από το Περιστύλιο…

Στην ψηφοφορία για το τέμενος που προκάλεσε ο ΛΑΟΣ πήγαν μόνο 214 βουλευτές. Ο κατάλογος των απουσιών μακροσκελέστατος όσο λίγες φορές και οι απουσίες ηχηρές.

Έλειπαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί -πλην βεβαίως του Καρατζαφέρη- και ο πρωθυπουργός, σχεδόν σύσσωμο το ΚΚΕ και πάνω από τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Και αν υποθέσει κανείς ότι πολλοί Νεοδημοκράτες κατέφυγαν στην αποχή επειδή το κόμμα τους συμφώνησε να γίνει το τέμενος, τότε γιατί παρουσιάστηκε η ίδια εικόνα στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών; Αυτούς ποιος θα τους αξιολογήσει -εκτός από τους ψηφοφόρους τους όταν έρθει η ώρα των εκλογών- σύμφωνα με τις επιδόσεις τους κατά τα πρότυπα των σχεδίων της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους; Το δημόσιο χρήμα, είτε κατευθύνεται σε κοινοβουλευτικούς και στους συν αυτοίς είτε στους δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο χρώμα δεν έχει;

• Χολωμένος από τη διακομματική συμφωνία για τη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό -που σημειωτέον εγκρίθηκε από 198 βουλευτές- ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέσυρε… το Γουδί. «Παίζετε με τη φωτιά. Καταστρέφετε την Ελλάδα, να το καταλάβετε. Γι’ αυτό λοιπόν, εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, πάμε τώρα σε εκλογές, για να σωθείτε. Διαφορετικά πιστεύω ότι ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φτάσουν. Μήπως χρειαστεί να κοιτάξουμε προς το Γουδί», είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Επιτρέψτε μου με όλο τον σεβασμό να σας προτείνω να είστε λίγο πιο προσεκτικός», απάντησε… σφιγμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος. «Και όσο για το τέμενος, θα σας παρέπεμπα στην ελληνική ιστορία. Στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στους δικούς του σκοπούς να κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχασε ευκαιρία: «Σας θυμίζω, κύριε υπουργέ, ότι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον οποίο τιμάμε όσο κι εσείς, τον έφερε στρατιωτικό κίνημα. Αυτό μην το ξεχνάτε. Εμείς έχουμε καλή μνήμη και ξέρουμε ποιοι έστησαν το Γουδί. Εάν λοιπόν σήμερα σας κάνω εδώ την αναφορά στο Γουδί, σας λέω ότι το συζητάνε σε όλα τα καφενεία, ότι τους χρειάζεται Γουδί. Μεταφέρω τη φωνή της βάσης, την οποία αρνείστε να ακούσετε, γιατί φοβάστε να πάτε στη βάση. Γιατί η βάση έχει αγανακτήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό, που δεν είναι δυνατόν βουλευτής να εμφανιστεί σε πλατεία».

Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

• Η συμπεριφορά των βουλευτών μεταβάλλεται ως διά μαγείας όταν πρόκειται να πιστοποιήσουν με την υπογραφή τους τη συμμετοχή τους στις κάθε είδους άσχετες επιτροπές που γεμίζουν το πρόγραμμα των εργασιών της Βουλής, ισοφαρίζοντας διά της πλαγίας οδού τη χασούρα των περικοπών της βουλευτικής αποζημίωσης. Τη στιγμή μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί, που δεν έχουν θιγεί και παραμένουν τα προνόμια του βουλευτή.

Κι αφού στραβοί κουτσοί τρέχουν στον Άγιο Παντελεήμονα για τα 150 ευρώπουλα που εισπράττουν με μια υπογραφή, είπε και ο Ανδρέας Λοβέρδος να φέρει σε συζήτηση το… μέγα θέμα, για το οποίο αγωνιούσε πραγματικά η Βουλή, των νομοτεχνικών αντιρρήσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας…

Αυτόν τον καιρό όλοι οι επίδοξοι κάνουν τις επενδύσεις τους και ο υπουργός Υγείας τη δική του, ορίζοντας μάλιστα τον πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται. Τον νεοφιλελεύθερο χώρο, που αποκλείει την Αριστερά! Τους πήρε όλους αμπάριζα. Σύνταγμα, αριστερούς και δημοσίους υπαλλήλους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζει πραγματικά μεγάλες στιγμές!

Το κακό δεν είναι αυτό, έχουμε συνηθίσει τις αμετροεπείς δηλώσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Είναι ότι και την επομένη επέμενε στις θέσεις αυτές, επαναλαμβάνοντας δημοσίως ότι πάντα λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του για την εποχή που το ΠΑΣΟΚ απείχε από την αναθεώρηση του Συντάγματος… Στερνή μου γνώση, και ποτέ δεν είναι αργά για περαιτέρω μεταμέλεια… Μόνο που το κακό έγινε… Και δεν διορθώνεται…

Όπως είπε και ο Απόστολος Κακλαμάνης, «Έλεος! Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους θεσμούς»…


Σχολιάστε εδώ