το ευαγγέλιον

… Κάτι προς… ευρωπαϊκή Ουαγκαντούγκου μας έκανε! Και τα χειρότερα έπονται!

… Όλη του η εμφάνιση στη ΔΕΘ, μια θλιβερή εικόνα. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νταβατζήδικων ΜΜΕ και των εξωνημένων δημοσιογραφικών σπεκουλαδόρων να τον παρουσιάσουν σαν… υπεύθυνο ηγέτη. Φευ!

… Το χειρότερο; Κρυβόταν απ’ τον λαό! Τον φοβάται πλέον τον λαό, τρέμει τη λαϊκή οργή, τρέμει την Νέμεσιν! Οι χιλιάδες αστυνομικοί προστάτες του, τα σίδερα και οι φράχτες, τα μηχανήματα εκτόξευσης νερού, η άγρια καταστολή είναι πλέον η ισχύς του!

n Οδυνηρός ο δρόμος προς την έξοδο. Θλιβερός. Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες, πήγαινε με τον αέρα του επόμενου πρωθυπουργού. Τώρα;

)) Τώρα οίχεται απιών. Και δεν τον σώζουν ούτε οι παραληρηματικοί λόγοι, ούτε η προστασία απ’ το σύστημα των νταβατζήδων, ούτε το όργιο της παραπληροφόρησης, αποπληροφόρησης, κατευθυνόμενης «ενημέρωσης», ούτε η καταστολή, μήτε η έξωθεν στήριξη. Οι λαγοί δραπέτευσαν απ’ τα μανίκια του, οι άσοι τέλεψαν!

… Ήταν η χειρότερη εμφάνιση πρωθυπουργού σε εγκαίνια της ΔΕΘ! Χειρότερη ακόμα κι απ’ την τελευταία του Μητσοτάκη, το 1993!

… Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε αρνητική επίδοση, ούτε καν τα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν πήγε να κάνει! Και σ’ αυτό πρωτοτύπησε! Ουδείς άλλος πρωθυπουργός έλαμψε διά της απουσίας του απ’ αυτά τα εγκαίνια! Έδειξε μια δειλία απίστευτη, πρωτόγνωρη!

… Ή μήπως δεν είναι δειλία να αποφεύγει κάθε… κακοτοπιά που θα μπορούσε να τον φέρει ενώπιο ενωπίω με το λαό; Ισχύς του η προστασία των σιδερόφραχτων ΜΑΤ!

n Ε, δεν ήταν και λίγοι οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για να διαφυλάξουν τον ηγεμόνα απ’ τις εκδηλώσεις… λατρείας του λαού «του»! Κάτι λιγότεροι από 10.000!

)) «Κανένα άλλο εισπραχτικό μέτρο», διαβεβαίωνε την Τετάρτη τους χαχόλους ο Μπένι-Βγαίνει! Και την Κυριακή μας σβούριξε άλλον έναν κεφαλικό φόρο, έτσι για να μας αποτελειώσει! Είναι όλοι τους το… αγλάισμα της αξιοπιστίας, δοξάστε τους!

… Αν μάλιστα παρατηρήσατε το ύφος του, όταν έκανε τις δηλώσεις της νέας άγριας φοροεπιδρομής, τότε θα τρέχατε σε ψυχίατρο! Είμαι καλά, γιατρέ μου;

… Οι Σαλονικιοί πάντως, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια τη φετινή πρωθυπουργική παρουσία. Ο ηγεμών πήγε κι έφυγε ωσάν κλέφτης! Κι όπου πήγαινε, επίσης ωσάν κλέφτης πήγαινε κι έφευγε! Κυνηγημένος απ’ τη… λατρεία του λαού (του)!

… Στην αρχή το ‘παιξαν επικοινωνιακά και δεσμεύτηκαν πως θα πάει στη Θεσσαλονίκη ένα μικρό και «λιτό» κυβερνητικό κλιμάκιο. Ε, τελικά πήγαν σχεδόν άπαντες!

n Τράβηξαν και μία συνεδρίαση «άτυπη» μεν, πλην… φορομπηχτική και καθάρισαν! Κάτι σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη έφερνε το όλο σκηνικό του περιφερόμενου θιάσου…

)) Τώρα, για την περιβόητη συνέντευξη, τι να σχολιάσει κάποιος; Και η λέξη «παρωδία» φτωχή είναι για να περιγράψει την πραγματικότητα. Ο άνθρωπος, μάλλον οι άνθρωποι, σε άλλη χώρα και σε άλλη εποχή ζουν…

… Αλλά αυτό που θα στιγματίσει κυρίως τον ηγεμόνα, είναι η απερίγραπτη τοποθέτηση, που θα τον κυνηγά για χρόνια, ότι… όραμά του είναι να έχει κάθε οικογένεια τουλάχιστον έναν εργαζόμενο!

… Ε, αυτό είναι προφανώς το όραμα του κάθε «σοσιαλιστή» νέας κοπής, μάλλον του… «δυο φορές σοσιαλιστή» κατά δήλωσή του! (Ξανά) δοξάστε τον!

… Μαντάρα! Μαντάρα τα ‘χουν κάνει και παίρνουν το ένα φορομπηχτικό μέτρο μετά το άλλο! Εχθροί του λαού, επικίνδυνοι, τυχάρπαστοι!

n Η νέα τους φοροεπιδρομή είναι η τρανότερη ομολογία της τραγικής τους αποτυχίας! Κι όμως, έχουν ακόμα το θράσος να προκαλούν, να εξοργίζουν, να μας περνάνε για χαχόλους έσχατης διαλογής!

)) Λέξη αυτοκριτικής δεν έχουν το στοιχειώδες θάρρος να ψελλίσουν, έστω. Τους είναι άγνωστη! Όπως και η έκφραση «πολιτική ευθύνη»…

… Τελικά μόνο λίγες ώρες κράτησε η απορία, τι να εννοούσε ο Μπένι όταν μίλαγε για «ντου»! Την ερμηνεία την έδωκε την ακριβώς επομένη, όταν έκανε ένα μεγαλοπρεπές (και βάλε!) ντου και στα νοικοκυριά, αλλά κυρίως στη νοημοσύνη μας, αυτή που καθημερινά επιχειρούν να βιάζουν!

… Ο κακός χαμός συνεχίζει να γίνεται στον χώρο της Παιδείας. Και θα συνεχίζει για πολύ, όπως φαίνεται. Κι όμως… η Νου Δου καθεύδει! Ο αρμόδιος τομεάρχης, ο Άρης, αφού έδωκε στην παραπαίουσα κυβέρνηση τη… συναίνεση που ήθελε, συνεχίζει τη (λέμε τώρα…) αντιπολίτευση με ρυθμούς… διακοπών!

… Έτσι να πηγαίνετε παιδιά και θα τα βρείτε μπροστά σας τα βόδια ζεμένα…

n Εκτός αν τον Άρη, τον κάθε Άρη, τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η εύνοια των ΜΜΕ των νταβατζήδων, που μάλιστα χρησιμοποιούν αυτόν και την Άννα ωσάν… παράδειγμα «συναίνεσης»! Η χώρα δηλαδή καίγεται και αυτοί… «συναινούν»!

)) Αλήθεια, δεν βλέπουν καθόλου ορισμένα στελέχη εκεί στη Συγγρού την κυβερνητική αθλιότητα και μοιράζουν συγχωροχάρτια; Δεν αφουγκράζονται τον λαό να βογγά και να εξεγείρεται; Δεν παίρνουν πρέφα τι συμβαίνει στη χώρα; Απλώς… προετοιμάζονται;

… Ή κάθε φορά που δέχονται κάποιο τηλεφώνημα απ’ τον παραπαίοντα ηγεμόνα… υπνωτίζονται; Δηλαδή; Πού δίνουν εξετάσεις; Ποιο ήταν, για παράδειγμα, το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ανακοίνωση;

… Μια ανακοίνωση επιεικώς απαράδεκτη; Και μάλιστα βιάστηκαν να τη βγάλουν… πριν από την αντίδραση της κυβέρνησης;

… Δεν αντιλαμβάνονται πως έτσι γίνονται συνένοχοι της κυβερνητικής αθλιότητας; Και χλεύη των κηπουρών του ΓΑΠ; Σε ποιον κόσμο ζουν;

n Ωρέ, λέτε να… προπονούνται κι αυτοί για συγκυβέρνηση;

)) Στα κεραμίδια έχει ανεβεί ο φίλος μου ο Παναγιωτακόπουλος. Και δικαίως! Και καθημερινά κάνει δηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση των ολετήρων! Εν μέσω μάλιστα της σιωπής των δημοσιογραφικών γιουσουφακίων… Το παλεύει ο Γιώργος…

… Μα δεν είδατε και το άλλο; Πόσο «διακριτικά» αντιμετώπισαν οι γλίτσες της «ενημέρωσης» τις εναντίον της Άννας έντονες αποδοκιμασίες στο σχολείο της Αγ. Παρασκευής; Μέχρι… απόκρυψης και προστασίας!

… Η ψευτιά τους, το θράσος τους, η αναισχυντία τους, σε όλο τους το μεγαλείο! Αρκεί κάποιος να θυμηθεί τις θριαμβολογίες στις 21 Ιούλη, όταν περίπου μας «διαβεβαίωναν» πως η Ελλάδα σώθηκε, πάει και τέρμα!

… Και τώρα τρέχουν πίσω απ’ την Άνγκελα, τον Σόιμπλε και τους επίλοιπους τροϊκανούς, τρέμουν και παρακαλάνε, αφού προηγούμενα πούλησαν… τσαμπουκά! Και φορτώνουν τον λαό με νέα χαράτσια, ναι, αυτοί οι… εθνικά περήφανοι σωτήρες! Ντροπή, ξεφτίλα!

n Έσεται όμως ήμαρ…

)) Καθημερινά παρελαύνουν οι υπουργοί στο MEGA! Από εκπομπές, δελτία, από παντού, κέντρο διερχομένων υπουργών έχει γίνει το «έγκυρο» κανάλι…

… Άνευ πολιτικού αντιπάλου και αντιλόγου, βεβαίως-βεβαίως! Νέα ήθη και στην πολιτική και στην «ενημέρωση»!

… Ωρέ μην την είδατε, μην την ακούσατε την ΕΣΗΕΑ, τούτους τους κρίσιμους καιρούς της των πάντων κατεδάφισης και στον χώρο μας; Μπα, ακόμα πασχίζουν να… συγκροτηθούν σε σώμα, οι πρόσφατα «αναβαπτισμένοι»…

… Ούτε με τις νέες δημοσκοπήσεις βλέπει Βουλή η Ντόρα. Μωρέ δεν πα’ να τη σιγοντάρουν τα νταβατζήδικα ΜΜΕ (αντάμα με τον αρχηγό κωλοτούμπα), τίποτα!

n Πήρε όμως, όπως διάβασα, τις… ευλογίες Μητσοτάκη. Οπότε ακόμα κι αν είχε κάποια, αμυδρή έστω ελπίδα, πάει, τέλεψε κι αυτή!

)) Πάντως θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απελπισία, για να επιστρατεύσει ακόμα και τον Μητσοτάκη!

… Πιάσανε δουλειά οι δημοσιογραφικοί εγκάθετοι της κυβέρνησης. Πρώτο στασίδι, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, σε TV και ραδιόφωνα και εφημερίδες…

… Στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Κοινωνικό αυτοματισμό θέλει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση; Ε, προς τα κει σπρώχνουν τα γιουσουφάκια! Αντάμα, χέρι χέρι…

… Για παράδειγμα, η σπέκουλα ενάντια στους ταξιτζήδες καλά κρατεί, με την μπαγκέτα να διευθύνει ο κυρ Γιάννης! Όχι πως δεν διαπράττει λεκτικές ακρότητες ο Λυμπερόπουλος. Διαπράττει. Αλλά η σπέκουλά τους βρωμάει από μακριά!

n Αλλά θα (σας) το ξαναπώ. Πλέον οι σπέκουλες και οι προβοκάτσιες των δημοσιογραφικών θεραπαινίδων της εξουσίας δεν περνούν στον λαό. Τους έχει πάρει χαμπάρι, τους έχει απαξιώσει εντελώς, ολοένα φθίνει η επιρροή τους, τελειώνει η εποχή της καθεστωτικής προπαγάνδας…

)) Πού έχουν φτάσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων; Ούτε να τα παρακολουθήσει δεν μπορεί κάποιος! Το ένα ρεκόρ… ύψους μετά το άλλο σπάνε! Πού έχει καταβαραθρωθεί το χρηματιστήριο; Αφήστε τα. Το ένα ρεκόρ… βάθους μετά το άλλο σπάει!

… Και λοιπόν; Ε, ο… Καραμανλής φταίει!

… «Έγραψε» πάλι ο Λεων. Γρηγοράκος, με τα όσα είπε για το… επικίνδυνο και ανθυγιεινό τού να είναι κάποιος σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! Και γενικά με τις τοποθετήσεις του δείχνει πως υπάρχουν ακόμα σοβαροί βουλευτές…

… Πριν ακόμα βγάλει η κυβέρνηση τοποθέτηση εναντίον του Λυμπερόπουλου, την πρόκαμε η «υπεύθυνη» ΝΔ! Καλά, οι άνθρωποι πάσχουν από σύνδρομο κόμπλεξ έναντι των πάσης φύσης νταβατζήδων και… από επικοινωνία σκίζουν!

n Ποια μπλόφα; Ποιο… καλό και κακό χαρτί; Ποια κόλπα επικοινωνιακά; Οι άνθρωποι σκυφτοί είναι! Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι!

)) Οπότε το να πλακώνονται στο Υπουργικό για το αν ο Μπένι έκανε μπλόφα με… καλό ή κακό χαρτί, τι νόημα έχει πάρεξ του ότι μας δουλεύουν χοντρά;

… Ε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση όλο το καλοκαίρι αντί να κοιτάξει πώς να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις 21 Ιούλη (και πιο πριν με το Μεσοπρόθεσμο), κοίταζε τα… μπάνια των υπουργών (όχι δηλαδή ότι εμείς είμαστε της άποψης πως θα μας σώσει η υλοποίηση όλων αυτών, έτσι;) και πιάστηκε αδιάβαστη εκεί, περί τα τέλη Αυγούστου.

… Αλλά ουδείς επισημαίνει ότι το… καλό παράδειγμα γι’ αυτήν τη νιρβάνα το έδωκε ο ίδιος ο ΓΑΠ, ο οποίος έκανε αμέριμνα διακοπές με το κόλπο τού… «φεύγω Πέμπτη και επιστρέφω Τρίτη», πήγε σε κάμποσα νησιά και… του έδωσε και κατάλαβε με το κανό!

… Οπότε γιατί να μην ακολουθήσουν την ίδια πορεία… διακοπών και οι υπουργοί του;

n Απορία μου μόνο: Εκεί, στις ατέλειωτες ώρες που έκανε κανό (ή και ποδήλατο…) δεν του κατέβηκε καμιά ιδέα για να αποφύγει τους εκβιασμούς που ήρθαν… πριν από τα πρωτοβρόχια; Ή το μόνο που σκεφτόταν ήταν το δικό μας ξεζούμισμα;

)) Οπότε… γύρισε έτοιμος και αμ’ έπος αμ’ έργον;

… Μπα; Τα μυστικά κονδύλια στο ΥΠΕΞ αβγάτιζαν επί εποχής ΓΑΠ, όπως αποκάλυψαν η «Αυγή» και ο Τσίπρας; Και φυσικά η διαχείρισή τους γινόταν με εντελώς αδιαφανή τρόπο; Προς τι η έκπληξη; Τη… διαφάνεια ο ηγεμών την ανακάλυψε εσχάτως! Εδώ ο άνθρωπος, ολόκληρος πρωθυπουργός της… σωτηρίας μας, και δεν ήξερε, λέει, τι είναι τα CDS!

… Ο γνωστός βουλευτής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας, ο Χατζημαρκάκης (ναι, αυτός ο τύπος ο οποίος ζητούσε να… φυλακιστεί ο Καραμανλής!), στις επόμενες εν Ελλάδι εκλογές, όπως έμαθα, θα είναι εδώ υποψήφιος, με το κόμμα της Ντόρας…

… Και γιατί όχι; Αυτός δεν είναι που κατηγορείται στη Γερμανία ότι… έκλεψε οπώρας κατά τη συγγραφή του διδακτορικού του, ήτοι αντέγραψε από άλλων συγγράμματα; Χα!

n Εμπλοκή, έμαθα, παρουσιάστηκε μεταξύ των «πασοκογενών» που επιχειρούν τη διαμόρφωση ενός πολιτικού ρεύματος ενάντια στο Μνημόνιο και την κυβέρνηση. Κρίμα. Μήπως οι Αλ. Μητρόπουλος, Ν. Κοτζιάς, Ν. Μαριάς θα έπρεπε να το δουν πιο ψύχραιμα και κυρίως χωρίς τους φακούς των προσωπικών στρατηγικών;

)) Αξιόλογοι, πολύ αξιόλογοι και οι τρεις, ας φανούν άξιοι της ιστορικής περιόδου…

… Και ο Παπακωνσταντίνου και ο Μπένι αποδοκιμάστηκαν άγρια τις προηγούμενες μέρες. Και μάλιστα από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών!

… Τι είπατε; Αν πήραν τίποτα χαμπάρι το MEGA, ο ΑΝΤ1, οι υπόλοιποι ενημερωτάδες μας; Μα τι λέτε; Ελάτε τώρα!

… Την Κυριακή ο Μπένι-Βγαίνει μας διαβεβαίωνε ότι η νέα, άθλια φοροεπιδρομή θα διαπνέεται από… κοινωνικά κριτήρια και θα κυμαίνεται από 0.5 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό. Ε, την Τετάρτη τα μεν κοινωνικά κριτήρια εξαφανίστηκαν (θάμα, θάμα!), η δε διακύμανση πιάνει μέχρι και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό!

n Οι άνθρωποι έχουν αναγάγει την πολιτική απάτη σε επιστήμη!

)) Ε και τι να κάμει ο άνθρωπος; Αφού ο Σόιμπλε επί τρεις μέρες δεν του ‘βγαινε στο τηλέφωνο; Έδωκε γη και ύδωρ. Και τώρα τρέχει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

… Τους απολαμβάνω, αλλά με αγανάκτηση. Προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας. Σε πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι, οι οποίοι μας δουλεύουν χοντρά (θυμάστε τι έγινε με αυτό τον απίστευτο Αθανασιάδη, κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου;)…

… Βγαίνουν κάθε τόσο και μας πουλάνε (πρόσφατο παράδειγμα η Μερεντίτη) ότι… το ποτήρι ξεχείλισε, ότι δεν αντέχουν άλλο και πάει λέγοντας (το δούλεμα).

… Κι ύστερα πάνε και ψηφίζουν κάθε κατοχικό μέτρο του ηγεμόνα!

n Ποιο ποτήρι; Ωρέ ασκί έχουν οι άνθρωποι!

)) Ναι, τώρα του φταίνε τα ΜΜΕ, του ηγεμόνα! Φανταστείτε δηλαδή να του έκαναν και βαρβάτη αντιπολίτευση, να τον αντιμετώπιζαν όπως είχαν αντιμετωπίσει τον Καραμανλή, ας πούμε!

***

Φαντάζεστε; Να έβγαινε, ας πούμε, υπουργός του Καραμανλή στις 23 Ιούνη και να διαβεβαίωνε ότι επ’ ουδενί θα επιτρέψει να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπραχτικός μηχανισμός. Και στις 11 Σεπτέμβρη, ούτε δύο μήνες μετά, να έβγαινε και να παρουσίαζε έναν νέο άθλιο, κατοχικό φόρο, που θα εισπραχτεί μέσω της ΔΕΗ! Θα τον τεμάχιζαν αβλεπί τα πιράνχας της νταβατζήδικης δημοσιογραφίας! Θα τον ξέσκιζαν, θα τον περιέφεραν από παραθύρου εις παράθυρον, θα τον διέλυαν, θα τον ξεκατίνιαζαν! Ε, τώρα που αυτό το διέπραξε ο Μπένι-Βγαίνει, τώρα που ο νέος Παπακωνσταντίνου συνελήφθη ψευδόμενος, διαπράττοντας στις 11 Σεπτέμβρη αυτά ακριβώς που αποκήρυσσε στις 23 Ιούνη (!), τώρα αυτά τα ίδια πιράνχας, οι γλίτσες της «ενημέρωσης» των αδίσταχτων νταβάδων, κάνουν μούγγα! Μούγγα! Απέμειναν ορισμένα blogs που έκαναν την αποκάλυψη και την κατήγγειλαν, οι άλλοι παρείχαν στον νέο Παπακωνσταντίνου νταβατζήδικη προστασία!

***

Πολλή… θολούρα πέφτει εσχάτως στις θέσεις της Νου Δου. Όταν δεν προσφέρει «συναίνεση» (βλέπε Άρης και λοιποί… συναινετικοί) κάνει αντιπολίτευση του… σκισμένου καλσόν! Λες και έχει υποκύψει στην επιχείρηση πολιτικής τρομοκράτησης των ΜΜΕ των νταβατζήδων και των νοικιασμένων δημοσιογραφικών τους θεραπαινίδων! Βγάζει μια εικόνα ότι φοβάται και τους νταβάδες αλλά και το ενδεχόμενο να… γίνει σύντομα κυβέρνηση! Ή μπας και δίνει εξετάσεις «γενικά»; Αυτό ήταν, αλήθεια, το μήνυμα της κινηματικής εκλογής του Αντ. Σαμαρά;

***

Ε, την εικόνα της Αθήνας όταν έμπαιναν οι Γερμανοί, μιας πόλης έρημης και εν απογνώσει τελούσας, θύμιζε η Σαλονίκη τις μέρες της εκεί παρουσίας του ΓΑΠ! Το «πέτυχε» κι αυτό ο ηγεμών!

***

Καλά, αυτός δεν… ήξερε τίποτα για το CDS! Άσχετος με τον «φόνο»! Ο αδελφόθεος; Ούτε αυτός ξέρει; Για ντιπ χαχόλους μας περνάνε;

***

Κι ο μεν Καραμανλής έπραξε το αυτονόητο, αυτό που του υπαγορεύει η παραταξιακή του συνείδηση, δηλώνοντας πως θα πάει στη Θεσσαλονίκη προς στήριξη της παράταξης και του αρχηγού. Το επιτελείο του Σαμαρά όμως; Γιατί συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει ως «απέναντι»;

***

Η εκτίμηση ανήκει σε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει στηρίξει τον ΓΑΠ: «Έτσι που πάει», τονίζει, «το ζήτημα δεν είναι ότι θα φύγει, αλλά ότι δεν θα φύγει αξιοπρεπώς. Και το ΠΑΣΟΚ ύστερα απ’ αυτόν θα κινδυνέψει με διάσπαση, ακόμα και με διάλυση»!

***

Σε κλίμα… πάγου διαμορφώνονται πλέον οι σχέσεις του Βενιζέλου με τον Λοβέρδο. Η κόντρα που είχαν στο άτυπο Υπουργικό στη Σαλονίκη, καθώς και η συνέχειά της την Τετάρτη, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην ουσία οι δυο τους ακολουθούν διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές εν όψει της «επόμενης μέρας» στο ΠΑΣΟΚ, την οποία βλέπουν να σιμώνει. Μέχρι στιγμής του Λοβέρδου του βγαίνει περισσότερο, καθώς μάλιστα έχει και την πολυτέλεια να μη φθείρεται ραγδαία, κάτι που συμβαίνει στον Μπένι λόγω και της θέσης του. Σε κάθε περίπτωση, οι δελφίνοι έχουν αρχίσει την κούρσα…

***

•Μπορεί όταν ήταν αντιπολίτευση να ζητούσαν… κάθε βδομάδα την παραίτηση κάποιου γαλάζιου υπουργού, αλλά τώρα που είναι οι ίδιοι κυβέρνηση τη λέξη «παραίτηση» την αγνοούν, λες και πάσχουν από πολιτικό παχυδερμισμό! Τρανό τέτοιο παράδειγμα η Άννα. Τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν την έχει ξαναζήσει η χώρα μας! Μια απίστευτη (;) αθλιότητα, αφού και η Παιδεία έχει γίνει θύμα του κατοχικού Μνημονίου. Κι όμως, η Άννα του… «εκσυγχρονισμού» έχει το πολιτικό θράσος να προκαλεί με τις δηλώσεις της κι ας αποδοκιμάζεται από γονείς, μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές! Δοξάστε κι αυτό το δείγμα πολιτικού ήθους και ύφους!

***

•Όχι. Και βέβαια δεν έληξαν τα σενάρια συγκυβέρνησης. Συνεχίζουν να παίζουν. Και θα συνεχίσουν. Η δυναμική τους δεν έχει εξαντληθεί, ακούστε με. Και δεν αναφέρομαι στα… αβέρτα τηλεφωνήματα του παραπαίοντος ηγεμόνα στον Σαμαρά κάθε τρεις και λίγο. Υπάρχουν άλλες διεργασίες, με πρωταγωνιστές (και) εξωπολιτικούς παράγοντες, διαθέτοντες ισχύ στο όλο σύστημα, οι οποίοι δίνουν… τα ρέστα τους για συγκυβέρνηση. Κι αυτό μην το υποτιμάτε, ε;

***

• Τραγική ειρωνεία, ε; Τούτη την εποχή, που έφυγε ο εμπνευστής του ΑΣΕΠ και της διαφάνειας στις κάθε είδους προσλήψεις, ο αείμνηστος ευπατρίδης Αν. Πεπονής, τούτη ακριβώς την εποχή αποκαλύπτεται το όργιο των αθλιοτήτων με τις «ΜΚΟ» που… νοικιάζουν ανέργους, αυτό το άθλιο πάρτι αδιαφάνειας που αναίσχυντα συνεχίζει η κυβέρνηση του ΓΑΠ, παρά τις διαμαρτυρίες, τις αποκαλύψεις και το κράξιμο! Τραγική ειρωνεία…
• Ούτε καν να μιλήσει δεν τόλμησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στη συγκέντρωση της Συνομοσπονδίας, στη Θεσσαλονίκη! Πρωτοφανές; Σιγά, εδώ και μήνες ο πρόεδρος «ζει» συνδικαλιστικά σε «προστατευμένο» περιβάλλον! Και θα μου πείτε, πόσο ακόμα θα ανέχεται αυτόν τον συνδικαλιστικό εξευτελισμό; Να σας απαντήσω: Μέχρι η ΠΑΣΚΕ να τα βρει σχετικά με τον διάδοχό του και κυρίως μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν… κινδυνεύουν διάδοχος του Παναγόπουλου να είναι ο «αιρετικός» Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ! Ζήτω η αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος!
• Και τώρα; Τώρα που έρχονται (ήρθαν) οι τοποτηρητές στα υπουργεία; Οι ανθύπατοι; Οι «μπάστακες»; Τώρα τι θα κάμουν οι υπουργοί οι οποίοι απειλούσαν με παραίτηση (όπως ο φίλος μου ο Σκανδαλίδης) αν τους έρθουν; Και τι θα πει ο ΓΑΠ, ο οποίος μας εγκαλούσε, επειδή μιλούσαμε για τοποτηρητές; Τι είπατε για εθνική κυριαρχία; Μειωμένη; Μωρέ τσαλαπατημένη εντελώς!
• Προσέξτε. Μπορεί το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να μην ήταν ιδιαίτερα θερμό, μπορεί να μην ακούστηκε οξεία κριτική, αλλά για μένα σημασία έχει κάτι άλλο. Το κλίμα που επικρατούσε στους διαδρόμους ήταν κάτι παραπάνω από κλίμα ηττοπάθειας και κατήφειας. Ήταν κυριολεκτικά κλίμα «κηδείας»! Αφημένοι δείχνουν -και είναι- οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και για κίνδυνο διάσπασης, έπειτα από μια βαριά εκλογική ήττα, μιλούν! Τέτοιο κλίμα δεν έχω ξαναδεί, ακόμα και στις χειρότερες μέρες της πτώσης του «σημιτισμού»! Και όλα αυτά λένε πολλά και καθορίζουν συμπεριφορές, έτσι;
• Τη μια νίκη μετά την άλλη… κερδίζει ο ηγεμών! Έτσι τουλάχιστον λέει στους υπηκόους του! Κι από νίκη σε νίκη και ύστερα από… κάθε νίκη, άλλο ένα χαράτσι βάζει στους υπηκόους, άλλον έναν βραχνά στον λαιμό τους, άλλον έναν κεφαλικό φόρο στους ήδη ξεζουμισμένους, άλλον έναν βιασμό της νοημοσύνης τους! Δοξάστε τον!

***

ΜΠΑ!
Το… λιοντάρι του Ερζερούμ θα αρχίσει, είπε στη Σαλονίκη, έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη! Πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να προκύψω… πετρελαιάς, ερωτώ τον ηγεμόνα: Γιατί μόνο Ιόνιο και Κρήτη; Μήπως επειδή εκεί… επιτρέπει η Τουρκία; Και τι θα γενεί με την ΑΟΖ και ειδικά του Καστελλόριζου; Περιμένει την… έγκριση της Άγκυρας;


Σχολιάστε εδώ