Αρχή ανυποχώρητου αγώνα το τέλος των ψευδαισθήσεων

Και μη μου πει κανείς πως δεν φταίμε κι εμείς που τις κατάπιαμε αμάσητες. Δεν εννοώ φυσικά τους σκεπτόμενους, συνεχώς προβληματιζόμενους και εν εγρηγόρσει πολίτες ούτε τους έχοντες συμφέροντα από την καταβαράθρωση της χώρας μας, Έλληνες και ξένους. Εννοώ τους άλλους, τους πολλούς, και πρωτίστως τους εξ αυτών συμπατριώτες μας. Οι οποίοι, είτε αδιαφορούσαν εγκληματικά ανυποψίαστοι είτε προέβλεπαν αφελώς κάποια… ελπίδα στο βάθος του τούνελ!

Έτσι λειτουργούσαν οι άνθρωποι αυτοί όσο πίστευαν πως οι στερήσεις τους –κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης, συν αύξηση της ανεργίας (που δεν έπληττε μέλη της οικογένειάς τους)– θα έφερναν κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα που αδειάζει όλο και περισσότερο η τσέπη τους και θα αδειάσει εντελώς με συνεχή και επαχθέστατα νέα μέτρα, πέρα από εκείνα που υπέστησαν με το πρώτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο μέχρι τελικής πτώσεως της ανίκανης, ασυνάρτητης και δουλοφρόνως υπάκουης στα κελεύσματα των τοκογλύφων δανειστών κυβέρνησης του πλήρως απαξιωμένου ΠΑΣΟΚ.

Η εμφάνιση του Παπανδρέου του τρίτου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπήρξε ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ. Πανικόβλητος, παρά τις ορδές των ένστολων και σιδηρόφρακτων προστατών του, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να παραστεί στα εγκαίνια της Έκθεσης και κατέφυγε στις λιμενικές αποθήκες (!) για την περιλάλητη συνέντευξη Τύπου. Μια συνέντευξη την οποία δεν ήταν σε θέση –τόση… εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του– να παραχωρήσει μόνος του. Γιʼ αυτό πήρε μαζί του τον Βενιζέλο και άλλους αναρμοδίως αρμόδιους υπουργούς της εμπιστοσύνης του, μεταξύ των οποίων και τον όντως αρμόδιο Μόσιαλο για να δίνει τον λόγο στους δημοσιογράφους. (Αξίζει τον κόπο να αναφερθεί παρεμπιπτόντως ότι σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ η προσκαλέσασα αυτόν Έλλην Στάη τον αποκάλεσε δύο φορές ΜόσιΕλο! – και ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε για την αλλοίωση του επωνύμου του…).

Περιττεύει να επισημάνουμε –το άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά όσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν την έναρξη της τόσο καθυστερημένης συνέντευξης στις λιμενικές αποθήκες– ότι ΔΕΝ δόθηκε ΚΑΜΙΑ απάντηση σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων (ούτε σε μερικές αβανταδόρικες), παρά τη χείρα βοηθείας του Βενιζέλου και άλλων επιθετικά απαντώντων ανευθυνοϋπεύθυνων με το αξίωμα του υπουργού. Να προσθέσω ότι και η προσφώνηση «κύριε πρωθυπουργέ» ηχεί πλέον είτε ως ανέκδοτο είτε ως πρόκληση που εξοργίζει τα μέγιστα τους Έλληνες.

Η… αποστομωτική ομιλία του Παπανδρέου του τρίτου την προηγουμένη στο Βελλίδειο ήταν ένα κράμα εκβιασμών, διχαστικών διλημμάτων και παραπλανητικών υποσχέσεων –αυτό το κράμα το έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον από την ημέρα που υφάρπαξε την εξουσία– σε συνδυασμό με μια επίπλαστη υπεραισιοδοξία που τον καθιστούσε καταγέλαστο. Γεγονός που το αντιλήφθηκαν, φαίνεται, επιτέλους, και οι μέχρι τούδε ξένοι υποστηρικτές του. Ο «άνθρωπός τους» δεν τραβάει, όπως δεν τραβάει και ο «αντʼ αυτού».

Δεν γνωρίζω εάν οι ξένοι πρώην θιασώτες του έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν τον υπολήπτονται, θεωρώντας τον υποτυπωδών πρακτικών ικανοτήτων, πάμπολλα στελέχη του κόμματός του. Υποθέτω όμως βασίμως ότι το υποψιάζονται. Παρά ταύτα τον ανέχονται, διότι εκτελεί κατά γράμμα τις διαταγές τους. Το πράγμα επιβεβαιώθηκε με τα νέα, εντελώς παράλογα καθότι ανεφάρμοστα, μέτρα που εξήγγειλε ο Βενιζέλος για τη δίπαξ φορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και το 2011 και το 2012, με αδιευκρίνιστο μάλιστα τέλος κατά τετραγωνικό μέτρο ως προς την περιοχή της ακίνητης περιουσίας και των οικονομικών δυνατοτήτων των ιδιοκτητών της. (Το αρχικό 0,5 μέχρι 10 πήγε περίπατο!).

Οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών μας λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τον ελληνικό λαό δηλαδή, που στενάζει από την οικονομική ασφυξία και θα επαναστατήσει ενάντια στην εξωτερική και εσωτερική κατοχή της πατρίδας του. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Κάθε άλλο. Και ο εξαθλιωμένος και κατεξευτελισμένος ηθικά και κοινωνικά Έλληνας δεν έχει σκοπό να συμφιλιωθεί με τις αλυσίδες με τις οποίες τον έχουν δέσει. Θα αγωνιστεί και θα αγωνιστεί σκληρά και ανυποχώρητα για να τις σπάσει. ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΠΑΣΕΙ.

Μας εκβιάζουν με τη μη καταβολή, ή έστω με την τμηματική καταβολή της περίφημης 6ης δόσης. Αυτό ουδόλως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Αντίθετα, τους τοκογλύφους δανειστές μας θα έπρεπε να κόφτει. Εκείνους απειλεί το σύνδρομο του «ντόμινο». Και εκείνοι οφείλουν να κερδίσουν χρόνο για να προλάβουν να καρπωθούν τα ιμάτιά μας, λεηλατώντας αδίστακτα τον πλούτο της χώρας μας. Υποθετική επισήμανση: Εάν πρωθυπουργός της πατρίδας μας ήταν ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, θα μπορούσαμε κάλλιστα να προβούμε σε στάση πληρωμών.

Δεν ξέρω τι με φοβίζει περισσότερο. Η άμεση χρεοκοπία και πτώχευση, που δεν έχουν ΤΥΠΙΚΑ μόνο επισυμβεί, ή το τεράστιο δάνειο των 120 έως 150 δισ. ευρώ (!) που διατεινόταν ο Γιωργάκης πως θα μας πρόσφεραν τμηματικά επί δεκαετίες; Αν ίσχυε το τελευταίο, αυτό θα θεωρούσα το χειρότερο. Διότι θα μας ξεζούμιζαν βασανιστικά αργά, χωρίς να κατορθώσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, έστω και… γενναιόδωρα «κουρεμένο».

Θα παραχωρήσω τον λόγο, κλείνοντας, στον Βασίλη Βέργη, ιδιοκτήτη και αρθρογράφο της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ εφημερίδας «GOAL NEWS», ο οποίος, σε καθαρά πολιτικό του άρθρο, έγραψε την Πέμπτη μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Στο… ηλίθιο ερώτημα που μπορεί να καταθέσει κάποιος Έλληνας, “Μα, κάθε φορά που ΕΣΕΙΣ δεν πιάνετε τους στόχους σας, εμείς θα πληρώνουμε νέα έκτακτη εισφορά;”, ο Βενιζέλος θα του απαντούσε με πολιτικό χονδροπετσισμό: “Δεν φτάνει που σας σώζουμε, δεν φτάνει που του χρόνου θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, φωνάζετε κιόλας, αχάριστοι. Ρε, σκάστε και πληρώνετε”. Αυτή είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Η κυβέρνηση που φέρεται με απίστευτη ξεδιαντροπιά απέναντι στους Έλληνες και μνημειώδη υποτέλεια απέναντι στους Ευρωπαίους. (…) Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος κάνουν ένα σόου δήθεν αντίστασης και μετά στρατιωτάκια σε απόλυτη προσοχή».

ΥΓ.: Καταπελτικός και στο άρθρο του της Παρασκευής ο Βασίλης Βέργης. Αποκαλεί τους κρατούντες «αχρείους» και «κτήνη» και καλεί στο τέλος έμμεσα για ξεσηκωμό τον ελληνικό λαό.


Σχολιάστε εδώ