ψιλά γράμματα

*** Θα φύγουν οι Γερμανοί του Alpha τώρα που αναμένεται η επέλαση της μισής Γερμανίας στην οικονομία της Ελλάδας;

*** Η αναφορά του Ηλία Μόσιαλου στις θεαματικότητες μας γέννησε την απορία τι έχει γίνει με αυτήν την ιστορία των 500 νοικοκυριών του δείγματος η ταυτότητα των οποίων αποκαλύφθηκε, με τον Κώστα Βαξεβάνη να παραδίδει τη σχετική λίστα στην Εισαγγελία. Καθώς είναι μια εταιρεία που «κόβει» πολιτικό νόμισμα με τις μετρήσεις, χωρίς έλεγχο από το κράτος.

*** Μάλλον ατυχής η σύγκριση των αμοιβών στις πρωινές εκπομπές Mega και ΕΡΤ από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος δημοσίως είπε στη ΝΕΤ πως θέλει να ξέρει το κόστος. Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται… στο σάιτ της ΕΡΤ, στην ενότητα της Διαύγειας, η οποία ενεργοποιήθηκε από τον Λ. Ταγματάρχη. Στο παρελθόν ψάχναμε τα κόστη (όσοι τα δημοσίευαν) από δω κι από κει.

*** Παραμένει η απορία πάντως για το ποιος πήρε την απόφαση και δεν μεταδόθηκαν από τη ΝΕΤ οι δηλώσεις Βενιζέλου το βράδυ της Τρίτης, με το επιχείρημα της «αρχηγικής εμφάνισης», όταν π.χ. η ΝΕΤ είχε μεταδώσει τη συνέντευξη Τύπου του Ηλία Μόσιαλου τον περασμένο Αύγουστο…

*** Το «Παιχνίδι των λυγμών» είναι το έργο που παίζεται στις δημοσιογραφικές αίθουσες αυτόν τον Σεπτέμβριο. Οι στάσεις πληρωμών επεκτείνονται, καθώς κανείς δεν θέλει να ξεμπλέξει το κουβάρι των τραπεζών, των διαφημιστικών εταιρειών, των υπουργών και των δημοσιογραφικών στελεχών. Τώρα ακόμη και τα άλλοτε πανίσχυρα συγκροτήματα παρακαλούν για την τραπεζική ελεημοσύνη. Την ίδια ώρα, κάποιοι έχουν επενδύσει στην κατάρρευση των άλλων.

*** Η μάχη θα είναι σκληρή, καθώς θα επιβιώσουν ελάχιστα media, εκείνα που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα βρουν νέες μορφές χρηματοδότησης.

*** Θα περίμενε κανείς από τους αστέρες που εισέπραξαν τεράστια ποσά τα προηγούμενα χρόνια -και ορισμένοι εξακολουθούν να λαμβάνουν- να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Διότι, αν διαμαρτύρεται ο παχυλά αμειβόμενος δημοσιογράφος, τι να πει κι εκείνος που περιμένει καρτερικά να πάρει τα ψίχουλα;


Σχολιάστε εδώ