«Δεν μετέχουμε στην αναδιοργάνωση του ΑΠΕ»

Ο υπουργός κ. Ηλίας Μόσιαλος στην ανακοίνωσή του στο τέλος Αυγούστου είχε δηλώσει πως της πρώτης Επιτροπής θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας της ΕΑΝΑ και πως υπήρξε ήδη επαφή με την Ένωση. Οι ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τη μία ή τις δύο Επιτροπές δεν έγιναν ποτέ.

Κατά πληροφορίες της στήλης, η επίσημη απάντηση της ΕΑΝΑ στο αίτημα του υπουργού είναι αρνητική. Η θέση της Ένωσης δεν είναι τυχαία.

Στα μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση είχε λάβει επιστολή της ΕΑΝΑ που ζητούσε τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε εκείνη την επιστολή, μάλιστα, η Ένωση Ευρωπαϊκών Πρακτορείων επεσήμαινε στην κυβέρνηση τον ιδιαίτερο ρόλο που πρέπει να έχει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, τονίζοντας πως τα ειδησεογραφικά πρακτορεία εργάζονται σύμφωνα με τους δημοσιογραφικούς κανόνες. Προέτρεπε, μάλιστα, την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις απόψεις των θεσμικών Ενώσεων των εργαζομένων.

Μερικές ημέρες αργότερα ο Η. Μόσιαλος ανακοίνωσε τη δημιουργία των δύο Επιτροπών. Τελικά, μετά και την άρνηση της ΕΑΝΑ να μετάσχει στο εγχείρημα της αναδιοργάνωσης, στο υπουργείο ξαναβλέπουν τα σχέδιά τους. Τα οικονομικά κωλύματα για τη μισθοδοσία αυτού του μήνα ξεπεράστηκαν, καθώς δόθηκε έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιδότηση ύψους 521.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τις ανάγκες μισθοδοσίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σχολιάστε εδώ