επί του πιεστηρίου

Και η Μενεγάκη κατάφερε να βρει τρύπα στο σύστημα και έπαιρνε επίδομα από τον ΟΓΑ, ως τρίτεκνη μια και τα παιδιά της δεν έχουν να φάνε… Να μείνει κάτι και γιʼ αυτήν, γιατί ψίχουλα παίρνει… Κρίμα, Ελένη…

Αμʼ τʼ άλλο. Με τα Μουσεία που είχαν και έκαναν φιγούρα με τα λεφτά του Δημοσίου. Του λαουτζίκου δηλαδή. Αυτή η ιστορία με τις ΜΚΟ και τα ιδρύματα θα πρέπει να τελειώσει οριστικά. Όποιος θέλει Μουσείο, ίδρυμα, να κάνει τον φιλόζωο, τον περιβαλλοντολόγο και τον φιλάνθρωπο να τον κάνει με δικά του λεφτά.

Στα λόγια μας ήρθε ο πρωθυπουργός. Στόχος είναι, είπε, στη ΔΕΘ να έχει ο προϋπολογισμός του 2012 πρωτογενές πλεόνασμα. Χωρίς βέβαια την πληρωμή των τόκων (χωρίς να εξηγεί από πού θα βρίσκονται λεφτά για να εξοφλούνται).

Έπρεπε να περάσουν ΔΥΟ χρόνια για να το καταλάβουν… Θα είχε επιτευχθεί ίσως και από τον πρώτο χρόνο αν έβαζε ο Παπανδρέου υποχρεωτικό πλαφόν σʼ όλους τους υπουργούς. Οι δαπάνες του υπουργείου σας που θα δεχθώ είναι στο επίπεδο των δαπανών του 2004 συν ένα 20%, λόγω αυξήσεων. Από κει και πέρα κόψτε το κεφάλι σας. Δεν αυξήθηκε ο πληθυσμός της χώρας για να ανέβουν κατά 50% και βάλε. Αυτόματα θα είχατε, κύριε Παπανδρέου, λιγότερες δαπάνες κατά 25 δισ. ευρώ. Αν ταυτόχρονα γινόταν σωστή δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ανέβαιναν τα έσοδα, προβλήματα δεν θα είχαμε από τη στιγμή που δεν θα παράγονταν νέα ελλείμματα κάθε χρόνο. Ο μέσος όρος στην ΕΕ εσόδων και εξόδων είναι στο 44%. Εμείς έχουμε αρκετές παραπάνω δαπάνες και πολύ λιγότερα έσοδα. Εκεί έπρεπε να είχε δοθεί η μάχη. Κι όχι η εύκολη λύση, της χατζάρας. Κόψε, κόψε και στο τέλος δεν θα έχεις τι να κόψεις, κύριε πρωθυπουργέ, όπως συμβαίνει σήμερα.

Και με τη βούλα του «τσάρου», άντε τώρα να σου πει η οποιαδήποτε τράπεζα όπου χρωστάς ότι δεν πληρώνεις. Προηγούνται οι υποχρεώσεις του κράτους λες, όπως δημόσια είπε ο Βενιζέλος και τα κεφάλια μέσα. Στάση πληρωμών, με άδεια του αντιπροέδρου. Φωτιά στα μπατζάκια των τραπεζιτών… Ποιος θα τολμήσει να στείλει δικαστικό κλητήρα για κατάσχεση μετά τη βενιζέλειο ρήση; Κάτι πάντως είναι κι αυτό.

Πόσο νομίζετε ότι στοιχίζει ένα κατάστημα 50 τετραγωνικών μέτρων με πατάρι στην Κηφισιά, όσο κι αν είναι ΑΑΑ, που λέει η αγγελία; Τι είπατε; 500.000 ευρώ; Είσαστε με τα καλά σας; Περίπτερο δεν αγοράζεις. Αν έχετε 1.400.000 ευρώ, κάπου 500.000.000 δραχμούλες, μπορείτε να το συζητήσετε… Εκεί φτάσαμε… Κάθε χιλιοστό και… εκατομμύριο! Χάσαμε το μέτρο… Και δεν φταίνε μόνο οι πολίτες… Φταίνε εκείνοι οι κύριοι που πέρασαν από το Μαξίμου. Αυτήν την ανάπτυξη δημιούργησαν… Μαγική εικόνα ήταν…


Σχολιάστε εδώ