Θα έχουμε, εκτίμησε η Αλ. Παπαρήγα, φυγόκεντρες τάσεις από την ΕΕ και κάποιες χώρες θα αποβληθούν από την Ευρωζώνη, ενώ θα υπάρξει μεγαλύτερη αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού. Ενδεχομένως, είπε, θα υπάρξει περίοδος δυσκολίας σχηματισμού μιας αστικής κυβέρνησης, αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, απότομη πτώση κυβερνήσεων και ανακατατάξεις και γι’ αυτόν τον λόγο προετοιμάζονται τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Όλα τα παραπάνω, εκτιμά το ΚΚΕ, θα συνοδεύονται από μια άνευ προηγουμένου καταστολή, ενώ δεν αποκλείεται και η ανάφλεξη περιοδικών εστιών πολέμου στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

Στον Περισσό έχουν καταλήξει ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων, είναι και εκβιασμοί φραστικοί, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα μέσα από την τρομοκράτηση του λαού, αλλά απηχούν και την πραγματικότητα.

Θεωρούμε, λένε, ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στάσης πληρωμών που οφείλεται ακριβώς στο βάθος της κρίσης του καπιταλισμού σε όλη την Ευρωζώνη και τονίζουν ότι εάν προκύψει κάτι τέτοιο, τότε η αντίδραση το λαού πρέπει να είναι ακαριαία και να φτάσει η φωνή του μέχρι τις Βρυξέλλες για να τρομοκρατηθούν και αυτοί.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι στα βάρβαρα μέτρα που ακολουθούνται από την κυβέρνηση και την «τρόικα» συμφωνούν επί της ουσίας τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Α. Τσίπρα για την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς.

Η Αλ. Παπαρήγα είπε στη ΔΕΘ ότι «η αυταπάτη των αριστερών κυβερνήσεων υπάρχει και στην Ελλάδα και σε ανθρώπους που συμπαθούν το ΚΚΕ ή προσβλέπουν σε αυτό και θεωρούν ότι η συμμετοχή του σε μια τέτοια αριστερή κυβέρνηση θα είναι εγγύηση». Με αυτούς τους ανθρώπους κουβεντιάζουμε, ανέφερε, για να τους εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος σε αυταπάτες, τονίζοντας ότι για να μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να κάνει αυτά που υπόσχεται υπέρ το λαού πρέπει να έχει στα χέρια της και την οικονομία της χώρας, αλλιώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όπως έχει δείξει η εμπειρία σε μια σειρά χώρες.

Εμείς, λένε στο ΚΚΕ, προτείνουμε καθαρά και χωρίς μισόλογα στον λαό τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαγραφή του χρέους. Μόνο τότε μπορεί να λειτουργήσει η διαγραφή το χρέους όταν ο πλούτος που υπάρχει γίνει κοινωνική ιδιοκτησία και ο ίδιος ο λαός θα αποφασίσει τι και πώς θα αναπτυχθεί.

Σημειώνουν δε ότι όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι προσβλέπουν στο ΚΚΕ, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου το Κόμμα σταθεροποιείται σε ποσοστά περί το 10%.


Σχολιάστε εδώ