Μικρά & ενοχλητικά

Καταργούνται
Το είχαμε γράψει και πριν από μερικούς μήνες και όλα δείχνουν πως η απόφαση θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη σύσκεψη της κοινής επιτροπής Εκκλησίας-Πολιτείας. Από τις εκκλησιαστικές σχολές που λειτουργούν στη χώρα η πρόταση είναι να δημιουργηθούν δύο ανώτερες σχολές, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η επιθυμία των ιεραρχών ήταν να κρατήσουν και τις σχολές στην επαρχία, κυρίως για λόγους τοπικιστικούς. Όμως οι μαθητές μετριούνται στα δάχτυλα και το επίπεδο παραμένει χαμηλό. Ακόμη και στην ιστορική Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων, οι μαθητές δεν ξεπερνούν τους 15. Και από πλευράς επίδοσης κυμαίνεται γύρω στο 12! Αυτές τις διαπιστώσεις έκαναν και στη Σύνοδο και περιμένουν πλέον την πρόταση της υπουργού Παιδείας. Προβλήματα σοβαρά αντιμετωπίζει η Ριζάρειος Σχολή, έχουν στερέψει τα οικονομικά, υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και η απόφαση για κλείσιμο είναι πλέον αναπόφευκτη. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χαλανδρίου διεκδικεί κάποιο από τα κτίρια της σχολής.

Πόρτες κλειστές
Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, κάνοντας παράπονα γιατί δεν τον δέχεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου για να συζητήσουν το θέμα του νεκροταφείου της περιοχής. «Με ποιο δικαίωμα ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κάθε υπουργός αρνείται τη συνάντηση με τον επίσκοπο μιας περιοχής που αριθμεί 300.000 κατοίκους;» αναφέρει ο κ. Παύλος στον Γ. Παπανδρέου, εξιστορώντας το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή με το νεκροταφείο. Λεπτομέρεια: ο Μητροπολίτης Γλυφάδας στην επιστολή του υπογραμμίζει πως και οι… έξι (!) ιδιαιτέρες γραμματείς του υπουργού επικαλούνται το βεβαρημένο πρόγραμμά του και αρνούνται μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ιερέα. Και ο Μητροπολίτης πετάει και το καρφί του για τον υπουργό: «Αλήθεια πώς ερμηνεύεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης να διατηρεί ο υπουργός έξι γραμματείς;». Καλό θα ήταν να δει σύντομα το θέμα του νεκροταφείου ο υπουργός, γιατί έχει να πέσει ακόμη πολύ … θάψιμο από τον Μητροπολίτη!

Παρούσα…
Για εκείνους που συνεχώς φωνάζουν -και όχι αδίκως πολλές φορές- ότι η Εκκλησία δεν βοηθάει τον κόσμο, δεν κάνει τίποτα, παρότι έχει λεφτά. Διέθεσε 180.000 ευρώ για το επίδομα τρίτου τέκνου στη Θράκη για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, το οποίο παίρνουν 876 οικογένειες. Εκείνους τους πλούσιους, τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους είδατε ποτέ να δίνουν έστω και ένα ευρώ; Μην τα κατεδαφίζουμε όλα…


Σχολιάστε εδώ