Βαθαίνει το ρήγμα ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ με Μόσιαλο

ΣΦΟΔΡΗ εξελίσσεται η αντιπαράθεση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλο, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Αφορμή η αποκάλυψη της συνδικαλιστικής παράταξης ότι ο κ. Μόσιαλος μετείχε (το 2000) στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ασφάλεια Ιατρική ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών επενδύσεων Υγείας».
Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΑΣΚΕ διατύπωνε ευθεία αιχμή εναντίον του, τονίζοντας ότι «το ”επιχειρείν” δεν λογαριάζει κομματικούς ή ιδεολογικούς φραγμούς, μιας και ο αυτοσκοπός είναι το κέρδος» και διατύπωνε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως: «Εξακολουθεί να υφίσταται η εν λόγω ανώνυμος εταιρεία και ποιο το αντικείμενο και οι σκοποί της; Έχει δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα και ποια η σχέση της με το Ελληνικό Δημόσιο από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα; Εάν παίρνει δουλειές από το Δημόσιο, είναι ”πολιτικά και ηθικά ορθό” ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος να συμμετέχει σε μια τέτοια εταιρεία και μάλιστα με διακομματικούς συνεταίρους; (Γ. Πατούλης);»
Απαντώντας, ο κ. Μόσιαλος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην εταιρεία, τόνισε όμως ότι αποχώρησε την 1/5/2002 και ότι, όσο ήταν μέτοχος, η εταιρεία δεν είχε καμιά σχέση ή συναλλαγή με το Δημόσιο. Ακόμη κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι υποκινούμενοι από κάποιους «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα».
Η ΠΑΣΚΕ επανήλθε με νέα ανακοίνωσή της, εγκαλώντας τον υπουργό ότι δεν απάντησε στην ουσία των ερωτημάτων που είχε θέσει και τον κάλεσε να δώσει λεπτομέρειες για το αντικείμενο της εταιρείας και το είδος της σχέσης με το Δημόσιο. Παράλληλα άφησε αιχμές για τον ρόλο του ως προέδρου της Επιτροπής Ειδικών για την Υγεία: «Ποιων τα συμφέροντα υπηρέτησε; Του ελληνικού λαού ή των πρώην συνεταίρων του;»


Σχολιάστε εδώ