Για ποια ιδιωτικά σχολεία το… ρουσφετάκι, κ. Κουλαϊδή;

Την ώρα που υπάρχουν στρατιές ανέργων δασκάλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Βασίλειος Κουλαϊδής, με μια απόφαση το μεσοκαλόκαιρο, στις 3 Ιουνίου 2011, επιτρέπει στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία να προσλαμβάνουν όχι μόνο για το φετινό σχολικό έτος, αλλά και για του χρόνου, συνταξιούχους δασκάλους του Δημοσίου, αλλά και 70άρηδες (!) συνταξιούχους δασκάλους των ιδιωτικών σχολείων, καθώς και τελειόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων, κατόχους οποιουδήποτε άλλου πρώτου πτυχίου ΑΕΙ!
Δηλαδή, κ. γενικέ, κυρία υπουργέ Παιδείας, υπάρχει έλλειψη δασκάλων και καταφεύγετε σε συνταξιούχους; Ή πίσω απ’ αυτήν την απόφαση κρύβονται εξυπηρετήσεις φίλων που έχουν ιδιωτικά σχολεία; Και τους δίνεται η δυνατότητα να προσλάβουν κάποιους δασκάλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί; Και μην πείτε ότι δεν ισχύει τέτοια σκοπιμότητα, ότι οι… ανάγκες το επιβάλλουν, γιατί δεν προσφέρονται δάσκαλοι για να καλύψουν κενά σε ιδιωτικά σχολεία και γι’ αυτό δίνετε την άδεια να πάρουν συνταξιούχους.
Γιατί τότε, κυρία Διαμαντοπούλου και κύριε Κουλαϊδή, τρεις μήνες μετά, στις 31 Αυγούστου, ανακαλείτε την απόφαση που επιτρέπει την πρόσληψη συνταξιούχων;
Ξεκάθαρα σημειώνεται, όπως προκύπτει από τη φωτοτυπία της απόφασής σας, κύριε γενικέ, ότι «δεν είναι δυνατή η πρόσληψη συνταξιούχων και τελειόφοιτων παιδαγωγικών τμημάτων»! Τι άλλο σημαίνει παρά ότι αφού προσλάβανε εκείνους που ήθελαν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, τώρα κλείνετε την πόρτα; Πιθανότατα να ισχυριστείτε ότι κάνατε λάθος. Προφανώς θα περνάτε τον κόσμο ότι τρώει κουτόχορτο… Λάθος ότι έμειναν τα σχολεία χωρίς σχολικά βιβλία, που ήταν δική σας ευθύνη. Λάθος και η απόφαση για πρόσληψη συνταξιούχων; Τελικά δεν διαβάζετε τι υπογράφετε; Πού βάζετε την υπογραφή σας;
Υπήρχε εισήγηση για την πρόσληψη συνταξιούχων δασκάλων; Πού είναι –αν υπάρχει– και ποιος το εισηγήθηκε; Και ποιος ο λόγος που την ανακαλέσατε; Κι αν ήταν λάθος, γιατί δεν την ανακαλέσατε την επόμενη μέρα, αλλά αφήσατε να περάσουν τρεις μήνες; Το θέμα, κυρία Διαμαντοπούλου, ΒΡΩΜΑΕΙ. Πρέπει να πείτε ευθέως τι κύκλωμα βρίσκεται πίσω απ’ αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση.
Και φυσικά εκείνοι που την προώθησαν και την υπέγραψαν δεν μπορεί να παραμένουν στο υπουργείο Παιδείας.


Σχολιάστε εδώ