Ποιος έδωσε το «στοιχείο-κλειδί»…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ αναμένονται οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς –όπως εκτιμούν δικαστικοί, και όχι μόνο, κύκλοι– οι πρόσφατες αποκαλύψεις θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αξιόπιστες πηγές, το «στοιχείο-κλειδί», που έδωσε νέα τροπή και βοήθησε τον αρμόδιο Εισαγγελέα να φωτίσει κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, δόθηκε από τη νέα διοίκηση της Vodafone, και το είχε αποκρύψει η προηγούμενη.

Το στοιχείο έχει να κάνει με τις συνδέσεις και τη λειτουργία των καρτοκινητών που ενεπλάκησαν στις υποκλοπές και όπως αποδείχθηκε χρησιμοποιήθηκαν από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα είναι σημαντικά και αναμένεται να φωτίσουν ακόμη περισσότερο το σκάνδαλο, ενδεχομένως ακόμη και να αναδείξουν τους δράστες και τον πραγματικό «εγκέφαλο». Ο εφέτης ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της αμερικανικής πλευράς, αλλά θεωρείται απίθανο η απάντηση να είναι θετική. Μέχρι τώρα η εδώ πρεσβεία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις, ενώ φρόντισαν να διαμηνύσουν ότι οι εκάστοτε υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν ασυλία και δεν πρόκειται να υποστούν την παραμικρή κύρωση. Που σημαίνει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στη διαλεύκανση του σκανδάλου, πόσω μάλλον να δώσουν στοιχεία για πρώην υπαλλήλους τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παράγοντες της πρεσβείας παραδέχθηκαν ότι την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων «πέρασαν από την πρεσβεία εκατοντάδες διπλωμάτες, υπάλληλοι, αλλά και στελέχη διαφόρων υπηρεσιών».
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στη Δικαιοσύνη κλήθηκαν και κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι Π. Μολυβιάτης και Π. Παυλόπουλος, ενώ κύκλοι του τέως πρωθυπουργού διευκρίνιζαν ότι από τα τηλέφωνα που παρακολουθούσαν το ένα ανήκε στον πατέρα του και ήταν σταθερό και το άλλο το χρησιμοποιούσε η σύζυγός του Νατάσα. Όμως αυτό κάθε άλλο παρά αποδυναμώνει το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον τότε πρωθυπουργό. Η πρόθεση είναι αδιαμφισβήτητη.
Στο μεταξύ η οικογένεια του υπαλλήλου της Vodafone Κ. Τσαλικίδη ζήτησε οι νεώτερες αποκαλύψεις να συνδεθούν με τον θάνατό του, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες -ενδεχομένως και αύριο- μέσω των δικηγόρων της θα καταθέσει αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Θα ζητά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έρευνα συνηγορούν στο ότι ο θάνατος δεν προήλθε από αυτοκτονία.


Σχολιάστε εδώ