Το πνεύμα της κ. Ρεπούση καθοδηγεί το υπουργείο της «Διά Βίου Μάθησης»

Κύριε Διευθυντά,

Ήταν υπουργός «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» τότε -σήμερα «Διά Βίου Μάθησης» και πράσινα άλογα- η κ. Μαριέττα Γιαννάκου όταν βούιξε το Πανελλήνιο με τις ανιστόρητες θέσεις του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, ότι η Μικρασιατική Καταστροφή οφείλετο στον συνωστισμό των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης, κι όμως η κ. υπουργός δεν ετόλμησε να αποσύρει το ανθελληνικό πόνημα της κ. Ρεπούση. Έπρεπε να αλλάξει ο υπουργός και να αναλάβει ο κ. Στυλιανίδης την ευθύνη της αποσύρσεώς του.

Τι σημασία έχει αν η Ακαδημία Αθηνών και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδίκασαν το ανθελληνικό σχολικό βοήθημα; Τι έννοια έχει το ότι το βιβλίο ξαναγράφηκε από τον καθηγητή Ιω. Κολιόπουλο; Τι αξία μπορεί να έχει το ότι αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια, όταν τέσσερα χρόνια μετά το νέο βιβλίο δεν έχει πάει ακόμη στα σχολεία και οι μαθητές εξακολουθούν να μαθαίνουν τα στρεβλά παραμύθια της κ. Ρεπούση;

Πράγματι είναι να απορεί κανείς πώς ένα βιβλίο Ιστορίας το οποίο έχει αξιολογηθεί θετικά από το αρμόδιο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν δίδεται στα σχολεία, αλλά έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες…

Επιτέλους τόσο ισχυρό είναι το πνεύμα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαρίας Ρεπούση, που έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου;

Σύμφωνα με τη δήλωση του συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Γεωρ. Σκαλιάπα, το βιβλίο που εκπόνησε η ομάδα του καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιω. Κολιόπουλου έχει δοκιμαστεί πιλοτικά στα σχολεία και έχει αξιολογηθεί πολύ θετικά. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής:

Αφού το αρμόδιο υπουργείο και ειδικότερα η υπουργός έχουν πλήρως ενημερωθεί για όλες αυτές τις ενέργειες, γιατί δεν προχωρούν στην έκδοση του βιβλίου; Ερώτηση για το θέμα αυτό κατέθεσε στη Βουλή και ο πρώην υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, στην οποία αναφέρει ότι, ενώ το βιβλίο του κ. Ιω. Κολιόπουλου «πέρασε απ’ όλες τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις και δόθηκε η τελική έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το υπ’ αριθμ. 13/7-4-11 πρακτικό του Συντονιστικού Συμβουλίου, άγνωστο για ποιον λόγο η υπουργός δεν δίδει την έγκρισή της για την έκδοσή του».

Πέραν όμως των ανωτέρω, υπάρχει το ερώτημα των απλών πολιτών: Μήπως οι αναφορές του νέου βιβλίου του κ. Κολιόπουλου στους Δασκάλους του Γένους, στους αγώνες των Σουλιωτών, στους ήρωες του ’21, στον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά ενοχλούν την υπουργό «Διά Βίου Μάθησης»; Μήπως τελικά ισχύει αυτό που είχε γράψει παλαιότερα ο καθηγητής Χρ. Γιανναράς, ότι όλοι οι υπουργοί Παιδείας από τη Μεταπολίτευση και μετά διαπνέονται από αριστερές, «προοδευτικές» ιδέες;

Η αρμόδια υπουργός είναι υποχρεωμένη να δώσει μια εξήγηση στον ελληνικό λαό. Διότι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι χαρακτηριστικό άλλων εποχών, στις οποίες δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται πικρόχολα η κ. Διαμαντοπούλου.

Γεώργ. Β. Κασσαβέτης
Επισμηναγός (Ι) ε.α.
Δ/νων Σύμβουλος Ενώσεως
Αποστράτων Αξ/κών Αεροπορίας


Σχολιάστε εδώ