Ασφάλιστρο κινδύνου το… τέλος!

Στη φάση όμως που βρισκόμαστε χρειάζεται ένα ντου για να αναπνεύσουμε. Και αφού από το χαράτσι για τα ακίνητα εξαιρέθηκαν βιομήχανοι και ξενοδόχοι, ο κ. Βενιζέλος το παρουσίασε ως το πιο δίκαιο μέτρο και ως… ασφάλιση του ακινήτου απέναντι στην οικονομική κρίση…

«Αν θέλουμε», είπε, «η αντίληψη για την αξία των ακινήτων να επανέλθει, αν θέλουμε η χώρα να βγει από την κρίση και να υπάρξει ξανά αγορά και να αποκτήσουν ξανά αξία τα ακίνητα και να έχει ο καθένας την αίσθηση ότι έχει μια περιουσία για τον εαυτό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, πρέπει η χώρα να βγει από την κρίση. Η επιβάρυνση αυτή είναι το 2 τοις χιλίοις αυτής της εκτίμησης της Τράπεζας της Ελλάδος για την περιουσία. Είναι ένα ελάχιστο, μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τις περιουσίες, εν όψει της οικονομικής κρίσης και κλιμακώνεται, βεβαίως, με βάση τις τιμές ζώνης και με βάση τα τετραγωνικά. Οι λαϊκές περιοχές πληρώνουν φθηνότερα από τις πολυτελείς περιοχές».
Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε λογικό να απαλλαγούν τα ξενοδοχεία γιατί πρόκειται για βιομηχανική εξαγωγική δραστηριότητα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε αν πρέπει να πληρώσουν τίποτα οι πεντάστεροι μεγαλοξενοδόχοι που η κυβέρνηση τους έδωσε τη δυνατότητα να χτίζουν καμπάνες των 100 τ.μ. Μίλησε δε για κραυγαλέα άδικο κεφαλικό φόρο που θα προκαλέσει πολλά εγκεφαλικά!


Σχολιάστε εδώ