Πόκα μέχρι πρωίας…

Και όμως, σε εποχές άγριας λιτότητας και απολύσεων, σε εποχές που οι υπουργοί «ηθικολογούν» για τη σωτηρία της χώρας και ρίχνουν ταυτόχρονα στα τάρταρα επαγγελματικές τάξεις, μισθωτούς συνταξιούχους κ.ά., μεγαλοσχήμονες υπουργοί επιδίδονται τακτικότατα στον «τζόγο». Στην κυριολεξία της λέξης τζόγος και δη στην πόκα, παίζοντας και τζογάροντας σε κάθε «χτύπημα» υπέρογκα ποσά.
Η παρέα είναι ήδη γνωστή και σχολιάζεται ανοικτά εκεί, στα βόρεια προάστια.
Υπουργός της πρώτης γραμμής και από αυτούς που μονοπωλούν με ηθικολογίες τα media, τουλάχιστον δύο φορές την βδομάδα, με το υπουργικό αυτοκίνητό του και τη φρουρά του, φτάνει σε μονοκατοικία στην Πολιτεία μεταξύ 10 και 11 το βράδυ για να επιδοθεί μέχρι τις πρωινές ώρες σε χαρτοπαιξία, με κούκο μονό, «ντίλιγκερ», «βόμβες», «βροχούλες» και τα σχετικά της πόκας.
Συμπαίκτης του, στο ίδιο τραπέζι, τουλάχιστον άλλος ένας μεγαλοσχήμων πολιτικός, που διετέλεσε υπουργός τη «χρυσή εποχή» του εκσυγχρονισμού, αλλά τώρα έχει αποστασιοποιηθεί.
Η παρέα της πόκας συμπληρώνεται από μεγαλοκασκευαστές των βορείων προαστείων. Άλλωστε σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας μεγαλοκατασκευαστή στήνεται το τραπέζι, στο οποίο λέγεται ότι παίζονται σημαντικά ποσά. Συμμαζευτείτε, γιατί σας πήρανε είδηση όλοι και μετά θα παραπονιέστε γιατί σας «κράζει» ο κόσμος όπου εμφανιστείτε…


Σχολιάστε εδώ