ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ… ΖΥΜΩΝΑΝ ΣΤΟΝ ΟΕΔΒ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!

Και ευτυχώς την κάλυψη των τεράστιων κενών την ανέλαβαν… μετανάστες που πουλούσαν από την Πέμπτη DVD με τα σχολικά βιβλία στην… Ομόνοια και σήμερα το «Βήμα» κυκλοφορεί προσφέροντας DVD με τα σχολικά βιβλία! Με τους γονείς να είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι γιατί τρέχουν να αγοράσουν τα βιβλία ή ζητάνε από άλλους γονείς τα βιβλία των παιδιών τους! Ωραίο, μα τον Θεό, κράτος…

Στο μεταξύ αποκαλύπτεται ότι πέντε ολόκληρους μήνες έκανε η διοίκηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων για να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο οργανισμός υποχρεώθηκε επιτέλους να δώσει στη δημοσιότητα, την περασμένη Τρίτη και αφού είχαν φουντώσει οι αντιδράσεις για το ότι οι μαθητές δεν θα έχουν μέχρι τον Νοέμβριο βιβλία, από τις 12 Οκτωβρίου 2010 που έγινε ο διαγωνισμός έστειλαν τον φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο μόλις στις 9 Μαρτίου 2011!

Και μετά ήθελε η υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου, στο άψε-σβήσε το Ελεγκτικό Συνέδριο να δώσει το «ok». Και μάλιστα όταν διαπίστωσε από τον έλεγχο ότι υπήρχαν ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.

Άλλωστε κάθε άλλο παρά καθυστέρησε τον έλεγχο το ΕΣ. Μέσα σ’ έναν μήνα, στις 13 Απριλίου, γνωστοποίησε στον ΟΕΔΒ ότι οι συμβάσεις πάσχουν και δεν μπορούν να υπογραφούν. Και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον οργανισμό, τον οποίο εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας. Την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του ΟΕΔΒ την έχει διορίσει η κυρία Διαμαντοπούλου. Επανέρχεται με νέα αίτηση ο ΟΕΔΒ στις 19 Απριλίου, αλλά και πάλι έπασχαν οι συμβάσεις και το ΕΣ αρνείται να τις εγκρίνει… Άλλωστε γι’ αυτόν τον σκοπό υπάρχει, για τον έλεγχο της νομιμότητας.

Η ευθύνη και πάλι εξ ολοκλήρου ανήκει στη διοίκηση του ΟΕΔΒ.

Η υπουργός Παιδείας για να καλύψει τις ευθύνες της (και της προέδρου του ΟΕΔΒ) επιχείρησε να τα φορτώσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι εξαιτίας του οι μαθητές δεν θα έχουν βιβλία, δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι έκανε προσωπική παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΣ κ. Καραβοκύρη, για να επισπευσθεί η έκδοση της απόφασης.

Έτσι εννοούν στην κυβέρνηση τα στελέχη της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και μάλιστα ανωτάτου δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας;

Αντί να ζητήσει ευθύνες από τη διορισμένη από την ίδια διοίκηση του ΟΕΔΒ για την πρωτοφανή κωλυσιεργία – ΠΕΝΤΕ μήνες χρειάστηκε για να… αξιολογήσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το χαρτί. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, κυρία Διαμαντοπούλου. Απόδειξη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα ως προς την ανάθεση με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ της προμήθειας του χαρτιού για τα σχολικά βιβλία.

Αυτό που έπρεπε να κάνετε, κυρία υπουργέ, ήταν να είχατε ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης του ΟΕΔΒ, καθώς και του γενικού γραμματέα που έχει την αρμοδιότητα για τα σχολικά βιβλία.

Δεν αρκεί η συγγνώμη που με μεγάλη καθυστέρηση ζητήσατε, κυρία Διαμαντοπούλου. Πρέπει να υπάρξουν και παραιτήσεις-απολύσεις! Και βέβαια η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της… Ήδη, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, έχει επέμβει και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ράικου και ο οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης και έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν.

Αύριο στη Βουλή

Στο μεταξύ, αύριο το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας για το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης της προμήθειας του χαρτιού για τα σχολικά βιβλία, προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ