Του βγήκε ξινό το ζεϊμπέκικο

Του βγήκε… ξινό το ζεϊμπέκικο που πήγε να χορέψει σε νυχτερινό κέντρο της Νάξου το προπερασμένο Σαββατόβραδο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ και προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ανωμερίτη.
Η διασκέδαση του πρώην υπουργού είχε ξεκινήσει νορμάλ, αφού αν και το μαγαζί ήταν γεμάτο δεν τον είχε… ενοχλήσει κανένας.
Γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα όμως μία παρέα νεαρών που μπήκε στο κέντρο τον αντελήφθη κι ένας απ’ αυτούς του είπε ότι την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα δεινά στη χώρα δεν είναι ευπρόσδεκτος και καλά θα κάνει να τα μαζέψει και να φύγει. Ο Γ. Ανωμερίτης δεν άκουσε, μάλλον λόγω της έντασης της μουσικής, χαμογέλασε στον νεαρό και πήγε να τον χαιρετήσει. Ο νεαρός βέβαια του γύρισε την πλάτη κι έφυγε προς το βάθος του μαγαζιού. Λίγο αργότερα, όταν το κέφι είχε… ανάψει, ο Γ. Ανωμερίτης σηκώθηκε για να… ρίξει τις ζεϊμπεκιές του. Ο νεαρός τον ξαναπλησίασε και του είπε ότι πρέπει να ντρέπεται που γλεντάει τη στιγμή που η Ελλάδα ξεπουλιέται και ο κόσμος αναστενάζει. Τόνισε δε, σε έντονο ύφος, πως τέτοιες προκλήσεις δεν… περνάνε στο νησί.
Στη συνέχεια, αφού φώναξε επιδεικτικά «Εδώ γλεντάνε οι ΠΑΣΟΚοι, πάμε να φύγουμε», κατευθύνθηκε στην έξοδο. Ένας όμως από την παρέα του Γ. Ανωμερίτη άκουσε από κάποιον θαμώνα κάτι προσβλητικό για τη σύζυγό του και άρχισε να διαπληκτίζεται με τους παριστάμενους. Γύρισε στο μεταξύ ο νεαρός με την παρέα του και έγινε… μύλος.
Άρχισαν τα χαστούκια, τα μαλλιοτραβήγματα, οι γροθιές και όλα σταμάτησαν μόλις εμφανίστηκε η Αστυνομία που συνέλαβε τους νεαρούς, αλλά τους άφησε ελεύθερους γιατί δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις. Επεισόδια όμως είχαμε και στην Κοζάνη την περασμένη Παρασκευή το πρωί, σε βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός πήγε να επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά συνδικαλιστές της
ΔΕΗ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός. Οι αστυνομικοί και οι άντρες της ασφάλειάς του κράτησαν τον υπουργό μακριά από τους διαδηλωτές, οι οποίοι στο τέλος υποχώρησαν, αφού προηγουμένως τον «έλουσαν» με πολλά… κοσμητικά επίθετα. Σίγουρα οι προπηλακισμοί και οι ύβρεις είναι απόλυτα καταδικαστέα φαινόμενα και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να εκλείψουν.
Ωστόσο, η συχνότητα και η έντασή τους δείχνουν ότι ο κόσμος είναι τόσο απελπισμένος από τα «μέτρα» και τη φτώχεια που δεν καταφέρνει να συγκρατηθεί και… ξεφεύγει.


Σχολιάστε εδώ