Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Με οργανωμένους οπαδούς να δρουν ανεξέλεγκτα για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, με παράγοντες να λειτουργούν χωρίς ποδοσφαιρικό πλάνο με συνέπεια την οικονομική εξαθλίωση των ΠΑΕ και με άτομα να στήνουν παιχνίδια, παράγοντες όπως ο Τζίγγερ, αλλά και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να συνεχίσουν να προσφέρουν. Αναφέρουμε και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, διότι από τη Δευτέρα έως και σήμερα ξεκαθάρισε τουλάχιστον τρεις φορές πως δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική ενασχόλησής του με την ΠΑΕ.

Όσον αφορά στον Βαρδινογιάννη, πέρα από τους λόγους τους οποίους προαναφέραμε, η αποχώρησή του επιβεβαιώνει πλήρως την ειδησεογραφία μας, καθώς από πέρσι είχαμε προαναγγείλει ότι υπήρχε ειλημμένη οικογενειακή απόφαση για απεμπλοκή από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τόσο για την απαράδεκτη συμπεριφορά μιας μερίδας οργανωμένων οπαδών, όσο και για επιχειρηματικούς λόγους.

Μιλάει ο Βγενόπουλος

Ο Τζίγγερ έριξε το γάντι στους υποψήφιους σωτήρες του «τριφυλλιού» και ο Ανδρέας Βγενόπουλος το σήκωσε, αν και βρισκόταν στο Λονδίνο για επιχειρηματικούς λόγους. Την Παρασκευή, μάλιστα, ανακοίνωσε πώς αύριο θα ανοίξει τα χαρτιά του σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Τι ακριβώς θα πει ο Βγενόπουλος δεν το γνωρίζουν καλά καλά ούτε οι συνεργάτες του. Όπως, όμως, έχουν αντιληφθεί από τις σκόρπιες κουβέντες του, το βασικό σύνθημα της συνέντευξης θα θυμίζει τους τρεις σωματοφύλακες: «Όλοι μαζί για τον ΠΑΟ».

Προωθεί, δηλαδή, τη συστράτευση ακόμα κι εκείνων που βρίσκονται ξεκάθαρα απέναντί του έπειτα από την αθέτηση μιας σειράς δεσμεύσεων στο παρελθόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλέσει κοντά του ο Βγενόπουλος και τον Τζίγγερ και τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Οι τελευταίοι, όμως, δείχνουν αντίθετοι με οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, ακόμα και στην περίπτωση που αντιληφθούν ότι η πρόσκληση από τον Mister MIG είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσει άλλοθι για να μη βγει μπροστά. Η ουσία, πάντως, είναι ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον στα πόδια του Βγενόπουλου και ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει απαντήσεις από τον άνθρωπο στο όραμα του οποίου πίστεψε πριν από τρία χρόνια.

Νέα διοίκηση ή Πρωτοδικείο

Μετά την παραίτηση των έξι συμβούλων που συμμετείχαν στο ΔΣ με την έγκριση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να ορίσουν γενική συνέλευση στις 4 Οκτωβρίου για να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση. Εκεί απαιτείται εκπροσώπηση του 20% των μετοχών και αυτό το ποσοστό μπορούν να το υπερκαλύψουν οι Βγενόπουλος, Πατέρας και Ζολώτας. Εάν, βέβαια, υπάρξει ταύτιση απόψεων. Σε περίπτωση αδυναμίας να συγκροτηθεί διοίκηση, θα οριστεί νέα ΓΣ και τότε θα αρκεί το 1% των μετοχών για οριστεί νέο ΔΣ. Το ερώτημα είναι ποιος θα βγει μπροστά. Προοπτική που, σύμφωνα με όσους βρίσκονται γύρω από τον Βγενόπουλο, δύσκολα θα πράξει ο νυν μέτοχος της ομάδας αν δεν εξασφαλίσει στήριξη και από άλλους μετόχους, αλλά και επιφανείς οπαδούς του Παναθηναϊκού. Κάπου στο βάθος, λοιπόν, κρύβεται και ο κίνδυνος του Πρωτοδικείου, αν και, εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά, μέχρι τον Γενάρη εξασφαλίζεται η επιβίωση με το σημερινό συμβούλιο, αν δεν καρποφορήσει το αυριανό εγχείρημα του Βγενόπουλου.


Σχολιάστε εδώ