«Aστυνομία τηλεόρασης» το ΕΣΡ!

Ορισμένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στην ίδια θέση εννέα χρόνια (!), από τον Μάιο του 2002, όπως δεν έβλεπαν τη διαπλοκή και εξέδιδαν τα πιστοποιητικά διαφάνειας «για να γίνουν τα έργα» επί κυβέρνησης Σημίτη, έτσι και τώρα ρίχνουν πρόστιμα σε όσους ασκούν κριτική μέσω της σάτιρας στην κυβέρνηση.

Τώρα ο στόχος εναντίον του Λ. Λαζόπουλου επιτεύχθηκε με το πρόστιμο που επιβλήθηκε για «προσβολή θεσμών» και «προστασία προσωπικότητας αναφερόμενων προσώπων», επειδή τοποθέτησε τα πρόσωπα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στις φωτογραφίες των δικτατόρων στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

Το πρόβλημα για το ΕΣΡ είναι η νομολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το ζήτημα έχει κριθεί πολλές φορές στο Ευρωδικαστήριο υπέρ των διωκόμενων, ενώ υπάρχει και η σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία στα ΜΜΕ, όπου ρητά αναφέρεται ότι «το χιουμοριστικό και σατιρικό ύφος, όπως προστατεύεται από το Άρθρο 10 της Σύμβασης, επιτρέπει έναν μεγαλύτερο βαθμό υπερβολής αλλά και πρόκλησης, στον βαθμό που το κοινό δεν πλανάται ως προς τα γεγονότα».


Σχολιάστε εδώ