το ευαγγέλιον

… Η λαϊκή οργή ξεχειλίζει. Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν. Ο ηγεμών, απομονωμένος με ένα κλειστό επιτελείο «προνομιούχων», ψάχνει οδό διαφυγής, ούτε δύο χρόνια μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, απαξιωμένος, κυνηγημένος!

… Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αναζητά «ηρωική έξοδο», για να μην έχει την τύχη του αργεντινού «συναδέλφου» του, ο οποίος έφυγε με ελικόπτερο για να γλιτώσει τα χειρότερα.

… Ένας εσμός ανικάνων, πολιτικών τυχοδιωκτών, πολιτικών ψευτών, μια ομάδα που ξεπούλησε τα πάντα, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, εκχώρησε την εθνική κυριαρχία, οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες κατοχής, έχει πλέον αποκαλυφθεί.

n Μάταια αναζητά συνενόχους για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασώσει απ’ την εξευτελισμένη της διακυβέρνηση. Μάταια.

)) Ο εκλεκτός των Αμερικάνων και γενικά των διεθνών κερδοσκόπων και «νταβατζήδων», κοντεύει να γενεί εξιλαστήριο θύμα. Και θυμήθηκε, αφού μας οδήγησε στην καταστροφή, να το παίξει… λιοντάρι επιχειρώντας, επαναλαμβάνω, ηρωική έξοδο…

… Οι πάτρωνές του τώρα μεθοδεύουν «συναινέσεις» και συμμαχικές κυβερνήσεις.

… Θα τους βγει; Μέσω εκλογών, απ’ τις οποίες δεν θα προκύψει -όπως ευελπιστούν- αυτοδυναμία; Ή μέσω εκβιασμών, για να πειστεί ο Σαμαράς να προσχωρήσει στη «συμμαχία των προθύμων», εκεί όπου έχουν ήδη πιάσει στασίδια ο αρχηγός κωλοτούμπας και η κυρία Ντόρα; Θα γίνει ο Αντώνης το σωσίβιό τους;

… Χλωμό το βλέπω, διότι αν υποκύψει υπογράφει τον πολιτικό του θάνατο.

n Χλωμό λοιπόν. Αλλά με τόσους… συναινετικούς που έχει στο κόμμα, είναι να μην κρατάει κανείς επιφυλάξεις;

)) Σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξουν από ενδιαφέρουσες έως και δραματικές εξελίξεις…

… Το κόλπο είχε στηθεί καλά, μεθοδικά. Θα έβγαινε μια δημοσκόπηση που σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου θα έδειχνε… ματς ντέρμπι! Αυτό θα έπαιζε πολύ, κυρίως σε επίπεδο ψυχολογίας. Η κυβέρνηση θα ισχυριζόταν πως η… επιτυχία της 21ης Ιουλίου επιβραβεύεται απ’ τον λαό, οι δημοσιογράφοι βουβουζέλες της κυβέρνησης θα πανηγύριζαν, το σκηνικό θα στηνόταν, παλιά τους τέχνη κόσκινο. Το είχε άλλωστε ανάγκη αυτό ο ηγεμών, εν όψει ΔΕΘ και επικείμενου θερμού χινοπώρου…

… Μα δεν τα ‘χαν υπολογίσει στην εντέλεια. Τους ξέφυγαν… άλλες δημοσκοπήσεις, που είχαν κάποιοι άλλοι την έμπνευση να παραγγείλουν στην έναρξη της πολιτικής σεζόν. Και το κόλπο πήγε στράφι! Κρίμα στη μεθόδευση και την προετοιμασία!

… Άμα το κλήμα έχει στραβώσει, το τρώει κι ο γάιδαρος… Άσ’ τα να πάνε…

n Δεν είδατε τη συνδιάσκεψη; Για φιέστα για τον ηγεμόνα την είχε προετοιμάσει ο φίλος μου ο Καρχιμάκης, μπούμερανγκ τους βγήκε!

)) Φιέστα ήταν μόνο για τους εκατοντάδες κρατικοδίαιτους ροδοκόκκινους με τις φουσκωμένες κοιλιές και τα πολυτελή αυτοκίνητα που τους περίμεναν έξω. Αυτοί, ναι, χειροκροτούσαν τον ΓΑΠ. Και τον χειροκρότησαν με μεγαλύτερη θέρμη όταν τους «διαβεβαίωσε» πως οι εκλογές θα γενούν το 2013!

… Σου λέει, θα συνεχίσουμε το… θεάρεστο έργο της σωτηρίας της πατρίδας!

… Οι υπόλοιποι; Οι υπόλοιποι βίωσαν τα χειρότερα «γενέθλια» για το ΠΑΣΟΚ, γιομάτα απογοήτευση, οργή, ηττοπάθεια. Κλίμα πολιτικού νεκροταφείου…

… Κι όχι μόνο μεσαία στελέχη, τα οποία απλώς μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί στον λαό. Αλλά και ανώτερα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος έως και πρόσφατα ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και σε συγκεκριμένους υπουργούς, αλλά τον ΓΑΠ τον άφηνε εκτός κριτικής. Ε, τώρα κι αυτός ξιφούλκησε κατά του ηγεμόνα!

n Είναι σαφές, το κλίμα αλλάζει, δραματικά!

)) Ένας κάθιδρος, πελιδνός, περιδεής Γιώργος μάταια επιχειρούσε να φτιάξει κλίμα…

… Να πείσει ότι… θα σώσει τη χώρα! Ναι, αυτός που ούτε ένα ποδήλατο δεν μπορεί να κουμαντάρει!

… Μέχρι και οι νεολαίοι της ΠΑΣΠ τον αποδοκίμασαν!

… Μέχρι και στα χέρια ήρθαν κάποιοι «σύντροφοι», επειδή οι «ιππότες» του ηγεμόνα δεν άντεχαν τη σφοδρή κριτική πράσινων στελεχών εναντίον του! Ένα περιφερόμενο τσίρκουλο, θλιβερό, παρακμιακό, σε αποδρομή!

n Ένας θίασος που καμιά, μα καμιά απολύτως σχέση δεν είχε με το ρωμαλέο κίνημα που γεννήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και γιόμισε ελπίδες και προσδοκίες έναν λαό που μόλις είχε βγει απ’ την εφτάχρονη τυραννία…

)) Κι όμως, αυτό το κλίμα, της παρακμής και διάλυσης ουδόλως πέρασε απ’ τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, τα οποία επιμελέστατα απέκρυψαν την αλήθεια και πρόβαλαν την εικόνα που βόλευε τον ηγεμόνα, παραπληροφορώντας και παραποιώντας!

… Αλήθεια, πώς ακριβώς κάποιοι δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους;

… Αφήστε δηλαδή που έτσι και δεν φρόντιζε ο φίλος μου ο Ασκούνης να γιομίσει το Τάε Κβον Ντο με κατοίκους της Καλλιθέας, ακόμα και το φόντο που χρησιμοποίησε ο ηγεμών για την ομιλία του θα ήταν (ακόμα πιο) θλιβερό…

… Ναι, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί!

Ενωμένο δεν ξέρω (λέμε τώρα…), αλλά δυνατό σίγουρα! Μέχρι ξύλο παίξανε κάποιοι «σύντροφοι»!

n Ωρέ, με τον ήλιο τα βγάζει, με τον ήλιο τα βάζει, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Ούτε η προκλητικότατη αβάντα απ’ τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» τής φτάνει για να… αναστηθεί!

)) Για την Ντόρα μιλάω, το κόμμα της οποίας όλες οι δημοσκοπήσεις το φέρουν εκτός της επόμενης Βουλής! Ούτε με κιάλια δεν τη βλέπει!

… Αλλά ας μη στεναχωριέται. ΑΝ οι εξελίξεις οδηγήσουν σε «συναίνεση» και συγκυβέρνηση, μπορεί (λέω…) να συμμετέχει ως… εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, θα είναι απαραίτητη για το σύστημα!

… Ο αρχηγός κωλοτούμπας, αντίθετα, την έχει διασφαλίσει τη θεσούλα έτσι κι αλλιώς…

… Ωχ! Δύο φορές… σοσιαλιστής δήλωσε ότι είναι τώρα ο ΓΑΠ! Τρεχάτε, ποδαράκια μου!

n Στρατηγική αυτοδυναμίας σχεδιάζει η ΝΔ, μετά και την ανάγνωση των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Γι’ αυτό έχετε σχετικά ενημερωθεί μέσα από διάφορα ρεπορτάζ. Αλλά το ζήτημα δεν είναι απλώς επικοινωνιακό. Το να θέσει δηλαδή διλήμματα ακυβερνησίας ή το να πρεσάρει τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗΣΥ.

))Το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό. Το να παρουσιάσει δηλαδή ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Και εκεί ακριβώς πάσχει. Επιτέλους, δεν είναι τα πάντα επικοινωνία. Αν ήταν έτσι, θα ‘ταν κι ο ΓΑΠ με την κυβέρνησή του σε σαφώς καλύτερη κατάσταση…

… Κι όσο εμφανίζει αυτό το έλλειμμα η ΝΔ, τόσο θα παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστά μη αυτοδυναμίας, παρά την τραγική θέση της κυβέρνησης και τη δικιά της πρωτιά…

… Τυχαίο; Ο… «ΚΑΝΕΝΑΣ» είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός! Έπεται ο Σαμαράς. Κι ο άλλοτε «καταλληλότερος» ΓΑΠ; Αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια που χάνει!

… Πόσο, λέει, κατά την ALCO, είναι το ποσοστό των «Δεν πληρώνω»;

n Μπα, μόνο… 76%! Πολύ απλά, ο κόσμος δεν αντέχει άλλη επιδρομή στα (αδειανά) πια πορτοφόλια του, στη ζωή του, απ’ αυτήν την ομάδα των συνειδητών ολετήρων!

)) Ναι, διότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο ΓΑΠ μάς οδήγησε σε Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, κατοχές! ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

… Σημειώστε το, σε τούτη την επιδρομή του Σεπτέμβρη (έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, τέλη για αυτοκίνητα, για ακίνητα, τέλη…, εισφορές…) τα «Δεν πληρώνω» θα είναι πολλά, πάρα πολλά. Αντίδραση αυτοσυντήρησης ενός καθημαγμένου λαού, πληγωμένου και προδομένου…

… Δάσκαλος Δημοκρατίας ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης. Πρώτα Δημοκρατίας και μετά Ποινικού Δικαίου. Και δάσκαλος ήθους. Από μια γενιά πολιτικών οι οποίοι το ήθος το είχαν κορώνα τους (συγκρίνετέ τους με πάρα πολλούς σημερινούς…) και το δίδασκαν. Όαση στην έρημο της δικτατορίας τα μαθήματά του. Σάλπισμα μετά τη μεταπολίτευση. Θα λείψει…

… Καθόλου τυχαίο ότι τον συνέδεε στενή φιλία με τον άλλο μεγάλο απόντα, τον Αν. Πεπονή…

n Όχι εκλογές, τόνισε ξανά ο ΓΑΠ. Κι όλοι οι Έλληνες πείστηκαν απ’ τη διαβεβαίωση της πρωθυπουργάρας τους. Άλλωστε είναι τοις πάσι γνωστή η αξιοπιστία του!

)) Ωρέ, εντάξει, δεν τις πάει ούτε με σφαίρες τις εκλογές! Το ζήτημα είναι: Μπορεί να τις αποφύγει;

… Αφού ο άνθρωπος σέρνεται πολιτικά!

… Καλά. Και πώς θα κάμουν αποκρατικοποιήσεις με το Χρηματιστήριο στα τάρταρα; Κοψοχρονιά θα τα (ξε)πουλήσουν όλα;

… Πόσα καντάρια είναι το θράσος τους; Τίποτα δεν υπολογίζουν;

n Και θα τους αβαντάρει η Νου Δου σε αυτόν τον κατήφορο του ξεπουλήματος έναντι πινακίου φακής;

)) Για παράδειγμα, πόσο θα το ξεπουλήσουν το «Ελ. Βενιζέλος»; Να υπενθυμίσω την τοποθέτηση πρώην υπουργού (αρμοδίου…) ο οποίος έχει πει ότι ακόμα κι ένα ευρώ κάτω απ’ το 1 δισ. (για την επέκταση της σύμβασης) θα συνιστά μέγα σκάνδαλο;

… Έχει, άραγε, άλλο πάτο το βαρέλι τους; Μπα, θα δούμε κι άλλα…

… Όσο για την αντίδραση της ΝΔ; Για άλλη μια φορά σε ρυθμούς… Ραν Ταν Πλαν! Είχαν τοποθετηθεί επί του «διαγγέλματος» του «Μπένι-Βγαίνει» όλα τα κόμματα και καταϊδρωμένο έστερξε να τοποθετηθεί και το κόμμα που φιλοδοξεί να διαδεχτεί αυτήν την κυβέρνηση!

… Και τι είπε, εδώ που τα λέμε; Απορία ψάλτου, βηξ!

n Τι σας είχαμε πει; Ε, ξανάρθαν λοιπόν οι ταξιτζήδες!

)) Προβλέπονται νέες «ομορφιές», προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πεισματάκια του κυρ Γιάννη…

… Τα πράγματα, θα το θυμηθείτε, δεν θα τελέψουν ομαλά…

… Μπα! Και πολεοδομικές αυθαιρεσίες και… μαγκιά ο μπαρμπα-Γιάννης (Μπουτάρης)! Ε, αυτό θα πει το νέο ήθος των δημοτικών αρχόντων της εποχής ΓΑΠ!

… Και πού είσαστε ακόμα! Μόνο που δεν είδα κανένα ΜΜΕ και κανένα… λιοντάρι δημοσιογράφο, απ’ αυτούς που ούρλιαζαν κάποτε για κάποιες πολεοδομικές αυθαιρεσίες του Ψωμιάδη, να διαμαρτύρεται τώρα. Μούγγα!

n Απίστευτο αυτό το ΕΣΡ! Βιώνει τη δικιά του εποχή! Και κάνω αυτό το σχόλιο εξαιτίας του προστίμου που επέβαλε στον Λαζόπουλο, για να μην κάνω -δεν το θέλω!- άλλο σχόλιο, ότι δηλαδή παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης!

)) Μπα! Τέτοια πράγματα επ’ ουδενί συμβαίνουν!

… Τώρα το ήθελε ή του ξέφυγε του γίγαντα Πεταλωτή αυτό που είπε σε ραδιόφωνο της περιοχής του; Ότι δηλαδή μεγαλοδημοσιογράφοι αμείβονταν απ’ τα pay roll της Γραμματείας Τύπου;

… Σε κάθε περίπτωση, η καταγγελία του είναι πάρα πολύ σοβαρή για να περάσει ντούκου, όπως θέλουν να επιβάλουν τα «νταβατζίδικα» ΜΜΕ. Ή λοιπόν να πει ονόματα ή να ζητήσει συγγνώμη, άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

… Όσο για την ΕΣΗΕΑ; Σιγά, μην την ξυπνήσετε!

n Εδώ, θα το ξαναπούμε, ο χώρος βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση και η ΕΣΗΕΑ το παλεύει ακόμα να συγκροτηθεί σε Σώμα! Γίγαντες της συνδικαλιστικής δράσης!

))Ωρέ, μην τον ακούσατε τον «Αγαπούλα μου»; Για πόσους μήνες θα… καταζητείται;

… Ακόμα και τα τσακάλια των ΜΜΕ τον λησμόνησαν!

… Μαζί με τα dvd του…

… Πολύ ενδιαφέρουσα η περί του Κ. Καραμανλή ανάλυση του Περ. Κοροβέση (τη διάβασα στο «Olympia»). Χωρίς πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε τη διακυβέρνηση Καραμανλή και την πολιτική ταυτότητα του τέως πρωθυπουργού…

n Ανεξέλεγκτη πλέον η ανεργία, αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της εποχής του κατοχικού Μνημονίου. Και μια σπίθα που μπορεί να βάλει φωτιά στον κάμπο των κοινωνικών διεργασιών. Αλλά τι τους νοιάζει τους κυβερνώντες;

)) Τα νούμερα τα άλλα να ‘ναι καλά!

… Και προσέξτε. Μεταξύ Ιουνίου του 2009 και Ιουνίου του 2011 η ανεργία αυξήθηκε κατά 86%! Ναι, ο Καραμανλής φταίει και γι’ αυτό!

… Ώπα! Ο αρχηγός κωλοτούμπας θα μιλήσει, λέει, στο Βελλίδειο όταν θα πάει στη ΔΕΘ. Μέχρις εδώ ας πούμε καλά, άλλωστε ο μικρομεγαλισμός τον χαρακτηρίζει. Όμως για να γιομίσει το Βελλίδειο με Θεσσαλονικείς, θα μεταφέρει κόσμο με πούλμαν ακόμα και… απ’ την Αθήνα! Ωρέ, και σε αυτό έχει πάρει τα χούγια των «μεγάλων»!

… Και μέσα στον γενικό χαμό, μέσα στην επαπειλούμενη λαϊκή έκρηξη, μέσα στον ορυμαγδό αναμενόμενων εξελίξεων, πού είναι η ΓΣΕΕ, οέο;

nΚαι δεν αναφέρομαι φυσικά σε… δηλώσεις ή συμβολικές παρουσίες στη Θεσσαλονίκη έτσι για το θεαθήναι, αλλά σε ουσιαστική, μαζική και δυναμική πάλη. Αλλά απ’ αυτούς τους στίβους, ξεχάστε την την επίσημη ΓΣΕΕ…

)) ΑΝ υπάρχει κάποιο στοιχείο επιλήψιμο ενάντια στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να βγει η κυβέρνηση, να το αποκαλύψει, να το ελέγξει, να το καταγγείλει.

… Άλλο αυτό και άλλο η κίνηση του Μιχ. Καρχιμάκη, να ζητήσει το «Πόθεν Έσχες» του. Μια άθλια κίνηση κουτοπονηριάς, πολιτικής μπαγαποντιάς και επιχείρησης πολιτικής τρομοκράτησης, απ’ αυτές στις οποίες είναι μαθημένα πολλά στελέχη του ξεπεσμένου ΠΑΣΟΚ…

… Όσο για τα επίσης άθλια και εξαθλιωμένα ΜΜΕ που το πέρασαν στο ντούκου, τι να περιμένει κανείς απ’ της μυλωνούς τον πισινό; Καλλιγραφία;

… Ώπα! Μεγάλη επιτυχία! Τέσσερις θέσεις έχασε η Ελλάδα μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ στην «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», με αποτέλεσμα να πέσει στην τελευταία θέση! Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του μεγάλου Ραγκούση (καθότι ο Ρέππας δεν μπορεί ακόμα να κριθεί)!

n Μα καλά, δεν θα είχαμε… σωθεί με το Μνημόνιο; Άντε όταν ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο;

Άντε στις 21 Ιούλη; Γιατί λοιπόν τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα;

)) Τι είπατε για πολιτικούς απατεώνες;

… Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Πρώτο Νεκροταφείο, θα γίνει το μνημόσυνο του αξέχαστου Αν. Πεπονή. Πέρασαν κιόλας σχεδόν σαράντα μέρες…

***

Ε, κάπου 4-5 μέρες κράτησε η… μαγκιά τους έναντι της «τρόικας». Τόσο άντεξαν να πουλάνε επικοινωνιακούς λεονταρισμούς και να πλασάρουν διάφορες «ντρίμπλες»! Μόλις… βρυχήθηκαν ο Σόιμπλε και η παρέα του, επανήλθαν στα… πραγματικά τους κυβικά! Τέλεψαν άδοξα οι… αντιστάσεις, για τις οποίες για λίγα εικοσιτετράωρα κάνανε παιχνιδάκια, τη συνδρομή των λιγωμένων δημοσιογραφικών τους θεραπαινίδων. Και έσπευσαν να πουν για άλλη μια φορά «γιες», να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό του υποταχτικού! Θα μου πείτε, ο «Μπένι-Βγαίνει» κορόιδευε τον λαό ότι δεν έτρεχε τίποτα και τα γιουσουφάκια ότι… αντιστέκονταν αντάμα με τον ΓΑΠ. Ε, σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου, μαθημένοι είναι. Και στην κοροϊδία και στον εξευτελισμό!

***

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το διπλωματικό πόκερ μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, για τον έλεγχο -ουσιαστικά- της Ανατολικής Μεσογείου, των πλουσιότατων κοιτασμάτων της περιοχής αλλά και τον τίτλο της περιφερειακής δύναμης. Δυστυχώς, η Ελλάδα απούσα. Διότι το άνοιγμα στο Ισραήλ δεν συνιστά ασφαλώς μια δυναμική παρουσία, εφόσον μάλιστα δεν συνοδεύεται από μια σαφή στρατηγική. Εδώ η κυβέρνηση αποφεύγει την ανακήρυξη της ΑΟΖ, θα μου πείτε. Μέσα σε αυτήν την αντιπαράθεση, μην αποκλείετε στο τέλος να μείνει μόνη η Κύπρος, παρά τους έξυπνους ελιγμούς που έχει κάνει σχετικά με τις έρευνες εντός της ΑΟΖ της. Μόνη και απ’ την Ελλάδα…

***

Εκτίμηση ιστορικού και έμπειρου στελέχους του ΠΑΣΟΚ: «Αν οδηγηθούμε σε μια εκλογική συντριβή», τονίζει, «θα έχουμε χειρότερες παρενέργειες απ’ αυτές στη ΝΔ το 2009. Το ΠΑΣΟΚ τότε θα κινδυνέψει με διάσπαση και κλείσιμο του ιστορικού του κύκλου»…

Κάπου κατά Φάληρο μεριά ένας απίστευτος τύπος διαλαλούσε ότι ναι, αυτός θα σώσει τη δεινά χειμαζόμενη χώρα! Κάποιοι τον χειροκροτούσαν, προσδοκώντας να συνεχίσουν το φαγοπότι, κάποιοι τον αποδοκίμαζαν μη αντέχοντας την ασύλληπτη κοροϊδία! Ύστερα ο τύπος ανέβηκε στο ποδήλατο και… πήγε για κανό!

Κάπου κατά Φάληρο μεριά ένας απίστευτος τύπος διαλαλούσε ότι ναι, αυτός θα σώσει τη δεινά χειμαζόμενη χώρα! Κάποιοι τον χειροκροτούσαν, προσδοκώντας να συνεχίσουν το φαγοπότι, κάποιοι τον αποδοκίμαζαν μη αντέχοντας την ασύλληπτη κοροϊδία! Ύστερα ο τύπος ανέβηκε στο ποδήλατο και… πήγε για κανό!

***

Έτσι είναι! Ο ηγεμών απολαμβάνει τη… λατρεία του λαού του! Χιλιάδες αστυνομικοί από άλλες περιοχές επιστρατεύτηκαν για να τον φυλάνε (από ποιον;) και μεταφέρθηκαν στη Σαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα κόστισε αυτή η μετακίνηση, φράχτες τοποθετήθηκαν σε «ευαίσθητα» σημεία, αντλίες νερού επίσης! Ένα σιδερόφραχτο «φρούριο» προστασίας του απ’ τον αγανακτισμένο λαό, ο οποίος δεν λέει να καταλάβει τις άοκνες προσπάθειες του ΓΑΠ για το καλό του! Ε, γιατί δεν τον… αλλάζει (τον λαό) τότε;

****

Άννα: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Μαρία! Την πολιτική τρομοκράτηση την έχουν στο τσεπάκι! Άσοι (νομίζουν ότι) είναι στις ασκήσεις επί του ευγενούς αυτού αγωνίσματος! Και διαγκωνίζονται για τα μετάλλια!

***

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τηλεφώνων του Κ. Καραμανλή (και) από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας. Και συνεχώς έρχονται κι άλλες. Κι όμως… Τα ΜΜΕ τις κάνουν γαργάρα! Τις πνίγουν σε μια σιωπή άθλια, μια σιωπή που δείχνει την κατάντια της ενημέρωσης σήμερα στην Ελλάδα και σε ποιων τα χέρια έχει ξεπέσει! Άθλιοι, εγκάθετοι του συστήματος! Η κυβέρνηση; Μούγγα! Εκπλήσσει όμως και η ανεξήγητη (;) σιωπή της ΝΔ! Ναι, για ένα θέμα που θα έπρεπε να το είχε κάνει σημαία της! Αλήθεια, για πόσο ακόμα τα αντικαραμανλικά σύνδρομα ορισμένων στελεχών του επιτελείου του Σαμαρά θα καθορίζουν τη συμπεριφορά του κόμματος;

• Η μεγάλη απάτη, η φούσκα του «λεφτά υπάρχουν», ξεκίνησε τέτοιες μέρες το 2009 απ’ τον ΓΑΠ, από βήματος συνέντευξης στη ΔΕΘ. Όταν ρωτήθηκε (αβανταδόρικη ερώτηση…) πού θα τα βρει τα λεφτά, απάντησε «σαν έτοιμος από καιρό», πως πάνω από 30 δισ. οφειλές στην εφορία είναι ανείσπρακτα αλλά… αυτός θα τα εισπράξει! Ε, πέρασαν δυο χρόνια και δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώπουλο! Κι αμολάει τώρα, παραμονές ΔΕΘ, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, τον κατάλογο των οφειλετών, στον οποίο ξεχωρίζουν οργανισμοί του Δημοσίου και εταιρείες που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια! Ακόμα και δικές του εφημερίδες παραδέχονται ότι απ’ τα 32 δισ. άντε να μπορούν να μαζέψουν γύρω στα 8 κι αν! Μια ζωή παπατζιλίκια!

• Θαύμα, θαύμα! Η μια δημοσκόπηση έβγαλε… 56% υπέρ συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η άλλη 36%! Θαύμα, θαύμα! Σε… διαφορετικό λαό απευθύνθηκαν οι δύο έρευνες ή κάποιοι παίζουν (και) δημοσκοπικά παιχνίδια για να προωθήσουν συγκυβέρνηση άνευ εκλογών; Όσο για την υπέρ της ΝΔ διαφορά, που δύο δημοσκοπήσεις τη βγάζουν γύρω στο 5% και η έτερη στο… 0.6%, ε αυτό είναι άλλο θαύμα!

• Εύστοχο το σχόλιο, σε ταβέρνα στο Δασκαλιό της Κερατέας, Σάββατο μεσημέρι, την ώρα που μιλούσε ο ΓΑΠ στη (λέμε τώρα…) συνδιάσκεψη του (όποιου πια…) κόμματός του: «Και μόνο που έχει το θράσος να μιλά, να μην ντρέπεται με τα όσα έχει κάνει, είναι από μόνο του είδηση», σχολίασε πολίτης που είχε παραγγείλει μαριδάκι (τι άλλο, έτσι που ‘χουν έρθει τα πράγματα;) και σηκώθηκε κι έφυγε!
• Πρώτον, θα μας κάμει τη χάρη το ΠΑΣΟΚ να μας πει πόσο κόστισε η φιέστα που ονόμασαν συνδιάσκεψη; Δεν είπαμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού; Έτσι κι αλλιώς, απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό δεν χρηματοδοτούνται; Δεύτερον, έχουν να μας πουν τίποτα για την έσχατη ξεφτίλα να μη δευτερολογήσει ο αρχηγός σε πανελλαδική συνδιάσκεψη; Φοβήθηκε τα άδεια καθίσματα και πιθανές νέες αποδοκιμασίες ή πήγε… για κανό και τους άφησε να… μοιρολογούν;
• Γιατί να χαίρεται η Νου Δου;
Εντάξει, δεν λέω, η παρακμή και διάλυση του ΠΑΣΟΚ φέρνει τους γαλάζιους στην πρώτη (δημοσκοπική) θέση. Αλλά ακόμα κι έτσι, πολιτικό ρεύμα αυτοδυναμίας δεν έχουν δημιουργήσει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Οπότε… Εμείς θα τους ξαναπούμε, επίσης, ότι όσο εμπλέκονται -ακούσια ή εκούσια- σε συναινετικά σενάρια, τόσο θα κινδυνεύουν ακόμα και την πρωτιά να μην τη σιγουρεύουν! Παιδιά, μη… μοιράζετε ακόμα υπουργεία, έχετε δρόμο!
• Ναι, μεγάλο, μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησης των ολετήρων και της «εκσυγχρονίστριας» Άννας! Για πρώτη φορά η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία! Ας είναι καλά οι άνθρωποι (α, η Άννα ζήτησε και συγγνώμη!), θα μάθουν οι μαθητές να μελετούν με τα καινούργια εργαλεία, της εποχής του κατοχικού Μνημονίου, ήτοι τας φωτοτυπίας! Ας είναι καλά κι αφήστε τον Εισαγγελέα να ψάχνει και το τι γίνηκε με τον διαγωνισμό του Οργανισμού για την προμήθεια χαρτιού! Οι άνθρωποι απλώς δεν παίζονται, σε όλα τα επίπεδα! Ή μήπως και γι’ αυτά τα αίσχη φταίει ο… Καραμανλής;
• Πάτε στοίχημα; Ότι η κυβέρνηση, έντρομη εν όψει κινητοποιήσεων και με μοναδικό της μέλημα να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τον φασίζοντα «κοινωνικό αυτοματισμό»; Ήδη τα πρώτα μηνύματα, για παράδειγμα, τα ‘στειλε στους ταξιτζήδες ο φέρελπις Ραγκούσης! Ενώ δημοσιογραφικά γιουσουφάκια το «δουλεύουν» μεθοδικά, μάλιστα ο Φόρεστ Γκαμπ και φωναχτά, από δελτίου! Και πού ‘σαστε ακόμα! Μόνο που δεν θα βρουν πρόθυμους αυτήν τη φορά!

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ. Στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ (αυτό, εν πάση περιπτώσει, που ονόμασαν συνδιάσκεψη) για πρώτη φορά η κριτική άγγιξε και τον ΓΑΠ. Για πρώτη φορά… Και δεν ήταν μόνο πρώτης γραμμής στελέχη που επιτέθηκαν στον ηγεμόνα (π.χ. Παναγιωτακόπουλος) αλλά και μεσαία. Και απ’ την επαρχία. Σημειώστε το. Έχει τη σημασία του, αφού μέχρι τώρα ο ΓΑΠ ήταν στο απυρόβλητο!


Σχολιάστε εδώ