Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Εξαιρουμένης της συνεδρίασης της Τετάρτης, που προφανώς ήταν «ειδικών συνθηκών», θυμηθείτε ότι οι υπόλοιπες ημέρες είχαν μια σταθερά: το συνεχιζόμενο μπαράζ πωλήσεων στις μετοχές των Alpha – Eurobank και σε δεύτερο χρόνο την υποχώρηση του ΟΠΑΠ και όλων των εταιρειών που «διασώθηκαν» με τις επιδόσεις τους το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για τίτλους όπως οι Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο. Το θέμα είναι να δούμε πώς θα αντιδράσουν αυτά τα χαρτιά υπό… κανονικές συνθήκες, όταν δεν θα έχουμε τον υπουργό Οικονομικών να προβαίνει σε δραματικές ανακοινώσεις!

• Γενικά χαμηλότερες τιμές διαμορφώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και για τη μετοχή της Folli Follie, των Ελληνικών Πετρελαίων (που πάντως μαζί με τον ΟΠΑΠ μπήκαν και επισήμως στη λίστα των εταιρειών υπό άμεση αποκρατικοποίηση) και του Ελλάκτωρα.

• Εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, για να έχουμε και μια εικόνα τού πώς θα κινηθούν τα κεφάλαια που «παίζουν» με βάση και τις κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων: Μακράν πρώτη η Coca-Cola (με κεφαλαιοποίηση 5,02 δισ. ευρώ), δεύτερος ο ΟΠΑΠ (2,8 δισ.), μόλις τρίτη η Εθνική (2,68 δισ. ευρώ)!

• ΟΛΘ – ΕΥΑΘ: Βγήκαν «εκτός» του πρώτου κύκλου αποκρατικοποιήσεων. Μένει να δούμε πώς θα κινηθούν οι τίτλοι τους το προσεχές διάστημα…


Σχολιάστε εδώ