Δημοτικές Παρωδίες

Τελικά καθορίστηκε όπως οι αρχαιρεσίες στην ΤΕΔΚΝΑ γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου και η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) στις 3 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της ένωσης, τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι παρών μόνο στη ΓΣ της ΚΕΔΕ, όπου θα εκλεγεί το νέο προεδρείο. Από το ΠΑΣΟΚ προαλείφεται για τη θέση του προέδρου ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ενώ από τη ΝΔ φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» το όνομα του δημάρχου Λάρισας Κωνσταντίνου Τζανακούλη.

*** Αλγεινή εντύπωση στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε η δημοτική αρχή Καμίνη κατά των πρώην συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, οι οποίοι από τις 5 Σεπτεμβρίου έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο της οδού Μαιζώνος όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη διεύθυνση. Στη μήνυση κατηγορούνται οι συμβασιούχοι για σειρά αδικημάτων, όπως η πρόκληση βίας κατά όσων ήθελαν να προσέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής.

*** Άδεια μιας εβδομάδας ζήτησε και πήρε ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων Γιώργος Αποστολόπουλος, προκειμένου να μην παραβρεθεί στο άνοιγμα των προσφορών των δύο ξενοδοχείων (Ορφέα και Κάπρι) που διεκδικούν το συμβόλαιο με τον Δήμο για την στέγαση των απόρων. Όπως φαίνεται, δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά του μετά το πρόσφατο σκάνδαλο σε άλλο διαγωνισμό.

*** Τη διαδικασία θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος, ψυχίατρος Αντώνης Ρόμπος, ο οποίος είναι στενός φίλος με τον προηγούμενο πρόεδρο, Γιάννη Σφακιανάκη, και μάλιστα εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο. Ο κ. Σφακιανάκης είναι αυτός που διόρισε τον κ. Ρόμπο στη θέση του αντιπροέδρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμονές του Δεκαπενταύγουστου ο αντιπρόεδρος πέταξε έξω από το ξενοδοχείο των αστέγων 12 ανήμπορους γέροντες.

*** «Φωτιές» άναψε το θέμα των αποζημιώσεων που παίρνουν οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι της Αθήνας για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των οργάνων τους. Αιτία η ασαφής διάταξη που υπάρχει στον «Καλλικράτη» σχετικά με το αν τις δικαιούνται ή όχι. Τελικά μετά την ανταλλαγή σημειωμάτων μεταξύ του κ. Καμίνη, του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Τάσου Αβραντίνη, του υπεύθυνου των Διαμερισμάτων Νώντα Λαμπρακάκη και της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, που είναι αντίθετη στην αποζημίωση, βρέθηκε η «χρυσή τομή». Να δίνεται αποζημίωση στους αιρετούς με βάση το άρθρο 20 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που δεν καταργήθηκε με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Πάντως, η νομική υπηρεσία έχει σοβαρές ενστάσεις, οπότε αναμένουμε εξελίξεις.

*** Δραματική είναι η κατάσταση από πλευράς υγείας στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στις περιοχές που ζουν πολλοί λαθρομετανάστες (πλατεία Αμερικής, πλατεία Βάθης, Αγ. Παντελεήμονας, Κυψέλη, Μουσείο κ.λπ.) όπως παραδέχεται ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη. Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 58%, αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων εξαιτίας της παράνομης πορνείας και αύξηση των μεταδοτικών νοσημάτων, όπως της ηπατίτιδας, της φυματίωσης και της ψώρας.


Σχολιάστε εδώ