Έως 400 εργαζομένους θέλει στην ΕΡΤ ο Μόσιαλος

Μια ΕΡΤ με 350, το πολύ 400 άτομα προσωπικό είναι, όπως πληροφορούμαστε, το… όραμα του υπουργού Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλου! Που σημαίνει ότι μέχρι το 2013-14 θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περί τους 2.000 από τους σημερινούς εργαζομένους. Όσοι μείνουν θα εργάζονται σε «συνθήκες γαλέρας», με μειωμένες αποδοχές, ευέλικτα ωράρια και ειδικές συμβάσεις εργασίας. Κι αυτό όχι σε αντιγραφή του βρετανικού BBC που επικαλείται σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μόσιαλος, αλλά του… ΣΚΑΪ, όπου είναι μόνιμος θαμώνας αφότου ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα. Γι’ αυτό και στις επισημάνσεις συνομιλητών του ότι μια δημόσια τηλεόραση με τέτοιο εύρος δραστηριοτήτων δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο αριθμό εργαζομένων, εκείνος φέρεται να αντιτείνει: «Ο ΣΚΑΪ γιατί τα καταφέρνει;».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μόσιαλος δεν θα αρκεστεί στην αναδιοργάνωση και τον δραστικό περιορισμό του προσωπικού της ΕΡΤ, στην οποία θέλει να ενσωματώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόθεσή του είναι (αν τον αφήσουν…) να προχωρήσει στη συνέχεια στη διαμόρφωση ενός νέου οργανογράμμματος που δεν θα περιορισθεί στην αναδιάταξη του προσωπικού, αλλά θα επεκταθεί στην αλλαγή αντικειμένου εργασίας και αρμοδιοτήτων. Π.χ., μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης, ένας δημοσιογράφος που καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ να μετατεθεί στο ρεπορτάζ του υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης, ένας υπάλληλος γραφείου να… εξελιχθεί σε αποθηκάριο κ.λπ. Τα παραπάνω κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής και έχουν προκαλέσει την οργή των πάντων.


Σχολιάστε εδώ