Φυλλορροεί το κόμμα της Ντόρας

«ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ» η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς στελέχη σε όλη την επικράτεια αποστασιοποιούνται σταδιακά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες αποχωρήσεις, ως αποτέλεσμα του κλίματος ηττοπάθειας που επικρατεί λόγω της χαμηλής αποδοχής που συναντά το κόμμα στην κοινωνία, κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Προϊόντος του χρόνου, η εκλογική επιρροή της Ντ. Μπακογιάννη συρρικνώνεται και ο στόχος της να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Αρκετά επώνυμα στελέχη που προσχώρησαν στο κόμμα ελπίζοντας ότι θα αναπτύξει μια δυναμική ώστε να τους ανοίξει την πόρτα του Κοινοβουλίου, εμφανίζονται απογοητευμένα και σκέφτονται σοβαρά να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται, η Ντ. Μπακογιάννη διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. «Δεν θα τα παρατήσουμε», δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ενώ σε μια επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού των στελεχών λέει ότι το κόμμα της «θα είναι η έκπληξη των εκλογών» (!) υπονοώντας ότι θα «πιάσει» το όριο (3%) για την είσοδό του στη Βουλή. Όσο για τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία στις δημοσκοπήσεις, η κ. Μπακογιάννη «οχυρώνεται» πίσω από τη θεωρία ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αδυνατούν να καταγράψουν την πραγματική δύναμη των νέων κομμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα συνεργάτες της αμφισβητούσαν την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων και εμμέσως ισχυρίζονταν ότι είναι «στημένες» για να ανακόψουν την… ανοδική τροχιά της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει την άποψη ότι αν η Ντόρα δει πως δεν έχει πιθανότητες να μπει στη Βουλή, είναι καλύτερα να μην κατέβει καθόλου στις εκλογές, προκειμένου να αποφύγει τον «πολιτικό διασυρμό». Ωστόσο, η ίδια δεν φαίνεται να εξετάζει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο, δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι θα φτάσει μέχρι τις εκλογές και, αν αποτύχει, θα αποσυρθεί από την πολιτική.
Στο περιβάλλον της κάνουν και δεύτερες σκέψεις: Επιμένουν ότι ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ελπίδες να μπουν στη Βουλή, πρέπει να κατέβουν στις εκλογές με στόχο να συγκεντρώσουν έστω ένα 1,5%, προκειμένου να πάρουν την επιχορήγηση που προβλέπει στην περίπτωση αυτή ο εκλογικός νόμος. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι το κόμμα να κατεβάσει υποψηφίους στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο…


Σχολιάστε εδώ