Είχαν προτείνει για πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον κ. Αγγελάρα

Ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ν. Αγγελάρας, που τον κατηγορεί η υπουργός Παιδείας, αλλά και σχεδόν όλη η κυβέρνηση, ότι αυτός ευθύνεται που έμειναν οι μαθητές χωρίς βιβλία, επειδή δεν έβγαλε άμεσα την απόφαση απόρριψης του διαγωνισμού για την προμήθεια του χαρτιού, ήταν μέσα στα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ο κ. Χ. Καστανίδης, ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και ομόφωνα είχε εγκριθεί η πρόταση προς τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που τελικά επέλεξε ως πρόεδρο του ΕΣ τον κ. Καραβοκύρη, ο οποίος και είναι σήμερα στο τιμόνι του ΕΣ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν όταν η κυβέρνηση τον είχε επιλέξει ως υποψήφιο για πρόεδρο του ΕΣ να τον κατηγορούν σήμερα ότι εσκεμμένα καθυστέρησε να δημοσιεύσει την απόφαση για το χαρτί των σχολικών βιβλίων. Και να φθάσουν στο σημείο να διαρρέουν διάφορα υπονοούμενα, με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη να ζητάει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του κ. Αγγελάρα, κάποιοι δε στο ΠΑΣΟΚ να μιλούν και για το «πόθεν έσχες» της συζύγου του. Ενώ άλλοι διατυπώνουν αιχμές ότι ήταν στενός φίλος του Σουφλιά και του ενέκρινε συμβάσεις χωρίς έλεγχο κ.λπ.
Όλα αυτά τα απορρίπτει ευθέως ο κ. Αγγελάρας. Και δηλώνει ότι είναι ανοικτός σε κάθε έλεγχο.
Να σημειωθεί ότι από τις δηλώσεις του Καρχιμάκη διαφοροποιήθηκε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Νάσος Αλευράς, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις ατυχέστατες, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να υπονομεύουμε τη Δικαιοσύνη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου άσκησε εναντίον του κ. Αγγελάρα πειθαρχική δίωξη την οποία θα εκδικάσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Κύκλοι πάντως του Ελεγκτικού Συνεδρίου ισχυρίζονται ότι η υπουργός Παιδείας ήταν «ενήμερη από τις αρχές του Απριλίου του 2011 για τις νομικές πλημμέλειες που είχε η διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσπάθησε να τα υπερφαλαγγίσει»!
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του γραμματέα και βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Τραγάκης, Πρ. Παυλόπουλος και Βυρ. Πολύδωρας.
«Τι θέλουν; Ρήξη με τη Δικαιοσύνη και την αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα για τα κυβερνητικά τους λάθη; Αυτό είναι το κλίμα που θα έπρεπε να έχουμε στην παρούσα συγκυρία;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολύδωρας.
Δεν φταίει αυτός που παρανομεί αλλά αυτός που αποκάλυψε την παρανομία!
Βαρύτατο αντιθεσμικό και αντιδικαστικό ολίσθημα χαρακτήρισε ο βουλευτής Ηλείας και υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε δήλωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι:
«Είναι γεγονός ότι σήμερα τα σχολεία λειτουργούν χωρίς βιβλία, όχι γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε να κρίνει παράνομο τον σχετικό διαγωνισμό, αλλά γιατί ο ΟΕΔΒ και το υπουργείο Παιδείας παραβίασαν τον νόμο κατά τον χειρισμό της συγκεκριμένης κρατικής υπόθεσης. Με την ενέργεια αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης υιοθετεί την περίεργη άποψη ότι στην υπόθεση των σχολικών βιβλίων δεν φταίει αυτός που παρανόμησε, αλλά εκείνος που διέγνωσε και αποκάλυψε την παρανομία». Και προσθέτει: «Η επίμαχη πειθαρχική δίωξη από μέρους του υπουργού προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της προσωπικής δίωξης του δικαστή, που τόλμησε να εκφέρει κρίση, που ήταν ανεπιθύμητη στην κυβέρνηση. Λυπούμεθα, λοιπόν, γιατί στην Ελλάδα της διακυβέρνησης του Γ. Α. Παπανδρέου τα πρόσωπα και τα συμφέροντα είναι, δυστυχώς, πάνω από τους νόμους και τους θεσμούς. Εν κατακλείδι, μας εκπλήσσει η αυτόκλητη πληθωρική απουσία από την έρευνα της συγκεκριμένης απόφασης του γνωστού για την προθυμία του σε παρόμοιες άλλες περιπτώσεις κ. Ρακιντζή. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός οφείλει να μη λησμονεί ότι υπηρετεί τη Δικαιοσύνη της χώρας στην οποία κάποτε για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε ο Νόμος ως μέσο Αντίστασης στην αυθαιρεσία και στην προσωποληψία».


Σχολιάστε εδώ