ΚΚΕ: Να μην πληρώσει κανένας την έκτακτη εισφορά στην Εφορία!

Στην τρέχουσα συγκυρία και με τις επαναλαμβανόμενες φήμες περί χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή, το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο τρομοκράτησης του λαού προκειμένου να περάσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό.
Στον Περισσό εκτιμούν ότι η ένταση της «αντιλαϊκής επίθεσης» θα κλιμακωθεί και ως εκ τούτου δεν αρκούνται μόνο στις «παραδοσιακές» μορφές κινητοποίησης, αλλά έχουν ήδη θέσει σε λειτουργία ένα σχέδιο έμπρακτης αντίθεσης στην ακολουθούμενη πολιτική, που θυμίζει εν πολλοίς το κίνημα «Δεν πληρώνω» που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στα διόδια.
Το ΚΚΕ σε αυτήν τη συγκυρία, βλέποντας ότι τα λαϊκά στρώματα δεν αντέχουν άλλα χαράτσια (εισφορά αλληλεγγύης κ.ά.), «ζυμώνει» τη θέση της οργανωμένης άρνησης πληρωμής, με το σύνθημα: «Με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια». Ήδη οι μετωπικές οργανώσεις του κόμματος [ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι), ΠΑΣΕΒΕ (μικρομεσαίοι), ΜΑΣ (σπουδαστές), ΠΑΣΥ (αγρότες) και ΟΓΕ (γυναίκες)] είχαν προγραμματίσει χθες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με κύριο αίτημα την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των ποσών που θα ζητούν τα ραβασάκια της εφορίας που καταφθάνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Της συγκέντρωσης προηγήθηκαν περιοδείες και συγκεντρώσεις σε διάφορους χώρους δουλειάς, ενώ χαρακτηριστικό της τακτικής που ακολουθείται είναι ότι την περασμένη εβδομάδα στελέχη των παραπάνω οργανώσεων προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων σε δεκάδες σταθμούς σε όλη τη χώρα.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η «ακτιβιστική δράση» των δυνάμεων του ΚΚΕ είναι σε αντιστοιχία με τη λαϊκή αγανάκτηση και με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα εκφραστεί πρακτικά αυτή η «οργανωμένη άρνηση» στην πληρωμή των έκτακτων εισφορών.
Παράλληλα το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα θα είναι «ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες αν δεν παρέμβει αποφασιστικά ο ίδιος ο λαός» και εκτιμά ότι τα επιτελεία του συστήματος προετοιμάζουν ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των όποιων προθύμων, με στόχο να περάσουν με όσο γίνεται λιγότερη λαϊκή αντίσταση τα μέτρα που έχουν συναποφασιστεί με την «τρόικα».
Απορρίπτουν όμως κατηγορηματικά τις προτάσεις που ακούγονται για τη δημιουργία ενός «αντιμνημονιακού μετώπου», τονίζοντας ότι οι σημερινές εξελίξεις είναι απόρροια της Συνθήκης του Μάαστριχτ [ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαδέχθηκε την τότε (1992)
ΕΟΚ], την οποία το 1992 είχαν ψηφίσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΝ.
Ως εκ τούτου, ούτε που κουβεντιάζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, καθώς εκτιμούν ότι «οι διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν νέες αυταπάτες πάνω στις παλιές, αφού εκτός των εύκολων λύσεων εντός συστήματος και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων τώρα, στην ουσία προτείνουν ως αριστερό την επιστροφή στον καπιταλισμό των δεκαετιών του ’50 και του ’60».
Παράλληλα με τα παραπάνω, το ΚΚΕ στρέφει την προσοχή του και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με αφορμή τις εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και τις επιδεινούμενες σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, ενώ στελέχη του υπενθυμίζουν ότι το κόμμα εδώ και καιρό είχε προβεί στην εκτίμηση ότι τα αντιτιθέμενα συμφέροντα (ιδιωτικά και κρατικά) για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) μπορεί να οδηγήσουν σε ανάφλεξη την περιοχή μας.
Κάτι τέτοιο, λένε, δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις με την αντιπαράθεση Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς και οι απειλές της πρώτης κατά της Κύπρου σχετικά με τις γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).


Σχολιάστε εδώ